Cryptex zilveren hanger

PS21-TPD486
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Cryptex zilveren hanger

Vervaardigd door de gevierde Celtic Steampunk kunstenaar Brigid Ashwood en Peter Stone de nummer één naam in Celtic sieraden, is deze zilveren hanger een fantastische uitvoering van de Cryptex een draagbare "kluis" die gebruikt wordt om de geheime boodschappen, bedacht door Dan Brown, auteur van "De Da Vinci Code" te verbergen.

In deze versie, zullen de letters de cilinder niet openen maar ze zijn draaibaar, waardoor op alle vier de zijden een woord leesbaar is: Pistis (geloof), Elpis (hoop), Agape (liefde) en Sophia (wijsheid).

Wie deze zilveren hanger draagt heeft een krachtig amulet dat je er aan herinnert wat écht belangrijk is!

Cryptex is een neologisme, bedacht door Dan Brown en geïntroduceerd in zijn boek De Da Vinci Code. Het is een samentrekking van de woorden cryptografie en codex.

Fictie

In het boek is een cryptex een draagbaar apparaat dat gebruikt kan worden om een geheime boodschap in te stoppen, die alleen gelezen kan worden door degene die de code kent om de cryptex te openen. De cryptex bestaat uit een holle cilinder met daarin een rol papyrus. Aan de buitenkant zitten 5 draaibare messing ringen met letters. Alleen met de goede lettercombinatie kan de cilinder geopend worden. In de cryptex bevindt zich ook een glazen ampul met azijn. die in het geval van openbreken van de cryptex zou breken, en daardoor - nog steeds volgens het boek - het papyrus zou oplossen en aldus de boodschap vernietigen. De cryptex zou zijn uitgevonden door Leonardo da Vinci.

Bron:Wikipedia

Materiaal: Sterling zilver
Afmetingen: 5 x 1 cm
Prijs: Prijs per stuk € 65,00
Gerelateerde Producten