Shiva Lingam

 

Shiva Lingam edelstenen - betekenis en werking van deze steen

Shiva lingams zijn langwerpige, glad geslepen, afgeronde stenen voorwerpen, die gebruikt worden tijdens offerrituelen van veel Hindoes. Tegenwoordig is in vrijwel elke mandir (Hindoe tempel) een Shiva lingam aanwezig.

Door de bijzondere vorm wordt van oudsher de scheppingskracht van de god Shiva weergegeven. Ze worden veelal door Hindoes gebruikt in een offerritueel. Nadat de steen is besprenkeld met water en melk, wordt gebeden en soms ook mantra’s gezongen. Door deze Shiva verering, hoopt men op bescherming tegen alle soorten tegenslagen, inclusief ziekte. Het besprenkelen van de Shiva Lingam met melk zegent de Hindoes met goedheid, de kracht om, ongeacht de omstandigheden, atijd goed te doen.
Shiva Lingam stenen hebben een zeer zuivere en intense trilling, met een sterk zuiverende werking. Het zal dan ook ieders huis of tempel grondig reinigen.

Ondersteunt meditatie en slaappatroon.
•Verhoging introspectie, vermogen dieper naar binnen kijken. (beter in staat zijn om eigen gedrag, gevoelens, gedachten, ervaringen, herinneringen et cetera waar te nemen, beter te beoordelen en eventueel leed (met name seksueel) beter te verwerken).
•Seksuele heling (stimuleert vereniging van tegenstellingen).
•Herstel vertrouwen in mannelijke energie (bij dagelijkse meditatie).
•Goede invloed op de ademhaling, doorstroming, onvruchtbaarheid (gevolgen),impotentie, onvermogen tot orgasme en menstruatiepijn.

innen zijn eigen vorm, symboliseert de Shiva Lingam enerzijds, zowel de mannelijke als de vrouwelijke energie, en anderzijds het kosmische ei waaruit de hele schepping is ontsproten. De roodgetinte markeringen representeren de energieke vrouwelijke energie en wijsheid, die de mannelijke drang tot creëren wekt. De vorm wordt toegeschreven aan de mannelijke energie tot creatie en kennis.

Als één van de oudste spirituele ikonen van beschaving, herinnert de energie van deze heilige steen ons eraan dat buiten de vermeende tegenstellingen tussen Yin en Yang, er een onderliggende, verenigende kracht is die de energie van eenheid met het Goddelijke creërt.

De Shiva Lingam steen is in staat om de krachtige vibrerende kracht die sterk met de energieën van Moeder Aarde resoneert, te bevatten. Daarom is deze steen verbazingwekkend geschikt om te gebruiken tijdens meditatie en slaap. Haar aardende energie kan ook een boost aan vitaliteit schenken.

De Lingam steen belichaamt ook de helende polariteiten en verenigende kracht van creatie, schepping. Hun energiën initiëren de heilige Kundalini-energie, die uit de ruggegraat opstijgende, de chakra’s activeert om zo verlichting aan te reiken.

Shiva lingam set 3 steentjes 3 cm

Shiva lingam set 2 steentjes 6 cm

Shiva lingam XXL 8 kg

Shiva lingam XXL 7,4 kg

Shiva Lingam met veterhanger gepolijst

Shiva lingam klein gepolijst

Shiva lingam gepolijst 7,5 cm

Shiva lingam 5 cm gepolijst