Stauroliet

Stauroliet edelstenen - betekenis en werking van deze steen

Stauroliet edelsteen is ook wel bekend als het elfen kruis of Fairy cross. Dit mineraal groeit meestal in een opvallende kruis vorm.De naam is afgeleid van het Griekse "stauros" voor "kruis" en "lithos" voor "steen".

Er wordt gezegd dat dit kristal gevormd zou zijn uit de tranen die elfen vergoten toen ze het nieuws van Christus’ dood hoorden. Deze bijzondere steen is een beschermende steen en talisman die geluk brengt.

Stauroliet versterkt rituelen en wordt bij witte magie gebruikt. Het zou toegang hebben tot de oude wijsheid van het Midden-Oosten. Deze steen verbindt de fysieke, etherische en spirituele niveaus en bevordert de communicatie ertussen.

Stauroliet is bijzonder nuttig voor het opheffen van onrust en stress. Het geeft steun en kracht en verlicht depressies en verslavingen.

Deze edelsteen biedt tegenwicht aan de neiging over te werken en te veel energie in iets te steken.

Omdat Stauroliet kracht en doorzettingsvermogen bevordert is het een uitstekende steen voor mensen die willen ophouden met roken en de gevolgen van roken willen tegengaan en opheffen. Het helpt u de verborgen redenen voor verslaving aan nicotine te begrijpen en biedt aardende energie voor luchtige mensen die nicotine hebben gebruikt om zich in de aarde te verankeren.

Genezing
Stauroliet behandelt celstoornissen en gezwellen, verbetert de opname van koolhydraten en verlicht depressies. Het werd vroeger bij koorts gebruikt.