Klank(schaal)

klankschaal

Geluid is klank, klank is trilling. Geluid heeft een bepaalde uitwerking. Het bezorgt je kippenvel of juist een prettig gevoel. Tevens roepen bepaalde klanken en geluiden gevoelens en beelden op. Klanken kunnen herinneringen oproepen naar de tijden van weleer. De werking van klankschalen heeft echter iets bijzonders omdat ze bij uitstek en van nature harmoniserend werken. Klankschalen zijn unieke klankinstrumenten uit de Himalaya. Hun oorsprong is in nevelen gehuld, maar hun geschiedenis gaat minstens 1000 jaar terug. Tot op heden worden ze in Tibet en Nepal in de kloosters gebruikt

Klankschalen

Bestel
B10-9789075145564
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 22 aug.verstuurd
ISBN 9789075145564

Klankschalen

alles over klankschalen en hun toepassing - met klankschalenmeditaties

Ervaar de bijzondere energie van klankschalen!

Klankschalen hebben een diepe, verborgen kracht die in hun (verschillende) klanken en toonhoogten niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar wordt, wanneer de juiste toon wordt aangeslagen. Deze krachtvolle energie is te gebruiken voor lichamelijk en geestelijk welbevinden: diepe ontspanning, meditatie en massage, maar ook een orkest met klankschalen of een bad nemen in een klankschaal behoort tot de mogelijkheden.

De auteur legt in dit boek uit welke verschillende klankschalen er zijn hoe je een klankschaal kunt bespelen, welke klanken door welke manier van aanslaan en met welke klopper hoorbaar worden (bijvoorbeeld grondtoon en boventoon) en wat deze verschillende klanken voor ons kunnen betekenen. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op de toepassing van klankschalen bij meditatie en massage.

De vele voorbeelden, oefeningen en uitgebreide uitleg, voorzien van prachtige kleurenfotos, maken dit boek niet alleen een plezier om naar te kijken, maar ook om het te willen horen!

Trommels en Klankinstrumenten

Bestel
B29-9789074597272
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 22 aug.verstuurd

Auteur: Klöwer, Töm

Pagina's: 192

Trommels en klankinstrumenten
 waarschijnlijk de oudste instrumenten ooit gebruikt, vinden steeds meer enthousiaste toehoorders en bespelers. De onmiskenbare uitwerking die de soms bezwerende, soms opzwepende, klanken hebben op de toehoorder, wordt in dit boek door de auteur, Töm Klöwer, toegelicht vanuit zijn ervaring als musicus, percussionist, docent en ademtherapeut. In zijn inleiding geeft hij een treffende uiteenzetting over de functie en invloed van muziek, en vooral percussieve muziek, in diverse tijden en culturen, en de rechtstreekse betekenis van het gehoor en het luisteren voor ieder van ons.

Helende klanken + twee cd's

Bestel
B14-9789401300094
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 22 aug.verstuurd

Helende klanken + twee cd's

ervaar de magische werking van klank

In dit boek vind je veel achtergronden, een stuk geschiedenis en praktische voorbeelden van de toepassing van bijzondere instrumenten die specifiek worden gebruikt om te helen - in de letterlijke zin van het woord: heel maken, in harmonie brengen, zodat het genezingsproces op gang kan worden gebracht. In onze westerse wereld nemen de 'zingende schalen' inmiddels een bijzondere plaats in.