kabbala

kabbala

De kabbala (geheime traditie) stamt grotendeels uit de middeleeuwen en werd door joodse en Arabische schriftgeleerden in het Westen geïntroduceerd. De kabbalisten gebruiken hun intuïtieve gaven en magische vierkanten om de karaktereigenschappen van een persoon te doorgronden, en hadden ook diverse methoden om de toekomst te voorspellen. Stel allereerst een vraag over de directe toekomst, tel daarna het aantal woorden van de vraag en noteer dat. Noteer vervolgens het aantal letters van ieder woord en zet al deze getallen achter elkaar. Van de zo verkregen getallenreeks wordt ieder getal bij het volgende opgeteld: het eerste bij het tweede, het tweede bij het derde enz. De sommen van al deze optellingen vormen de tweede reeks, waarvan weer elke twee opeenvolgende cijfers bij elkaar worden opgeteld: elke reeks heeft een letter minder dan de voorafgaande.

De weg naar de oude mysterien

Bestel
B49-9789077247600
    Levertijd:Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = zelfde dag verzonden

Auteur Custers

ISBN 9789077247600

De weg naar de oude mysterien
Vanaf de alleroudste beschavingen vormen mysteriën de kern van de westerse esoterische traditie. De sleutel tot deze verborgen kennis is te vinden in de magische kabbala. De magische cirkel, die hierin centraal staat, ontsluit geleidelijk aan de diepere lagen van deze oude kennis. Hij volgt het wiel van het jaar en verbindt je met de vier elementen en met je reis door de verschillende niveaus van bewustzijn.

Stairway to Heaven

Bestel
B19-9789075636659
    Levertijd:Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = zelfde dag verzonden

Auteur Huysmans

ISBN 9789075636659

Stairway to Heaven

In zekere zin is het leven een zoektocht naar inzicht, groei en loutering, een soort Stairway to heaven. Dit geldt op persoonlijk niveau, maar ook voor het collectieve bewustzijn van de hele mensheid. Onze wereld in chaos, op weg naar de vijfde dimensie, vraagt om leiderschap, in de eerste plaats om leiderschap over ons eigen leven.