30430

Omh sieraad hanger zilver

TRE26-30430
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Omh sieraad hanger zilver

Prachtig ohm hangertje van zilver

Sanskriet letters of symbolen voor het Hindoe geluid om (ohm of aum). Dit word ook wel de moeder van alle mantras genoemd. Ohm betekent kracht. Het is een heilig teken. Het Latijnse 'Ohm' en het Sanskriet 'Aum' geven het concept 'alwetendheid'; 'het beste gebed' of 'het beste lof'.

Het geluid staat voor de drie toestanden van de mens Waken, Slapen, Dromen. Als talisman helpt dit symbool om rust en vrede te vinden.

Afmeting 2,2 x 2,8 cm

Sterling 925 zilver

Ohm betekent kracht. Het is een heilig teken. Het Latijnse 'Ohm' en het Sanskriet 'Aum' geven het concept 'alwetendheid'; 'het beste gebed' of 'het beste lof'.

Andere culturen hebben een gelijksoortige betekenis voor AMEN bij de Christenen, AMÉN voor de Moslims en SHALOM voor de Joden.

Bij het uitspreken van een gebed of een mantra wordt eerst Aum gezegd. Zo roept men God aan en zo kom je ook tot jezelf en innerlijke rust, zodat de levensenergie of prana goed kan doorstromen en het gebed op een rustige en geconcentreerde manier kan worden uitgesproken. Ohm functioneert als het ware als een achtergrond waarop het gebed kan geprojecteerd worden. Zonder het uit te spreken is een gebed of een mantra nutteloos want het kan zich niet projecteren. Het is een onlosmakelijk deel van het gebed of mantra.

Ohm is het geluid dat ontstond bij de schepping. Het eerste geluid van het Universum. De scheppingsklank en daarom ook wel 'pranandamantra' genoemd. Het Sanskriet nada betekend klank of vibratie en Ohm wordt ook wel 'paranada' genoemd. Betekent een alles overstijgende klank; zelfs een klankloze klank en gesymboliseerd door de stip boven het teken.

Ohm symboliseert ook Goddelijke drie-eenheid (trimati).
De letters van het woord AUM.
A staat voor creatie of god Bhrama – de schepper
U staat voor instandhouding, met de god – Visnu – of beschermer.
M staat voor regeneratie met god – Shiva -, herschepper en vernietiger

OHM symboliseert alles wat zich in de cosmos manifesteert in de vorm van energie.
Bovenaan het teken staat de maancirkel met stip. De maan staat voor denken of geest. De stip is zon en symboliseert wijsheid.
Ook het getal 3 is te herkennen. Het komt terug in verschillende definities.
3 klanken of 3 stadia van het bewustzijn.
Waken is het bewuste
Dromen is het onderbewuste en slapen is het on-bewuste
In dit laatste zijn de geest en de zintuigen uitgeschakeld.

Gerelateerde Producten