Yoga avontuur voor kinderen

B38-9789076771519
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Auteur Purperhart

ISBN 9789076771519

Het yoga-avontuur met kinderen

Het boekje is een werkboek voor yogadocenten en basisschooldocenten. Het maakt kinderen (en hun ouders) op een speelse manier vertrouwd met yoga, ook met de achtergrondfilosofie van yoga. Het kind wordt vanuit zijn totaliteit benaderd. Het is een unieke combinatie van yoga, spel, dans, muziek, drama en tekenen.

Het yoga-avontuur met kinderen

is een werkboek voor yogadocenten en basisschooldocenten. Het maakt kinderen (en hun ouders) op een speelse manier vertrouwd met yoga, ook met de achtergrondfilosofie van yoga. Het kind wordt vanuit zijn totaliteit benaderd.

Het is een unieke combinatie van yoga, spel, dans, muziek, drama en tekenen. Er worden handvaten aangereikt om yoga-elementen (ontspanning, ademhaling en visualisatie) te combineren met spel. Uiteraard kunnen ook ouders met het boek aan de slag in een thuissituatie. Het samendoen van yoga biedt ouder en kind de gelegenheid om samen te lachen te spelen en plezier te hebben. Het boek kan zonder veel voorbereiding door iedereen gebruikt worden.

Veel Yoga-oefeningen hebben dierennamen, en zijn gebaseerd op de bewegingen die dieren maken.

De spelletjes uit dit boek kunnen ook gebruikt worden om kinderen hulp te bieden met betrekking tot concentratie en gevoelens van eigenwaarde en ze te stimuleren tot grotere creativiteit, verbeeldingskracht en beter sociale vaardigheden.

Het is een praktische verzameling lesideeën gebaseerd op de belevingswereld van kinderen van 4 - 12 jaar, met spelletjes, oefeningen en meditaties, geïllustreerd met talrijke duidelijke tekeningen.

De auteur:
Helen Purperhart geeft les aan de docentenopleiding kinderyoga aan (yoga)docenten en (groeps)opvoeders. Tevens geeft zij divers workshops aan kinderen, ouder en kind en volwassenen.

Gerelateerde Producten