Opaal

 

Opaal edelsteen is een zachte steen met een hoge vibratie. Het versterkt kosmisch bewustzijn en zorgt voor geestelijke en mystieke visioenen. Het stimuleert originaliteit en dynamische creativiteit, en helpt u toegang te krijgen tot uw ware zelf. Opaal is absorberend en weerkaatsend, pakt gedachten en gevoelens op, versterkt ze en stuurt ze terug naar hun bron. Deze karmische steen leert u dat datgene wat u uitzendt naar u terugkeert. Opaal is een beschermende steen en kan gebruikt worden als u zich op gevaarlijke plaatsen begeeft.

Opaal brengt kenmerken aan de oppervlakte die transformatie bevorderen. Door uw gevoel van eigenwaarde te vergroten helpt het u uw volle potentieel in te zien. Geestelijk zorgt Opaal voor luchtigheid en spontaniteit. Daarnaast stimuleert dit kristal interesse in kunst.

Emotioneel werd Opaal altijd geassocieerd met liefde, hartstocht, verlangen en erotiek. Het is een bekoorlijke steen die emotionele situaties intensiveert en beperkingen opheft. U kunt de steen gebruiken als emotionele stabilisator, maar pas op: de steen kan energie verspillen en u moet goed gecentreerd zijn voor u Opaal gebruikt om gevoelens te verkennen of op te wekken, of u moet andere stenen bij de hand hebben om integratie te bevorderen.

Opaal laat u zien hoe uw emotionele toestand in het verleden is geweest, vooral in vorige levens, en leert u hoe u verantwoordelijkheid moet nemen voor het feit hoe u zich voelt. Het moedigt u aan positieve emoties te uiten. Het dragen van Opaal zorgt naar verluidt voor loyaliteit, trouw en spontaniteit, maar kan wispelturigheid versterken als de neiging al aanwezig is. Opalen kunnen genezing naar het energieveld van de aarde sturen, waarbij tekorten worden aangevuld en het netwerk opnieuw van energie wordt voorzien.

Opaal dendritisch / Merliniet zilver sieraad

Opaal dendritisch / Merliniet zilver sieraad