Mudra's

Vingeryoga voor een betere gezondheid - Oefeningen voor meer energie en innerlijke rust - Helende mudra´s om ziekten te genezen- Mediteren met behulp van vingeroefeningen.

Mudra betekent letterlijk gebaar, een houding van het lichaam welke een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Mudra’s zijn al duizenden jaren in gebruik, vooral in het Boeddhisme. Als je kijkt naar de stand van de handen van Boeddhabeeldjes zul je zien dat deze heel verschillend zijn.

Elke houding heeft een andere betekenis en wordt gebruikt als spirituele oefening tijdens het mediteren maar ook voor fysieke klachten.

Sommige mudra’s zijn zo simpel dat je ze eigenlijk overal wel kan doen. Bijvoorbeeld terwijl je loopt, zit of ligt.  Doe een mudra altijd minstens een paar minuten. Wanneer je de vingerposities met beide handen tegelijkertijd doet zal het effect krachtiger zijn dan met één hand.

Set van vier mudra's voor het balanceren van energie, die in een reeks gebruikt worden. Raak afwisselend de toppen van elke vinger aan met de top van je duim. Houd ze voor een paar seconden tegen elkaar aan. Het algemene effect van deze serie is dat je kalmer wordt, meer ontspannen en geconcentreerd. 

Mudra's

Mudra,s voor lichaam en geest