Boeddha en Boeddhisme

 

De breedste collectie boeddha beelden van hoge kwaliteit
 Koop boeddhabeelden bij ons tegen de scherpste prijs. Met o.a mooie boeddha beeldjes, tibetaanse artikelen, yoko en yogiman, Shiva en Ganesha beeldjes, Mala kettingen de Orang malu oftewel yogiman, gebedsmolen, tingsha, boeddha beelden brons en de dikbuikboeddha oftewel de geluksboeddha (happy boeddha).


Waar wordt een boeddha voor gebruikt?

Hoewel je boeddhabeelden vroeger alleen maar zag in tempels, zie je ze tegenwoordig ook steeds vaker terug in de woonkamer of in de achtertuin met een decoratieve functie.Een Boeddha koop je puur op je gevoel. Welke Boeddha het beste bij jou past, ligt dus geheel aan je eigen wensen. Een Boeddha staat voor geluk, genezing en liefde. Dit gaat zowel op wanneer de boeddha wordt weggegeven of als hij bedoelt is voor persoonlijk gebruik. Wanneer je hem zelf wilt houden staat hij namelijk voor jouw eigenwaarde en eigenliefde. Maar het is natuurlijk ook een prachtig cadeau.

Bij een Boeddhabeeld is het belangrijk om hem nooit op de grond te plaatsen. Wanneer je dit wel doet geef je namelijk aan dat je hem niet respecteert. Daarnaast is het wenselijk om het beeld met zijn gezicht richting de deur te plaatsen.