Thangka Amithaba

13555-PH
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Thangka Amithaba

Hand geschilderde Amithaba op hemelsblauwe achtergrond met sterren. Met brokaat afgewerkt.

Amithaba Boeddha uit de Japanse traditie. Het is de meest populaire Boeddhavorm in Japan. Amithaba is één van de vijf Dhyani Buddha´s, hij symboliseert de wijsheid van onderscheidend bewustzijn en geheime spraak. Zijn visualisatiekleur is rood en hij is verbonden met het keelchakra. De mantra van Amithaba is: Om Ah Amithaba Hum.
In veel huizen vindt men tegenwoordig een meditatieve plek met een favoriet boeddhabeeld, bloemen, kaarsen, geuren en afbeeldingen van dierbaren verzameld. Het is de plek waar men dagelijks even tot bezinning komt en mediteert

afmeting 75 x 50 cm

Thangka's zijn Tibetaanse rolschilderingen met boeddhistische onderwerpen. Doordat veel Tibetanen nomaden waren, was het essentieel dat ook afbeeldingen en decoraties makkelijk te vervoeren waren, vandaar dat rolschilderingen er erg populair waren.

Letterlijk betekent het Tibetaanse woord thang-ka: ‘vastgelegde boodschap’. In de aloude kunst van Tibetaanse rolschilderingen hebben alle figuren en heeft elk detail zijn specifieke betekenis.

Dat thangka’s meer zijn dan decoratieve plaatjes, ziet de toeschouwer wel, maar om de boodschap te ontcijferen is meer kennis nodig. Het ontcijferen van de boodschap komt niet op de eerste plaats: de allereerste bedoeling van een thangka is dat de afbeelding het hart raakt, de toeschouwer ‘iets doet’ en daardoor nieuwsgierig maakt naar die boodschap.

Gerelateerde Producten