Het Ayurveda Kookboek

B1-9789063782979
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Auteur Morningstar

ISBN 9789063782979

Het Ayurveda Kookboek

Ayurveda is één van de oudste medische stelsels ter wereld en stamt, net zoals yoga, uit India en is reeds duizenden jaren oud. Beide disciplines beogen hetzelfde doel, namelijk lichamelijke en geestelijke volmaaktheid, en zij hebben dan ook vele gemeenschappelijke opvattingen.

De grote verdienste van Ayurveda is dat zij twee eenvoudige methoden geeft om dit verstoorde evenwicht - en dus ook onze gezondheid, te herstellen. De eerste methode bestaat uit het verantwoord leren omgaan met onze behoeften: zoals ademhaling, frisse lucht, zuiver water en slaap. De tweede methode bestaat uit een op ons persoonlijk afgestemde consumptie van bepaalde produkten, zoals bepaalde bonen, fruitsoorten, granen, groenten, kruiden en zaden, omdat hierin de oerkracht het sterkst aanwezig is en daardoor de kans op herstel het grootst is.
Het Ayurveda Kookboek van Amadea Morningstar, voedingsspecialiste en Urmila Desai, expert in de Indiase keuken, bevat niet alleen ruim 250 eenvoudig te bereiden, smakelijke recepten die er op gericht zijn uit balans geraakte constituties weer in evenwicht te brengen, maar het legt tevens uit welke voedingsstoffen - in overeenstemming met de persoonlijke behoeften - gecombineerd moeten worden om het grootste rendement uit Ayurvedische koken te halen.
Duidelijke tabellen voor een snel overzicht van de verbanden tussen persoonlijkheidstypen en het aangewezen voedsel, alsook een verklarende woordenlijst maken het voor de westerse mens samengestelde Ayurveda Kookboek tot één van de beste handleidingen om niet alleen lekker te eten, maar bovendien om de kwaliteit en de dynamiek van het leven te verhogen en ziekten te vermijden.
Gerelateerde Producten