Psychologie

Psychologie is kennis van de psyche, oftewel het menselijke denken. In feite is het niet zo moeilijk te begrijpen, maar doordat er zeer veel factoren meespelen, lijkt het moeilijk te doorgronden. Het is hetzelfde als met een auto. Voor een totale leek is het onbegrijpelijk dat zoiets ingewikkelds toch rijdt. Voor een automonteur die er voor geleerd heeft, heeft het geen geheimen meer omdat hij de ondelen kent en kan hij er bijna alles mee doen. Hij kan repareren en zelfs standaard zaken verbeteren, zoals sneller maken. Dit komt doordat hij de auto begrijpt en er dus alle kanten mee op kan. Ik heb het dus over goede automonteurs. Alhoewel het toch wat anders in elkaar zit, geldt hetzelfde principe voor psychologie (kennis van het menselijke denken). Iemand die begrijpt hoe de geestelijke processen verlopen kan zichzelf of anderen verbeteren

Spirituele psychologie

Bestel
B24-9789077247327
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 29 aug.verstuurd

Auteur Rother

ISBN 9789077247327

Spirituele psychologie
Hoe komt het toch dat wanneer iemand opgroeit onder de meest gunstige omstandigheden, hij toch niet in staat is zich zelfs de eenvoudigste dingen in het leven eigen te maken? En je kent vast ook wel iemand die, hoewel hoogintelligent, steeds maar weer dezelfde fouten maakt! En wat vind je van mensen die voor het geluk geboren lijken te zijn? Of omgekeerd: iemand die ondanks al zijn pogingen om dingen te veranderen ronduit ongelukkig schijnt te zijn?

Faalangst

Bestel
B21-9789020260519
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 29 aug.verstuurd
faalangst_isbn_9020260510

ISBN 9789020260519

Auteur Langedijk

Faalangst
Faalangst heeft vooral te maken met angst voor de mening van anderen. We kunnen vaak moeilijk omgaan met kritiek ‚n complimentjes en durven onszelf niet te uiten uit angst tekort te schieten of fouten te maken. We hebben een lage dunk van onszelf, terwijl we in feite veel meer zouden kunnen. Zo'n negatief zelfbeeld gaat vaak samen met allerlei lichamelijke klachten, van vermoeidheidsverschijnselen tot een slechte motoriek.

Eerlijk kijken naar jezelf

Bestel
B23-9789020283655
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 29 aug.verstuurd

Auteur Hans Stolp

ISBN 9789020283655

Eerlijk kijken naar jezelf
De échte (levens)wijsheid ontstaat daar, waar mensen de moed hebben om kritisch naar zichzelf te kijken. Er worden eenvoudige, maar doeltreffende oefeningen gegeven om jezelf te leren kennen, en om je ego en je zintuigen als het ware opnieuw op te voeden. Bovendien leer je ook nog eens je eigen karma op het spoor te komen, en zodoende inzicht te krijgen in de diepere en verborgen achtergronden van je leven.

Doe wat je wilt

Bestel
B22-9789069637259
    Levertijd:Wegens vakantie wordt uw bestelling dinsdag 29 aug.verstuurd
doe_wat_je_wilt_isbn_9069637251

ISBN: 9789069637259

Auteur: Dijk, B. van

Doe wat je wilt
De vragen 'Is dit wat ik wil?' en 'Past wat ik doe wel bij mij?' zijn klassiek. Het kan verleidelijk zijn om af te gaan op de antwoorden van anderen, maar veelal blijken dat niet de oplossingen die je zoekt. Doe wat je wilt! neemt je mee op ontdekkingstocht naar je eigen authentieke antwoorden: vaak facetten van je persoonlijkheid die je nog niet kent of die je hebt verstopt uit angst er anders niet meer bij te horen in je baan, relatie of vriendenkring.
Dit boek biedt een methode die leidt naar basisveiligheid. Het ontvouwt stap voor stap hoe je je eigen kern kunt leren kennen zodat je ermee vertrouwd raakt, en hoe je vanuit dit vertrouwen verbindingen kunt aangaan met andere mensen.
Bert van Dijk en Anne-Lies Hustings zijn managementtrainers. Hun eigen zoektocht en die van mensen die zij hierbij op weg hebben geholpen, vormden hun inspiratiebronnen om modellen en oefeningen te ontwikkelen die de weg wijzen naar de eigen kern en van daaruit naar relaties met anderen.