Granaat

Granaat schenkt veel energie en herstelt krachtig. Het reinigt de chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Het geeft nieuw leven, zuivert energie en schenkt sereniteit of hartstocht, al naar behoefte.

Granaat inspireert tot liefde en toewijding. Het brengt de geslachtsdrift in balans en verlicht emotionele disharmonie. Rood Granaat stimuleert de beheerste opstijging van de kundalini*-energie en vergroot de seksuele potentie. Het is een steen van verbintenis.

Granaat is in een crisis heel nuttig, want het helpt in situaties waarin er geen uitweg lijkt te zijn of waarin het leven verbrokkeld of traumatisch is. Het activeert en versterkt het overlevingsinstinct, geeft moed en hoop in schijnbaar uitzichtloze situaties. Een crisis wordt een uitdaging onder invloed van een Granaat, dat ook wederzijdse hulp in moeilijke tijden bevordert.

Granaat heeft een sterke band met de hypofyse en stimuleert een verruimd bewustzijn en het oproepen van herinneringen aan vorige levens. Deze steen activeert andere kristallen, waardoor hun effect wordt versterkt, en verheldert negatieve chakra-energie.

Genezing
Granaat herstelt het lichaam en stimuleert de spijsvertering. Granaat behandelt stoornissen aan de ruggengraat en in de cellen, zuivert bloed, hart en longen en herstelt DNA. Daarnaast ondersteunt het de opname van mineralen en vitaminen.

 

Granaat symbool hanger van zilver

Granaat Shiny hanger