Versteend hout

Versteend hout edelstenen - betekenis en werking van deze steen

Versteend hout, ook aangeduid met de Engelse term petrified wood, is een soort fossiel: het bestaat uit fossiel hout, waarin alle organische materialen zijn vervangen door mineralen (meestal silicaten, zoals kwarts), met behoud van de structuur van het hout. Het proces van verstening gebeurt onder de grond, wanneer een boom bedolven raakt onder sediment, en kan miljoenen jaren duren. Grondwater dat langzaam door de bodem sijpelt, zet mineralen af waar de lignine en cellulose wegrotten. Als de afzetting en rotting even snel gaan, blijft de vorm van de cellen behouden.

Versteend hout (ook wel fossiel hout genoemd) is een steensoort die ontstaan is doordat bomen onder een dikke laag vulkanisch as terecht zijn gekomen. De as bevat allerlei mineralen, die oplossen in het grondwater. Het hout verrot niet zo snel als normaal, doordat het niet in contact met zuurstof komt. Het grondwater doordrenkt de boom en de mineralen zetten zich af in de houtcellen.  Langzaam maar zeker verrot het hout toch en de mineralen nemen de plaats in van de houtcellen. Dit proces geschiedt zo langzaam dat de structuur van het hout perfect bewaard blijft. Hierdoor kan men bij versteend hout uitstekend de jaarringen zien, en kenners kunnen de boomsoort herkennen.
Versteend hout is een harde steensoort. Het heeft gemiddeld hardheid 7. Daarmee is het ongeveer even hard als graniet. Door de hardheid is versteend hout een minder geschikt materiaal voor beeldhouwers.


Versteend hout heeft een rustige, liefdevolle en blije energie en is voor iedereen goed.
Daarom is het een goede steen om zomaar aan iemand cadeau te doen. Versteend Hout is een steen voor zieners en een steen van wijsheid. Hij versterkt de paranormale gaven en haalt de angst hieromtrent weg. Hij is goed voor de algehele doorstroming en is goed voor de aderen. Versteend hout werkt goed voor de botten en wervels en versoepelt bij stijfheid en zorgt voor een betere, stabiele houding. Verder is hij goed voor keel, oren, ogen, holtes, tanden, kiezen en werkt hij reinigend op de lever. Hij geeft ook daadkracht bij het afvallen

Versteend hout theelicht

Bol versteend hout 5cm

Versteend hout hanger met koord

Schijf versteend hout 3-4 cm

Versteend hout schijfje 6-7 cm

Schijf versteend hout 8 a 10 cm

Hanger versteend hout druppelvorm

Versteend hout getrommeld

Versteend hout hangertje

Healing staaf versteend hout

Edelsteen bol versteend hout 3 cm