Lava lamp

R67-20-55211
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Lava lamp

Deze fantastische lava lamp gemaakt van metaal en glas met vloeistof is zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken. Gesmolten lava lamp heeft een zeer origineel design. Met deze lamp kunt u genieten van een vrolijke en magische verlichting.

Een zeer mooie blikvanger voor ontspanning en decoratie. Door de verlichting van onder wordt een eenmalige, bewegende kleureffect bereikt. De wasachtige massa in de decoratieve lamp wordt op de bodem van het reservoir verwarmd en stijgt naar boven, koelt daar af en zinkt weer naar de bodem terug.

Lava lamp - H: 33.5 cm, 20W, 12V

Een lavalamp is een zogenoemde sfeerlamp, uitgevonden in de jaren 60 maar veelal bekend geworden in de jaren 70. In koude toestand bevindt zich een klomp gestolde was of vettig materiaal op de bodem van de verder met een waterige oplossing gevulde fles, die bij aanzetten van een lamp onder de fles wordt verlicht en opgewarmd en na enige tijd smelt. Bij verder opwarmen zet de hydrofobe olie uit tot deze een lager soortelijk gewicht krijgt dan de omringende waterige oplossing. Bellen van de olie stijgen op, koelen bovenin de fles af en zakken weer langzaam naar beneden waar ze met de achtergebleven olie versmelten.
Gerelateerde Producten