Tijgeroog

Tijgeroog  edelstenen - betekenis en werking van deze steen

Tijgeroog verwarmt het lichaam en werkt tegen verkoudheid. Ook voor het verbeteren van het gezichtsvermogen en zelfvertrouwen wordt Tijgeroog gebruikt.
Op de borst gedragen zou deze steen astma verlichten. Beschermt tegen jaloezie en negatieve invloeden van andere mensen.
Brengt kalmte en rust. Aardt, symbool van innerlijke kracht, stimuleert optimisme, hersteld yin yang balans, vergroot creativiteit.

Tijgeroog geneest kwesties inzake zelfrespect, zelfkritiek en geblokkeerde activiteit. Het laat u niet alleen uw gaven en talenten herkennen, maar ook fouten die verholpen moeten worden. Het kristal ondersteunt een verslavende persoonlijkheid als deze een transformatie moet doormaken.

In emotioneel opzicht brengt Tijgeroog yin en yang in evenwicht en geeft het energie aan het emotionele lichaam. Het verlicht depressies en verbetert stemmingen.

Tijgeroog heeft invloed op de ogen en helpt bij het zien in het donker, heelt de keel en geslachtsorganen, en heft beperkingen op. Het bevordert de genezing van gebroken botten. Verder versterkt Tijgeroog het zenuwstelsel en de levenskracht, helpt bij kramp en pijn.

Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel en gaat hyperventilatie tegen. De steen heeft een positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsorganen en ontkrampt bij spanningen.

Tijgeroog ontstaat door de verkiezeling van zwartblauwe asbestvezels die crocidoliet worden genoemd. Daarbij ontstaan vaste insluitsels van haarachtige kristallen in het kwarts. Door de oxidatie van de oorspronkelijke crocidolietvezels ontstaan de goud glanzende limonietvezels van de steen.

Tijgeroog wordt zo genoemd omdat de steen een lichtreflectie heeft die aan het oog van een tijger doet denken. Dit spleetvormig lichteffect heet chatoyeren of ‘kattenoogeffect’. Wanneer de steen cabochon (bol) geslepen wordt, is het kattenoogeffect het beste zichtbaar. De kleur van de steen geeft hem zijn naam: de rode soort heet Kattenoog, de blauwe Valkenoog en de gele Tijgeroog (goudgeel, goudbruin).
Als je de  Tijgeroog draagt als hanger, ketting, of wanneer je hem als trommelsteen in je broekzak meedraagt, is het raadzaam de steen aan het eind van de dag met lauwwarm water af te spoelen.
 Hiermee wordt de steen van zijn statische lading ontdaan.
 Om de steen nog beter van zijn opgenomen lading te ontdoen (waardoor de opgenomen informatie wordt geneutraliseerd) kun je hem het best ’s nachts met afnemende maan  in het maanlicht leggen.

Splitarmband tijgeroog

Edelsteen hart tijgeroog

Edelsteen bol tijgeroog 3,5 cm

Tijgeroog hangertje

Tijgeroog getrommeld

Tijgeroog Platte steen

Collier 45 cm tijgeroog

Collier 90 cm tijgeroog

Kracht buideltje inzichten tijgeroog

Tashanger Uil tijgeroog

Donut Tijgeroog 4 cm

Donut Tijgeroog 3 cm

Engelvleugel van tijgeroog

Magneet ketting Tijgeroog

100 gram mini Tijgeroog

Veterhanger joy Tijgeroog

Sterrenbeeld tweeling aan koord

Oorbel zilver vlinder met Tijgeroog

Powerbead Tijgeroog met vlinder

Paardenhoofd hanger van Tijgeroog

Hanger hoefijzer Tijgeroog

Tijgeroog Staaf

Hangertje dubbeleinder Tijgeroog

Infinity hanger edelsteen tijgeroog

Stoere punt Tijgeroog met veterkoord

Tijgeroog ruw 40 - 55 gram

Tijgeroog ruw 60 - 75 gram

Tijgeroog ruw 80 - 95 gram

Tijgeroog ruw 100 - 120 gram

Tijgeroog ruw 125 - 150 gram

Tijgeroog ruw 160 - 170 gram

Tijgeroog ruw 250 - 260 gram

Tijgeroog ruw 300 - 325 gram

Tijgeroog ruw 450 - 470 gram

Tijgeroog ruw 500 - 525 gram