Tibetaanse gebedsvlaggen slinger van 10 vlaggetjes 21 cm

R6-16054
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Gebedsvlaggen Tibet slinger van 10 vlaggetjes 21 x 21 cm

In het Tibetaans Boeddhisme zij de gebedsvlaggen niet weg te denken. Volgens de traditie worden de gebeden die op de vlaggen zijn gedrukt verspreidt door de wind en geven zodoende een positieve bijdrage aan de omgeving.

Lengte ongeveer 2.70 meter

Prijs is per rolletje

Tibetaanse gebedsvlaggen

De Tibetaanse gebedsvlaggen bestonden al duizenden jaren in Tibet, lang voordat het Boeddhisme daar tot ontwikkeling kwam. De Sjamanistische priesters van de toen heersende Bonpo religie gebruikten vlaggen in hun genezingsceremonieën. De vijf kleuren symboliseerden de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ruimte, die in balans gebracht moesten worden. Op de vlaggen werd een paard geschilderd dat samen met de wind, het symbool was van vitale energie en voorspoed van de mens. Met veren van de adelaar of witte gier, die tomeloze energie symboliseerde, werden deze vlaggen op hoge plaatsen, zoals daken of bergpassen gehangen, waar de wind de wensen hemelwaarts voerde. De tekst op de vlaggen luidde:” Moge het paard van voorspoed hard draven en de levenskracht, macht, voorspoed, weelde en gezondheid bevorderen”. De vlaggen kregen de naam Lung-ta of windpaard die tot op de dag van vandaag gebruikt word voor de benaming van de vlaggen.

Wanneer hangen wij onze vlaggen op?
Westerlingen kunnen vlaggen ophangen bij speciale gelegenheden als huwelijk, geboorte, de opening van een bedrijf, of andere belangrijke dagen in het leven. Op deze manier beschermen we ons tegen ziekten,gevaar of negatieve invloeden.
Ook kunnen we vlaggen ophangen om barrières te overwinnen, rijk te worden of onze levensduur te verlengen. Verheffender is het om vlaggen op te hangen om vrede en harmonie voor de hele wereld af te smeken.
Tibetanen adviseren om nieuwe vlaggen bij dageraad op te hangen en daarbij positieve en altruïstische gevoelens te hebben. Omdat de symbolen en mantra’s op de vlaggen heilig zijn, mogen we de vlaggen niet slordig behandelen. Als je oude vlaggen wilt wegdoen, moet je ze verbranden, opdat zo hun laatste uitdrukking van gebed aan de wind wordt geschonken.
Je kunt gebedsvlaggen binnen of buiten het huis ophangen — als er maar een briesje is dat ze doet bewegen en hun heilwens verspreidt. Wij kunnen een kleine bijdrage aan de wereldvrede leveren door ze op te hangen aan de dakrand of het balkon, boven een poortje of een deuropening, tussen de bomen en vooral op plaatsen die geschikt zijn voor vrede en bezinning. De blauwe vlag die de hemel voorstelt hangt meestal hoger dan de rest.

Gerelateerde Producten