I Tjing

itjing

De I Tjing is een chinees orakelboek dat duizenden jaren geleden is geschreven door zeer wijze mensen. Het woord 'I Tjing' betekent letterlijk Het Boek der Veranderingen. Het leven is nooit steeds hetzelfde, voortdurend zijn er veranderingen. Dit is de natuurlijke loop van het Universum. Voor elke situatie in het Universum is in de I Tjing een beeld opgenomen dat de kern van de situatie bevat. Dit beeld bestaat uit een symbool met bijbehorende tekst. Op deze manier kan het boek als een wijsheidsboek gebruikt worden, maar ook als een orakel.

De innerlijke I Tjing

Bestel
B9-9789021529837
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 22 aug.verstuurd

Auteur Liu I-ming

ISBN 9789021529837

De innerlijke I Tjing

De I Tjing wordt beschouwd als de oudste Chinese klassieke tekst die door de hele geschiedenis onovertroffen aanzien heeft afgedwongen.Zowel politici, mystici, wetenschappers als de in esoterie geïnteresseerde mens zien het als een boek met fundamentele principes.
Liu I-Ming schreef deze taoïstische versie van de I Tjing in 1796. Als taoïst was hij goed ingevoerd in het confucianisme en boeddhisme. Hij maakte van de I Tjing een gids voor zelfverwerkelijking.

I Tjing voor de 21ste eeuw

Bestel
B9-9789021550077
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 22 aug.verstuurd

Auteur Boering

ISBN 9789021550077

I Tjing voor de 21ste eeuw
De I Tjing, het Boek der Veranderingen, is een Chinees orakelboek. De basis van de huidige tekst is drieduizend jaar oud. Het orakel kan antwoord geven op alle levensvragen. Het is echter niet te beschouwen als een 'toekomstvoorspeller', het is eerder te zien als een goede raadgever. Hij geeft aanwijzingen bij de wisselingen van het menselijk lot en bij de veranderingen die zich in het leven voordoen. Het boek is, wat je zou kunnen noemen, 'de bijsluiter van het leven'.

Management I Tjing

Bestel
B48-9789076277110
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 22 aug.verstuurd

Auteur Hamaker-Zondag

ISBN 9789076277110

Management I Tjing
De I Tjing is een duizenden jaren oud Chinees wijsheids- en orakelboek, dat geschreven is in een rijke, beeldende symbooltaal. De opbouw ervan weerspiegelt de organisatie van maatschappij en gezin in het oude China. Je kunt de I Tjing voor allerhande vragen raadplegen, en vervolgens aan de hand van de symbolische beschrijvingen destilleren wat het antwoord op je vraag is. De moderne manier van kijken en denken is echter veel directer en veel abstracter dan die van weleer.