boeddha_zilver

Boeddha reiziger hangertje van zilver

TRE2-30251
    Levertijd:Op werkdagen voor 16.00 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Boeddha reiziger hangertje van zilver

Een van de zeven Japanse geluksgoden,beschermgod van de zwakken en kinderen.

Zijn dikke buik is een symbool van zijn vrolijke karakter,geluk en vrijgevigheid.Zijn vriendelijkheid voor zwakken en kinderen komt voort uit zijn geestelijke wijsheid

Sterling zilver

Afmeting 3,4 x 1,5 cm

Er bestaat een Japans verhaal:Het verhaal van Hotei, de lachende Boeddha. Zijn hele leer bestond uit lachen. Hij trok van de ene plaats naar de andere, van de ene markt naar de andere. Hij ging daar midden op de markt staan en begon te lachen - dat was zijn preek. Zijn lach was aanstekelijk, meeslepend, een echte schaterlach; zijn hele buik schudde van het lachen. Hij rolde over de grond van het lachen. De menigte om hem heen begon ook te lachen. Het lachen breidde zich uit. Het hele dorp werd overspoeld door lachsalvo's.

Iedereen keek uit naar het moment dat Hotei weer naar hun dorp kwam, omdat hij zoveel plezier en zoveel zegen bracht. Hij sprak geen woord, nooit. Als je hem iets over Boeddha vroeg, begon hij te lachen. Als je hem iets over verlichting vroeg begon hij te lachen. Als je hem een vraag over de waarheid stelde begon hij te lachen. Lachen was zijn enige boodschap.

Gerelateerde Producten