Op werkdagen vóór 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden
14 dagen retourrecht
Snelle levering
Klantbeoordeling 9+
9.1
Abalone schelp

Abalone schelp

1 reactie minuten lezen
Abalone schelpen en sieraden zijn een grote aanwinst voor je welzijn. Lees hier alles over deze prachtige kunstwerken van de natuur!

Abalone-schelpen zijn dikke zeeschelpen die schitteren in de prachtige iriserende kleuren van parelmoer. Ze houden de energie van de oceaan vast en brengen een sterke kalmerende en genezende energie, waardoor je verbonden kunt blijven met de zee - waar je ook bent.

 

VERSCHILLENDENE BENAMINGEN VOOR ABALONE

Abalone-schelpen hebben veel namen: Haliotis Iris, Paua Shelp, Nacre, Mother-of-Pearl, Aulon en zeeoor om er maar een paar te noemen.
Ze worden op verschillende plaatsen en bij verschillende culturen over de hele wereld aangetroffen, wat de vele namen verklaart. Hoe je deze prachtige creaties ook noemt, er is geen twijfel over hun schoonheid. En wat ze nog specialer maakt, ze zijn uniek - geen twee schelpen zijn hetzelfde!

 

WAT IS EEN ABALONE SCHELP

Abalone is een organische edelsteen in dezelfde categorie als amber en parel. Maar hoe en waar ontstaan ​​deze organische edelstenen? Wat is hun symbolische betekenis, en welke spirituele eigenschappen geven ze wanneer ze worden gedragen? Lees snel verder als je antwoorden wilt op deze vragen.

ABALONE IS EEN ZEEWEEKDIER


Abalone is een variëteit van weekdieren of zeeslakken met poten en tentakels. De oorvormige schelpen zijn gemaakt van microscopisch kleine stukjes calciumcarbonaat, op elkaar gestapeld, bijna als kleine legoblokjes. Elk van deze steenachtige lagen heeft een plakkerig eiwitmateriaal ertussen. Dit draagt ​​bij aan de uitzonderlijke sterkte van deze mooie schelp.

 

HOE ONTSTAAN ABALONE SCHELPEN

Abalone-weekdieren groeien door zich te voeden met zeewier zoals kelp. De verschillende soorten zeewier waarmee ze zich voeden creëren tijdens de groei verschillende kleuren in hun schaal.
De concentrische ringen die je aan de buitenkant van een volwassen Abalone schelp kunt zien, zijn het bewijs van de veranderingen in het zeewierdieet van het weekdier.

Abalone-weekdieren zijn handige doe-het-zelvers en kunnen kleine schade aan hun eigen schelp herstellen. Dit kan worden veroorzaakt door otters of zelfs mensen die ze van rotsen proberen te verwijderen. Misschien is dit deels waar de symboliek van kracht en genezing van parelmoer vandaan komt. De abalone schelp is niet alleen uitzonderlijk sterk, maar ze is ook uitzonderlijk mooi en diep symbolisch.

 

WAAR WORDEN ZE GEVONDEN


Er zijn wereldwijd meer dan honderd soorten abalone. Ze worden aangetroffen in zeeën over de hele wereld waaronder Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Australië, het westen van Noord-Amerika en Japan.

De levendige, iriserende schelpen zijn het populairst voor gebruik in sieraden. Door deze schelpen naar het licht te draaien, kunnen vele tinten worden onthuld, van turkoois, pauwgroen en blauw tot roze, paars en goudglans.

Abalone schelp kan variëren van enkele centimeters tot 20 centimeter lang.

Het zal je verbazen waarvoor de Abalone schelp allemaal voor wordt gebruikt. Het vlees van de Abalone schelp is een delicatesse. Het meest voorkomende gebruik van de zeeoorschelp is voor sieraden en geschenken. Maar het wordt ook gebruikt als inspiratie voor make-uppaletten, in tegels, als hulpstuk bij het smudgen, als zeepbakje in de badkamer, om edelstenen in te opladen of ontladen en gewoon als decoratie.

 

MAKEN ABALONE-WEEKDIEREN PARELS

Abalone kan parels vormen en hiervan kunnen sieraden worden gemaakt. Ze zijn uitzonderlijk zeldzaam, dus je hebt geluk als je er één kunt vinden.
Parels vormen zich in de parelmoer schelp, aan de rand van de schelp of in de darm. Slechts één op de honderden zeeoorschelpdieren zal parels vormen.

CULTURELE BETEKENIS VAN DE SCHELP

In iedere cultuur heeft de schelp wel een speciale betekenis en spirituele eigenschappen.

MAORI-VOLK, NIEUW-ZEELAND

De Maori-bevolking van Nieuw-Zeeland noemt abalone Paua. Het is te vinden in de kustwateren bij Nieuw-Zeeland.

Paua-schelpen zijn meestal ongeveer vijf centimeter en ovaal van vorm, maar er zijn ook schelpen die wel 20 cm groot kunnen zijn.

De Maori-bevolking eet het vlees van de schaal, een Maori-delicatesse. Vervolgens gebruiken ze de schelp om sieraden en andere speciale geschenken voor de handel te maken.

De Maori-mensen gebruikten deze schelp in krijgerskunstwerken. Ze zouden het gebruiken als de ogen van deze krijger en andere halfgodsfiguren.

Hedendaagse kunst in Nieuw-Zeeland verwerkt deze spirituele schelpen nog steeds in hun ambacht.

Ze geloven dat de schaal het lichaam en het hart van de versterkt. Met een sterker hart en lichaam wordt gedacht dat de persoon zijn gevoelens duidelijker kan communiceren.

De Maori geloven dat de Paua connectiviteit en harmonie zal brengen in relaties.

De manier waarop de kleuren van de schaal in het licht verschuiven, is ook een symbool van verandering en overgang in de Maori-cultuur.

Misschien heb je een grote verandering in je leven gehad en heb je dit artikel met een reden gevonden. Abalone- schelpen  of sieraden zijn misschien wel het symbool om de verandering en om je te beschermen in de volgende fase van je leven, net als voor Maori-mensen.

 

INHEEMSE AMERIKAANSE CULTUREN


In sommige Indiaanse culturen wordt het omhulsel van de Abalone, de schelp dus, gebruikt om salie in te verbranden (smudgen).

Ze geloven dat de gecombineerde spirituele kracht van de

Abalone shelp = water

Salie = aarde

Veer = lucht

Verbranden van de salie en/of kruiden = vuur

hun boodschappen naar hun goden zal brengen.

De rook die op deze manier vrijkomt wordt gebruikt om boze geesten te verjagen.

 

 

APACHE NATION, NOORD-AMERIKA


Er is een Apache-verhaal dat de betekenis van deze schelp in hun oude cultuur verklaart.

De Apache-natie gelooft dat er een verband bestaat tussen de schelp en de eerste vrouw - bekend als White Painted Woman. Ze is ook bekend als Esdzanadehe of Changing Woman. Volgens de Apache-legende overleefde White Painted Woman de overstroming in een zeeoorschelp. White painted woman leerde haar volk heilige rituelen en ze kan haar uiterlijk veranderen in dat van een jong meisje of een oude vrouw, waarmee ze de volledige levenscyclus vertegenwoordigt en alles wat ons daar tussenin te wachten staat.

Terwijl het vloedwater zich terugtrekt, wandelt ze door het land. Ze is geïmpregneerd door de zon en heeft een zoon. Deze zoon wordt de Killer of Enemies en beschermt haar tegen het kwaad.
Ze wordt later geïmpregneerd door de regen en baart de Zoon van Water. Aan het einde van het leven van de witgeschilderde vrouw loopt ze naar het oosten totdat ze haar jonge zelf vindt. De twee smelten samen en op deze manier wordt ze keer op keer geboren, door eindeloze generaties heen.

Dit is de reden waarom de puberteitsceremonie voor Apache-meisjes - de Sunrise-ceremonie, de schelp van de abalone omvat. Het is een symbool van hun nieuwe vrouwelijkheid die versmelt met eerdere generaties van de White Painted Woman.

De schaal is een manier waarop apachameisjes verbinding maken met hun spirituele erfgoed.
Ze dragen de abalone schelp op hun voorhoofd tijdens het puberteitritueel. De abalone-kracht leert de meisjes hun spirituele kracht als vrouw en hun vermogen om te genezen als ze 'vrouw worden'.

 

SPIRITUELE BETEKENIS

Samen met zijn magische en kunstzinnige voorstelling, komt de betekenis van de Abalone-schelp voort uit zijn verbinding met de oceaan met zijn helende, kalmerende energie. Wanneer je in contact komt met een klein getrommeld stukje Abalone schelp, zul je merken dat je betoverd wordt door zijn uiterlijke schoonheid en rustgevende energie. Wanneer je veiligheid of bescherming nodig hebt, geef je dan over aan deze creatie uit de zee en stel je een golf van vrede, schoonheid en liefdevolle energie voor die over je heen spoelt als een helende golf van de oceaan.

Als je gelooft in de psychische krachten van oude organische edelstenen dan heeft de abalone steen veel te bieden.

Het kan je psychische ontwikkeling stimuleren en het helpt je te vertrouwen op je intuïtie. Het helpt je om je emoties rustig en duidelijk te communiceren.

Ook als je op dit moment veel stress ervaart dan zal de Abalone schelp je helpen door rust en helderheid van geest te brengen.

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat Abalone het vermogen heeft om ons door emotionele situaties heen te helpen die te maken kunnen hebben met het heden, een ver verleden of misschien zelfs uit een vorig leven.

Laten we eens kijken naar andere betekenissen en toepassingen van zeeoorsteen of schelp.ABALONE EN DE CHAKRA’S

De chakra's die zijn gekoppeld aan de abalone schelp zijn het derde oog, de kroon en het hart. Dit zijn gebieden die verband houden met intuïtie, die harmoniëren met de intuïtieve eigenschappen die aan de schaal van de Abalone zijn gekoppeld.

 

 

REINIGINGSRITUELEN


Bij reinigingsrituelen wordt aangenomen dat de iriserende schaal van de Abalone het gevoel van zuiverheid verhoogt. Dit verdiept het effect van de spirituele reiniging.
Deze rituelen omvatten het verbranden van salie en/of kruiden, om negatieve energieën van binnenuit of vanuit een specifieke ruimte te zuiveren. Je kunt deze rituelen doen om een ​​ruimte van negatieve energie te ontdoen na een ruzie of als je gaat verhuizen. Je kunt je nieuwe woning reinigen, maar desgewenst ook de woning die je wil verkopen.
Aangenomen wordt dat de rook van de salie de slechte energieën opruimt en de ruimte of aura zegenen met een positief licht.

 

 

EDELSTENEN OP EN ONTLADEN

De Abalone schelp is een ideaal instrument om je edelstenen in te op en ontladen. Abalone is verbonden met het element water. Om je stenen te ontladen leg je deze een nacht in een Abalone schelp met Hematiet steentjes. Om je steen vervolgens weer op te laden vul je de schelp met bergkristal steentjes en laat je steen daar een dag in liggen.

 

EEN SYMBOOL VAN WATER

Veel culturen beschouwen de Abalone als een symbool van water. Zijn kalme en vredige energie beschermt ons tegen de verontrustende passies van het leven en tegen de duisternis.EEN MANIER OM TE GENEZEN EN TE BESCHERMEN

De schelp van Abalone ziet eruit als een soort schild. Het is dan ook geen verrassing dat het beschermende en genezende eigenschappen heeft.
Het brengt veiligheid tegen psychische en energetische aanvallen en brengt emotioneel evenwicht. Het kan het hart beschermen - in de fysieke en metafysische aspecten. Er wordt ook gezegd dat het het immuunsysteem stimuleert en de spijsvertering ondersteunt.

Het wordt gebruikt voor ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt bij gewrichtsaandoeningen, gevallen van artritis en zelfs opflakkeringen van de huid. *Abalone is geen geneesmiddel, raadpleeg bi klachten altijd een arts.

 

VRUCHTBAARHEID EN MOEDERSCHAP

De Abalone staat ook symbool voor vruchtbaarheid. Om die reden dragen veel mensen die proberen zwanger te worden of de gezondheid van een nieuw kind of kleinkind willen garanderen, de abalone-steen.

De vruchtbaarheidsaspecten kunnen ook rijkdom, overvloed of nieuwe kansen op het werk brengen. De schelp wordt in veel inheemse culturen als een soort valuta gebruikt. Draag een abalone schelp als herinnering aan je dromen en aan wat je wil bereiken. Leg een Abalone schelp op een plek waar je hem regelmatig ziet en leg hier eventueel voor jou belangrijke items in die te maken hebben met het doel dat jij wil bereiken.

OM ONS TE KALMEREN

Het ontspannende geluid van de oceaangolven heeft de Abalone zijn hele leven omringd. Aangenomen wordt dat de energie van deze golven van ontspanning worden overgedragen naar de drager van de Abalone schelp. Als zodanig kan het de geest kalmeren en de geest ontspannen.
Dit maakt het een ideaal instrument om mee te mediteren of om onder je kussen te leggen als je moeite hebt met slapen.


TEL JE ZEGENINGEN

Alleen al het vasthouden van de schelp en het bewonderen van de natuurlijke schoonheid ervan kan ons herinneren aan de alledaagse wonderen om ons heen. Het kan een herinnering zijn om de balans op te maken van wat we hebben en om het te waarderen en te vieren. Wanneer we moeilijke tijden doormaken, kan het een herinnering zijn aan de schoonheid en vrede in de natuur waarmee we ons kunnen verbinden als we daarvoor kiezen.

 

VOOR INZICHTEN EN MEDITATIE


Er zijn veel voordelen van de Abalone-schelp tijdens het mediteren, die beginnen met het helpen belichamen van een meer ontspannen sfeer. Wanneer je je afstemt op de energie van de Abalone-schelp, zul je in staat zijn om je af te stemmen op zijn kalme en gebalanceerde frequenties. Haal tijdens je therapeutische sessie diep en reinigend adem. Stel je voor dat je ademt op het ritme van de golven van de zee. Adem een paar keer diep. Adem uit als de golven breken op het land en ervaar dat alle negativiteit uit je geest wordt losgelaten. Adem in als het water terugkeert naar de zee en vul je geest met de diepe schoonheid van de zee.

De energie van de Abalone-schelp helpt je ook om je ware zelf te omarmen terwijl je twijfels, angst of andere giftige emoties opruimt.

ALS EEN KRACHTBOOST

Door je vermogen te verbeteren om je emoties duidelijk te communiceren, kan deze edelsteen worden gebruikt als een symbool van empowerment en vrouwelijke kracht.
Het heeft de zachte kern van het weekdier beschermd en kan dus ook de meer gevoelige aspecten in ons beschermen en zo een beeld van kracht en schoonheid projecteren naar de buitenwereld.ALS MAGISCH GESCHENK

De abalone steen is een uitstekend cadeau. De Maori-mensen geloven dat het geluk, vrede en welvaart kan brengen aan de persoon die ermee verbonden is.

 

HET DRAGEN VAN SIERADEN VAN ABALONE STEEN


Iriserende abalone schelp flatteert zowel warme als koele huidtinten. Ze veranderen van kleur elke keer dat ze in een ander licht worden bekeken, wat zeker een deel van hun charme is.
Het betekent dat ze met bijna elke outfit kunnen worden gecombineerd.

De rijke culturele en spirituele betekenis van abalone is wereldwijd bekent. Veel vrouwen die spreken in het openbaar, therapeutische of onderwijzende rollen dragen een sieraad als dit om hen extra kracht en vertrouwen te geven.Wanneer de golven van het leven ons heen en weer slingeren, kan de Abalone een herinnering zijn dat we ook in turbulente tijden bijzondere en zinvolle dingen kunnen creëren.
Het kan een genezend en inspirerend geschenk zijn om te geven aan iemand van wie we houden, inclusief onszelf!BRENG DEZE SPIRITUELE ABALONE SCHELP IN JE LEVEN EN ERVAAR ZIJN KRACHT!

Marijke Geplaatst op 10/07/2022

Bedankt voor dit mooie en uitgebreide artikel. Het geeft me veel inzicht.

Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »