Damaru 12 cm

R26-16055
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Damaru 12 cm

 De dubbelzijdige handdrum of damaru wordt vastgehouden in de rechterhand, de zogenoemde 'mannelijke of methode-' hand bij meditatie beoefenaars. Het geluid van de damaru nodigt de Boeddhas uit en inspireert hen met grote vreugde. Het geluid symboliseert grote gelukzaligheid (bliss). Als innerlijk geluid in ons lichaam correspondeert het met het 'ruisen' van het zenuwstelsel en het drumgeluid met de bloedcirculatie in ons lichaam, die gehoord worden als we in complete stilte verblijven.
De damaru is verpakt in een rode brokaat hoes en heeft kleurrijke brokaat versierselen.

De legende is dat de damaru de eerste trillingen voortbracht van de schepping van het heelal. Het geluid van de damaru staat symbool voor de hartslag van de kosmos, de hartslag van creatie.

Een damaru is een kleine, zandlopervormige trommel die je overal aantreft op oude tempelmuren in India, Tibet, Nepal. Het is de drum die Shiva in één van zijn tien handen houdt en die de oermoedergodinnen bij zich dragen.

De damaru is één van de attributen van rondreizende Boeddhistische monniken in Tibet, naast de schelphoorn en de bel of gong. Het krachtige ratelende geluid van de damaru kondigt het goede nieuws aan en roept de hulp in van de ‘hemelse vrouwen’.

Gerelateerde Producten