Pyriet

Pyriet edelstenen - betekenis en werking van deze steen

De Pyriet geeft zelfvertrouwen, verhoogt weerstand. Maakt opgewekt en vitaal. Bij slechte gezondheid wordt de steen mat.

Sterkt zenuwstelsel en verstand, verhoogt weerstand, goed voor luchtwegen, lost blokkades op, tegen frustraties, nieuwe levensinzichten, werkt reinigend, bij Angina en ontstoken amandelen, bij bronchitis, bij zeer pijnlijke menstruatie, voor intense meditatie, bij zweren en abcessen, bij hoge koorts.

Pyriet stimuleert de werking van de lever, helpt bij doorbloedingsstoornissen (bv. spataderen) en bevordert de vorming van rode bloedlichaampjes. Pyriet zonnen hebben een sterke pijnstillende en krampopheffende werking
Typerend voor pyriet zijn de hoekige kristallen, vaak in de vorm van een kubus. Zijn de kristallen zuiver kubusvormig – met zes gelijke vlakken – dan wordt de steen wel duivelsdobbelsteen of Spaanse dobbelsteen genoemd.
Daarnaast komen er ook fijnkorrelige samenklonteringen (aggregaten) van pyriet voor.
Pyriet werd door de oude Grieken gebruikt om vuur mee te maken. Als je namelijk met een hamer op het mineraal slaat ontstaan er vonken. Daar dankt pyriet zijn naam aan, want het Griekse pyr betekent vuur.

 Fools Gold ('het goud der dwazen') is een bekende bijnaam voor dit mineraal. Met zijn uiterlijk heeft het veel mensen die dachten dat ze goud hadden gevonden voor de gek gehouden. In het Amerika van de 19e eeuw gingen duizenden mensen als dwazen op zoek naar goud, terwijl de aanleiding van deze 'goldrushes' vaak de vondst van het veel minder waardevolle pyriet was. Oud-Nederlandse woorden voor pyriet zijn zwavelijzer, ijzerkies en zwavelkies.

Pyriet Nuggets ca. 1-1,5 cm Peru 100 gram

Pyriet granulaat 3-8 mm 100 gram

Pyriet granulaat 1-2 mm 100 gram

Pyriet getrommeld

Pyriet getrommeld A kwaliteit

Ruwe pyriet voordeel zakje

Pyriet ruw a kwaliteit 180-200 gram

Pyriet ruw a kwaliteit 200-240 gram

Pyriet ruw a kwaliteit 280 gram

Pyriet ruw a kwaliteit 300-350 gram

Pyriet ruw a kwaliteit 400-450 gram

Pyriet ruw a kwaliteit 550 gram

Pyriet ruw a kwaliteit 600 gram

Pyriet hart a kwaliteit

Pyriet blokje klein

Pyriet blokje middel

Pyriet blokje groot

Pyriet gezondheidssteen

Pyriet hangertje

Donut Pyriet 4 cm

Donut Pyriet 3 cm

Pyriet hangertje plat

Olifant Pyriet

Pyriet zon a kwaliteit