Qi gong

qgong2

Qi gong is een holistisch systeem van oefeningen en meditatie, gericht op zelfheling. Qi gong heeft zijn oorsprong in de Chinese natuurfilosofie en gezondheidsleer.Door middel van harmonieuze bewegingen, die worden uitgevoerd in geconcentreerde rust, wordt de levenskracht versterkt. . Qi=energie, gong = werken: werken aan de uitwisseling van energie tussen de mens en de natuur. Qi gong doet een beroep op lichaam, ziel en geest: beweging, adem en verbeeldingskracht. De mens wordt geestelijk en lichamelijk in balans gebracht, zodat de gezondheid bewaard blijft. Qi is overal, in alles: de kosmos, een boom, een berg, de mens. Qi moet stromen als een rivier. Door qi gong te beoefenen gaat de energie beter door de meridianen stromen, waardoor blokkades worden opgeheven.

Beter horen en zien met qi gong

Bestel
B41-9789060305812
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 29 aug.verstuurd

Auteur Schoefer

ISBN 9789060305812

Beter horen en zien met qi gong

De Chinese geneeskunde - waarvoor de eenheid van lichaam, ziel en geest een vanzelfsprekendheid is - ziet oog- en oorproblemen meestal als het gevolg van een verstoord evenwicht in bepaalde orgaan-meridianen. Beter horen en zien met Qi Gong maakt de lezer bewust van gezichts- en gehoorstoornissen en laat de verbanden met de meridianen zien. Het boek biedt vele - duidelijke geĆÆllustreerde - Qi-Gong-oefeningen die het gezichts- en gehoorvermogen op peil houden en weer beter maken. Bijna al deze oefeningen kunnen op ieder moment van de dag, waar dan ook, worden gedaan.

Spring Forest Qigong

Bestel
B26-9789460150272
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 29 aug.verstuurd

Auteur Lin Chunyi

ISBN 9789460150272

Spring Forest Qigong

Alles, echt alles in het universum is energie of Qi. Een rots, een boom, de lucht en je lichaam zijn allemaal energie, alleen in verschillende vormen. Energie kan niet gecreƫerd of vernietigd worden, maar energie kan wel transformeren. Ziekte is ook een vorm van energie, die getransformeerd kan worden. Dat is waar Qigong-healing over gaat. Spring Forest Qigong is een eenvoudige en effectieve methode om fysieke en emotionele pijnen te helen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Zhineng Qigong

Bestel
B47-9789045313481
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 29 aug.verstuurd

Auteur Anne Hering

ISBN 9789045313481

Zhineng Qigong

Qigong wordt ook in Nederland steeds meer beoefend om stress en ziekte tegen te gaan. De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat ziekte ontstaat door disbalans in de qistroom in het lichaam.De oefeningen in dit boek zijn onafhankelijk van elkaar te doen en worden duidelijk uitgelegd. De lezer wordt aangespoord om zijn eigen keuze uit de geboden oefeningen te maken. Het boek heeft een frisse uitstraling, korte, informatieve hoofdstukjes met sfeerverhogende en verduidelijkende foto's en tekeningetjes

Chi Neng Qigong Geinspireerd en ontspannen leven

Bestel
B25-9789055992430
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 29 aug.verstuurd

Auteur Walstijn

ISBN 9789055992430

Chi Neng Qigong Geinspireerd en ontspannen leven

De langverwachte aanvulling op het succesvolle boek Chi Neng Qigong
In dit boek lees je de essentie van Chi Neng Qigong. De oefeningen van Chi Neng Qigong zijn simpel en hebben groot effect op de toename van je vitaliteit en het verbeteren van je gezondheid. Je leert je emoties stabiliseren om in alle situaties de balans te behouden. Het boek bevat een cd met basisoefeningen.