Kunziet

 

Kunziet edelsteen - betekenis en werking van deze steen

Kunziet edelsteen opent uw hart 

Het is een steen van de overgave. U kunt beter met kritiek omgaan en bent bereid om iemand anders te dienen – en blijft zichzelf toch trouw. Het gaat hier om een steen die vooral op het lichamelijke en geestelijke zenuwvlak werkt. Lichamelijk vermindert hij zenuwpijnen zoals bv een hernia en neuralgiën maar kan ook gebruikt worden bij epileptische aanvallen. U bent flexibeler en zachtaardiger, zowel van lichaam als van geest, omdat De Kunziet bij gewrichtspijn helpt en spanningen rondom het hart  te vermindert.

Kunziet leeft in de dimensie tussen de engelen wereld en de aarde. De hoog spirituele energie materialiseert zich hier als een werkelijk prachtige roze tot lila steen. Deze zeer speciale steen laat het hartchakra ontwaken en verbind deze met de keel, 3e oog en het kruinchakra. Door deze verbintenis zorgt het voor liefdevolle gedachten en communicatie terwijl het openzet voor de prachtige energiewereld van de engelen en andere spirituele lichtwezens.

Spiritueel beschermt kunziet tegen alle mogelijk negatieve invloeden zoals negatieve energie, negatieve straling en negatieve invloeden van mensen. Tevens bevordert de steen een diepe meditatie. Fysiek heeft het een positieve werking op de zenuwen (bijvoorbeeld bij zenuwpijn en neuralgie), het geheugen, de zintuigen, ischias, gewrichten, een beklemmend gevoel in de borst, hart en bloedsomloop. Kunziet kan afvallen ondersteunen als het overgewicht (deels) een emotionele oorzaak heeft.

Werking op de chakra’s
Niet alleen vanwege zijn zachte kleur wordt deze steen bij het hart ingedeeld. Ook voor zijn functie als harte-opener, dwz de mogelijkheid te kunnen aanvaarden, zorgen ervoor dat hij in verbinding komt met de chakra van het hart. Een gesloten hart maakt koud en onbuigzaam, tegenover zichzelf én anderen.
De kleuren kunnen varieren van wit,geel,groen en roze

Een kunziet met een sterke kleur roze is prima voor je gevoel van eigenwaarde. Dat werkt door in minder pijn en minder stress.
Neigt de kleur van kunziet naar violet, dan is een sterke kalmerende en verkoelende werking.

Kunziet is een (half) doorzichtige roze steen, soms met een zweem van paars als je vanuit een andere richting naar de steen kijkt. Deze edelsteen is ontdekt in Californië in 1902 door de edelsteenkundige G.F. Kunz. Het is een variëteit van de spodumeen-groep, waar hiddeniet ook toe behoort. De steen kan groene deeltjes bevatten. Kunziet is een lithium-aluminium silicaat met de hardheid van 6 tot 7. Vanwege de roze kleur behoort deze edelsteen bij het hartchakra. Deze prachtige edelsteen past bij jong en oud, dus ook bij (jonge) kinderen en pubers. De vrije stroom van het hart vindt zijn loop, moeheid en depressie verminderen.

Kunziet ruw 3-4 gram

Kunziet ruw 5-7 gram

Kunziet ruw 8-10 gram

Kunziet ruw 12-14 gram

Kunziet ruw 16-18 gram

kunziet ruw hanger 4 cm

Kunziet ruw hanger 5 cm

Kunziet hanger met zilveren haakje

Kunziet hanger met koord