Borniet ruw

Borniet edelsteen - betekenis en werking van deze steen

Borniet ookwel Chalcopyriet of Pauwoog uit Chihuahua Mexico
Het mineraal borniet is een koper-ijzer-sulfide met de chemische formule Cu5FeS4. Het mineraal heeft een orthorombische kristalstructuur. Het heeft een bruine tot koperrode kleur op een vers breukvlak. Door oxidatie verandert de kleur en krijgt het mineraal blauwe, paarse en rode tinten. De hardheid is 3 en de gemiddelde dichtheid is 5,09. Na verhitting is borniet magnetisch.Borniet is genoemd naar de Oostenrijkse mineraloog I. von Born (1742-1791). Borniet wordt veelal gevonden in pegmatieten. Het komt onder andere voor in Arizona, Butte en Mexico. Borniet is een belangrijk kopererts en komt vaak samen voor met het veel vaker voorkomende chalcopyriet. Het is belangrijk voor de hoeveelheid koper dat het bevat: ongeveer 63 massaprocent is koper.

Borniet of pauwenerts geeft kracht, vertrouwen en maakt vrolijk. De steen geeft het inzicht en vertrouwen dat je op je plek bent in dit leven. Het maakt positief en optimistisch en helpt je genieten van het leven en gelukkig zijn. Het activeert de chakra's, brengt ze in balans en stemt ze op elkaar af. Dit werkt vitaliserend en helpt negatieve energie afvoeren uit je systeem. Fysiek werk borniet ontstekingsremmend, koortsverlagend en stimuleert de bloedcirculatie. Het verlaagt het calciumgehalte in het lichaam en vermindert kalkafzetting waardoor het een positieve werking heeft op artritis en artrose. Tenslotte brengt de steen de stofwisseling op cellulair niveau in balans.
Borniet is een belangrijk koper erts. Het zit tot 68% vol met koper. Verder zit er veelal ook veel Pyriet en Zilver in de steen.

Borniet heeft een orthorombische kristalstructuur. Het heeft een bruine tot koperrode kleur op een vers breukvlak. Door oxidatie verandert de kleur en krijgt het mineraal blauwe, paarse en rode tinten.
Borniet maakt blij, transformeert moeilijke situaties en maakt het leven nieuw en fris.Hij is een effectieve beschermer tegen en omzetter van negatieve gedachten en overtuigingen. Hij helpt je bewustworden van je denkproces zodat je weer controle krijgt over je gedachten in plaats van andersom. Borniet helpt je met traumatische situaties om te gaan en de lessen erachter te zien. Hij integreert lichaam, geest, emoties en ziel, filtert wat niet meer relevant is en helpt je door te gaan

Borniet Borniet Borniet

De stenen kunnen verschillen van kleur

Borniet ruw 25 gram

Borniet ruw 30-35 gram

Borniet ruw 40-45 gram

Borniet ruw 55-55 gram

Borniet ruw 60-65 gram

Borniet ruw 70-80 gram