Klank(schaal)

klankschaal

Geluid is klank, klank is trilling. Geluid heeft een bepaalde uitwerking. Het bezorgt je kippenvel of juist een prettig gevoel. Tevens roepen bepaalde klanken en geluiden gevoelens en beelden op. Klanken kunnen herinneringen oproepen naar de tijden van weleer. De werking van klankschalen heeft echter iets bijzonders omdat ze bij uitstek en van nature harmoniserend werken. Klankschalen zijn unieke klankinstrumenten uit de Himalaya. Hun oorsprong is in nevelen gehuld, maar hun geschiedenis gaat minstens 1000 jaar terug. Tot op heden worden ze in Tibet en Nepal in de kloosters gebruikt

Helende klanken + twee cd's

Bestel
B14-9789401300094
    Levertijd:Op werkdagen voor 16.00 uur besteld = vandaag verzonden!

Helende klanken + twee cd's

ervaar de magische werking van klank

In dit boek vind je veel achtergronden, een stuk geschiedenis en praktische voorbeelden van de toepassing van bijzondere instrumenten die specifiek worden gebruikt om te helen - in de letterlijke zin van het woord: heel maken, in harmonie brengen, zodat het genezingsproces op gang kan worden gebracht. In onze westerse wereld nemen de 'zingende schalen' inmiddels een bijzondere plaats in.

Helende Tibetaanse klanken + CD

B28-9789056702069
    Levertijd:Op werkdagen voor 16.00 uur besteld = vandaag verzonden!

Helende Tibetaanse klanken + CD

Er is vaak een scheiding tussen de problemen waar we in het dagelijkse leven mee te maken hebben en het spirituele leven waar we naar verlangen. Behoeften en emoties komen van een veel diepere plek in onszelf dan we misschien beseffen, dus hebben we een methode nodig die het mogelijk maakt ons op een diep en intiem niveau met onszelf te verbinden.

Trommels en Klankinstrumenten

Bestel
B29-9789074597272
    Levertijd:Op werkdagen voor 16.00 uur besteld = vandaag verzonden!

Auteur: Klöwer, Töm

Pagina's: 192

Trommels en klankinstrumenten
 waarschijnlijk de oudste instrumenten ooit gebruikt, vinden steeds meer enthousiaste toehoorders en bespelers. De onmiskenbare uitwerking die de soms bezwerende, soms opzwepende, klanken hebben op de toehoorder, wordt in dit boek door de auteur, Töm Klöwer, toegelicht vanuit zijn ervaring als musicus, percussionist, docent en ademtherapeut. In zijn inleiding geeft hij een treffende uiteenzetting over de functie en invloed van muziek, en vooral percussieve muziek, in diverse tijden en culturen, en de rechtstreekse betekenis van het gehoor en het luisteren voor ieder van ons.