Vredesduif zilver hangertje

TRE34-30548
    Levertijd:Op werkdagen voor 16.00 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Vredesduif

Het symbool voor vrede

Deze duif staat symbool voor vrede en vindt haar oorsprong in het christelijke geloof. In het oude testament wordt gesproken over de zondvloed, waarbij een duif onderdeel van het verhaal is.

Tijdens de zondvloed stuurt Noach vanaf de ark een witte duif er op uit in de hoop dat de duif land zal vinden. Deze duif keert terug met een tak in zijn snavel, wat het teken was dat er ergens land was. Hoogst waarschijnlijk is dit eerste gebruik van de witte duif als symbool voor vrede.

Afmeting 2 x 1,5 cm

Sterling 925 zilver

Deze witte duif staat symbool voor vrede en vindt haar oorsprong in het christelijke geloof. In het oude testament wordt gesproken over de zondvloed, waarbij een duif onderdeel van het verhaal is.

Tijdens de zondvloed stuurt Noach vanaf de ark een witte duif er op uit in de hoop dat de duif land zal vinden. Deze duif keert terug met een tak in zijn snavel, wat het teken was dat er ergens land was. Hoogst waarschijnlijk is dit eerste gebruik van de witte duif als symbool voor vrede. De vredesduif wordt ook regelmatig met een tak in de snavel afgebeeld.

Gerelateerde Producten