I Tjing voor de 21ste eeuw

B9-9789021550077
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Auteur Boering

ISBN 9789021550077

I Tjing voor de 21ste eeuw
De I Tjing, het Boek der Veranderingen, is een Chinees orakelboek. De basis van de huidige tekst is drieduizend jaar oud. Het orakel kan antwoord geven op alle levensvragen. Het is echter niet te beschouwen als een 'toekomstvoorspeller', het is eerder te zien als een goede raadgever. Hij geeft aanwijzingen bij de wisselingen van het menselijk lot en bij de veranderingen die zich in het leven voordoen. Het boek is, wat je zou kunnen noemen, 'de bijsluiter van het leven'.
I Tjing van de 21ste eeuw
De I Tjing, het Boek der Veranderingen, is een Chinees orakelboek. De basis van de huidige tekst is drieduizend jaar oud. Het orakel kan antwoord geven op alle levensvragen. Het is echter niet te beschouwen als een 'toekomstvoorspeller', het is eerder te zien als een goede raadgever. Hij geeft aanwijzingen bij de wisselingen van het menselijk lot en bij de veranderingen die zich in het leven voordoen. Het boek is, wat je zou kunnen noemen, 'de bijsluiter van het leven'. Het gaat er vanuit dat het handelen van de mens, of soms juist het niet handelen, invloed heeft op de toekomst. Het toevoegen van de eeuwenoude wijsheid van het boek geeft de mogelijkheid tot meer harmonie in het leven. Daarmee groeit het persoonlijk evenwicht.

Het Boek der Veranderingen kreeg in de westelijke wereld vooral bekendheid door de vertaling van Richard Wilhelm, een Duitse missionaris, die in China woonde en leefde. Zijn vertaling uit 1924 veroverde vanaf de jaren vijftig het Westen. Ondanks vele andere vertalingen bleef de Wilhelm dé standaardvertaling van de I Tjing van het Westen. Dat is niet zonder reden; de vertaling heeft een hoog geestelijk gehalte en getuigt van een diep psychologisch inzicht. Toch is de Wilhelm na vijfenzeventig jaar gedateerd geraakt. De huidige cultuur is anders dan die van vlak na de Eerste Wereldoorlog. De moraal van een wereld waarin de radio wordt ingevoerd is anders dan die van de digitale communicatie. Daarom was de interpretatie van het Boek der Veranderingen aan een ingrijpende vernieuwing toe.
Gerelateerde Producten