Obsidiaan zwart

Obsidiaan zwart - met betekenis en werking van deze steen

Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen.

De steen kan zeer krachtig werken en door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn, kunnen gevoelige mensen deze steen beter onder begeleiding van een therapeut gebruiken of voor een andere steen kiezen (of voor een zachter werkende variant zoals apachetranen of sneeuwvlok obsidiaan). Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op.

Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.

Schedel obsidiaan zwart 4 cm

Obsidiaan bol zwart 8 cm

Obsidiaan bol zwart 10 cm

Sneeuwvlok obsidiaan hart 4 cm gebold

Obsidiaan zwart hangertje

Donut Obsidiaan sneeuwvlok 5 cm

Goud Obsidiaan hanger gravure phoenix en draak

apachetraan getrommeld

Obsidiaan geel

Obsidiaan rood

Obsidiaan hanger sneeuwvlok

Obsidiaan zwart getrommeld

Edelsteen bol sneeuwvlok obsidiaan 3,5 cm

Dubbeleinder punt Obsidiaan zwart