HetTibetaanse boek van leven en sterven

B0-9789021556581
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

   Auteur Rinpoche

HetTibetaanse boek van leven en sterven
Het Tibetaanse boek van leven en sterven' van Sogyal Rinpoche geeft op een duidelijke en inspirerende manier inzicht in meditatie, karma, reïncarnatie, mededogen en de zorg voor mensen die gaan sterven. Het is een complete en gezaghebbende introductie in het Tibetaanse boeddhisme en verenigt oude Tibetaanse wijsheid met modern onderzoek over de dood en het sterven. Deze editie is compleet herzien.

'Het Tibetaanse boek van leven en sterven' bevat tevens eenvoudige oefeningen voor iedereen die zijn leven wil veranderen, zich wil voorbereiden op de dood of stervenden wil begeleiden.

Sogyal Rinpoche werd geboren in Tibet en kreeg zowel een Tibetaans boeddhistische als een westerse opleiding. Hieruit ontstond zijn unieke wijze van onderricht geven, vol inspirerende verhalen over het van mededogen vervulde hart van Boeddha
HetTibetaanse boek van leven en sterven
Welke verwachtingen heb ik omtrent dit boek? Dat het een stille revolutie teweegbrengt in de manier waarop we omgaan met de dood en de zorg voor stervenden, en ook in de manier waarop we omgaan met het leven en de zorg voor de levenden.'
Dat schreef Sogyal Rinpoche bij de eerste uitgave, in 1992, van het boek dat sindsdien wereldwijd, en zeker ook in Nederland en Vlaanderen, een veel groter en breder publiek gevonden heeft dan hij durfde hopen. Dat is te danken aan de zeldzaam heldere en overtuigende stijl van Sogyal Rinpoche.

Uitgaande van de eeuwenooude Tibetaanse tradities rond leven en sterven, weet hij met dit boek iedereen te inspireren die op welke wijze dan ook met de dood wordt geconfronteerd, Met een ongekend brede opzet verheldert hij de majestueuze visie op leven en dood die vervat ligt in het Tibetaanse Dodenboek.

Hij beschrijft de eenvoudige maar doeltreffende oefeningen die iedereen, ongeacht zijn religie of achtergrond, kan doen om zijn leven te veranderen, om zich voor te bereiden op de dood, of om stervenden te helpen.
Gerelateerde Producten