Tibetaanse eindeloze knoop hanger

R17-18036
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Tibetaanse eindeloze knoop hanger

Endless Knott (Eindeloze Knoop) hanger witmetaal - ronde schijf

De oneindige knoop is één van de acht heilige symbolen van het Tibetaans boeddhisme.Omdat alle ornamenten met elkaar verbonden zijn, staat de eindeloze knoop ook symbool voor eeuwige liefde en vriendschap, de eindeloze cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte binnen het Tibetaanse boeddhisme en de verwevenheid van wijsheid en mededogen.

Materiaal: metaal

Afmeting 4 cm

Tibetaanse eindeloze knoop hanger

De oneindige knoop is één van de acht heilige symbolen van het Tibetaans boeddhisme. De knoop is een gesloten, grafisch ornament dat bestaat uit rechthoekige, met elkaar vervlochten lijnen. De gehele compositie van deze knoop leidt tot een vorm van grote eenvoud en volledig gebalanceerde harmonie. Het overlapt zonder begin of einde wat de eindeloze wijsheid en mededogen van Boeddha symboliseert.

Omdat alle ornamenten met elkaar verbonden zijn, staat de eindeloze knoop ook symbool voor eeuwige liefde en vriendschap, de eindeloze cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte binnen het Tibetaanse boeddhisme en de verwevenheid van wijsheid en mededogen.

De knoop is ook een liefdessymbool die eindeloze liefde symboliseert en in Tibet vaak gebruikt wordt om een huwelijk in te zegenen.

Gerelateerde Producten