Thaise boeddha hout 30 cm

V3-56546
    Levertijd:Op werkdagen voor 15 uur besteld = vandaag verzonden!
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Thaise mediterende boeddha hout 30 cm

Specifieke aan de Thaise Boeddha is zijn slanke voorkomen en de vlam op het hoofd, daarmee staat hij in contact met de kosmos

Hoogte 30 cm   25 cm breed

Omdat het een natuurproduct is kan de keur afwijken van foto

In tempels en bij mensen thuis staan veelal boeddhabeelden in meditatiezit. Deze beelden zijn omgeven door kaarsen, wierook, bloemen en schaaltjes met offergaven. Men brengt eer aan Boeddha, en aan de Boeddha in zichzelf, door een buiging voor hem te maken. Daarbij houdt men de handen voor de borst waarbij de handpalmen naar elkaar gericht zijn en de duimen naar binnen gekeerd. 8 Mei is de Jaardag van Boeddha. Het is traditie om op die dag een kaars voor hem te branden en dan een speciale wens te doen.

Een gekregen Boeddha geeft geluk omdat het gebaar van het geven het beeld waarde toekent. Jezelf een Boeddhabeeld cadeau doen kan natuurlijk ook.Het verhaal dat dit ongeluk zou brengen is een westers fabeltje om het allemaal wat spannender te maken.De Boeddha staat voor alleen maar goedheid en persoonlijke ontwikkeling.Het zou dus wel erg vreemd zijn als je door iets moois voor jezelf te kopen het ongeluk op jezelf af zou roepen.

Gerelateerde Producten