Chalcedoon

Chalcedoon edelsteen - betekenis en werking van deze steen
 

Chalcedoon zorgt voor harmonie tussen geest, lichaam, emoties en ziel. Het werkt kalmerend en vermindert stress. Het bevordert de vreugde in het contact met andere mensen, verbetert de welsprekendheid en taalvaardigheid. Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie. Chalcedoon helpt bij problemen met de ademhalingswegen, bij oog- en oorproblemen veroorzaakt door druk en werkt ontstekingsremmend.

Chalcedoon of chalcedon is een halfedelsteen en een variëteit van het mineraal kwarts. De kleur is bijna wit tot lichtblauw of duifblauw, vaak met strepen.
Chalcedoon edelsteen heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. Goed te gebruiken bij de overdracht van gedachten en telepatie. Chalcedoon maakt sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Neemt negatieve energie op en lost deze energie op. Chalcedoon edelsteen zorgt voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstand te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom ook een goede steen om te dragen tijdens examens.

Sterrenbeeld steen waterman

chalcedoon hangertje

Kracht buideltje harmonie Chalcedoon

Chalcedoon getrommeld klein

Chalcedoon getrommeld groot

Chalcedoon ruw 235 - 240 gram

Chalcedoon ruw 250 - 270 gram

Chalcedoon ruw 280 - 300 gram

Chalcedoon ruw 310 gram

Splitarmband chalcedoon

chalcedoon blauw hangertje met zilveren oogje

Spirituele hangersteen Chalcedoon