Jade

Jade is een reinigende steen die de filterende en uitscheidende lichaamsorganen stimuleert. Het is bij uitstek een steen voor de nieren.

Jade behandelt de nieren en bijnieren, verwijdert gifstoffen, herstelt de celvorming en skeletopbouw en heelt hechtingen. Het bevordert de vruchtbaarheid, ondersteunt de bevalling en is goed voor de heupen en milt.

Jade brengt de vloeistoffen in het lichaam en de verhoudingen tussen water, zout/zuur en basen in evenwicht. Jade is een symbool van zuiverheid en sereniteit. De steen wordt in het Oosten zeer gewaardeerd en staat voor wijsheid die in rust wordt verzameld.

Deze prachtige edelsteen stimuleert liefde en verzorging en wordt geassocieerd met het hartchakra. Het is een beschermend kristal dat de drager tegen letsel behoedt en voor harmonie zorgt.

Jade stabiliseert de persoonlijkheid en integreert het de geest met het lichaam. Het bevordert de zelfredzaamheid.

Jade verjaagt negatieve gevoelens, verzacht de geest, stimuleert ideeën en laat taken minder ingewikkeld lijken.

Op het voorhoofd gelegd zorgt dit kristal voor dromen vol inzichten. Het helpt u ongewenste gevoelens zoals irritatie los te laten.

Spiritueel moedigt Jade u aan te worden wie u echt bent. Het helpt u uzelf te zien als een spiritueel wezen op een menselijke reis en haalt verborgen kennis naar boven.

Jade en Nefriet hebben dezelfde geneeskrachtige eigenschappen, maar individuele kleuren hebben specifieke kenmerken.

Jade brengt de vloeistoffen in het lichaam en de verhoudingen tussen water, zout/zuur en basen in evenwicht.

Positie

Leg of draag het op een relevante plaats. De Chinezen geloven dat het vasthouden van Jade de deugende in het lichaam overdraagt.

Groen Jade
Is de meest voorkomende Jadesoort. Het kalmeert het zenuwstelsel en kanaliseert hartstocht. Gebruik het om slecht functionerende relaties te harmoniseren.

Jade zilver sieraad