Amethist

Filters
142 ProductenPagina 1 van 6

Amethist Edelsteen: De Steen van Spiritualiteit en Bescherming

Wat is Amethist?

Amethist is een prachtige en krachtige edelsteen die wereldwijd bekend staat om zijn dieppaarse kleur en spirituele eigenschappen. Deze kwartskristal, die voornamelijk wordt gevonden in vulkanische gesteenten, varieert in kleur van licht lavendel tot diep violet. Amethist is niet alleen visueel indrukwekkend, maar wordt ook gewaardeerd om zijn brede scala aan energetische voordelen.

De Werking van Amethist

Amethist staat bekend om zijn kalmerende en beschermende eigenschappen. De steen wordt vaak gebruikt in meditatie en spirituele praktijken vanwege de volgende voordelen:

 • Spirituele Bescherming: Amethist wordt beschouwd als een krachtige beschermer tegen negatieve energieën en psychische aanvallen.
 • Kalmering en Ontspanning: Deze steen helpt bij het verlichten van stress en angst, bevordert ontspanning en kan bijdragen aan een betere nachtrust.
 • Intuïtie en Inzicht: Amethist versterkt de intuïtie en helpt bij het verkrijgen van diepe inzichten tijdens meditatie en andere spirituele praktijken.
 • Balans en Heling: De steen bevordert emotionele balans en kan helpen bij het genezen van oude wonden en trauma's.
 • Versterkt het Kruinchakra: Amethist wordt geassocieerd met het kruinchakra en helpt bij het openen en zuiveren van deze energiecentra, waardoor een diepere spirituele verbinding mogelijk wordt.

Verschillende Soorten Amethist Artikelen

Onze uitgebreide collectie omvat diverse Amethist artikelen, elk met hun unieke charme en toepassingen:

 • Sieraden: Elegante Amethist sieraden zoals ringen, kettingen, armbanden en oorbellen, perfect om de kalmerende energie van Amethist dagelijks met je mee te dragen.
 • Hangers: Stijlvolle Amethist hangers die je spirituele energie versterken en tegelijkertijd als prachtige accessoires dienen.
 • Armbanden: Prachtige Amethist armbanden die helpen bij het in balans brengen van je energie tijdens dagelijkse activiteiten.
 • Bollen: Amethist bollen zijn ideale meditatietools en schitterende decoratieve stukken die de energie van je ruimte kunnen zuiveren.
 • Sleutelhangers: Handige Amethist sleutelhangers die je positieve energie en bescherming bieden, waar je ook gaat.
 • Schijven: Platte Amethist schijven die perfect zijn voor gebruik in kristalleggingen en energiewerk.
 • Knuffelstenen: Kleine Amethist knuffelstenen die gemakkelijk in de hand passen en ideaal zijn voor meditatie en stressverlichting.

Verzorging van Amethist

Om de energetische kracht en schoonheid van je Amethist te behouden, is regelmatige verzorging essentieel:

 • Reiniging: Reinig Amethist regelmatig onder stromend water of leg de steen in een kom met zout water. Vermijd langdurige blootstelling aan fel zonlicht om verkleuring te voorkomen.
 • Opladen: Plaats Amethist in het maanlicht, vooral tijdens de volle maan, om de steen energetisch op te laden.
 • Bewaring: Bewaar Amethist op een veilige plek, bij voorkeur in een zacht zakje of doosje, om krassen en beschadigingen te voorkomen.

De Perfecte Edelsteen voor Bescherming en Spirituele Groei

Amethist is een veelzijdige en krachtige edelsteen die talloze voordelen biedt. Of je nu op zoek bent naar spirituele bescherming, emotionele balans of diepere meditatie-ervaringen, Amethist kan een waardevolle toevoeging zijn aan je edelstenencollectie. Onze prachtige selectie van Amethist artikelen biedt voor ieder wat wils en geeft je de mogelijkheid om de kalmerende en beschermende energie van deze bijzondere steen te ervaren.

Ontdek Onze Amethist Collectie

Verken onze uitgebreide collectie Amethist edelstenen en vind het perfecte stuk dat bij jou past. Of je nu op zoek bent naar een prachtig sieraad, een meditatietool of een handige sleutelhanger, wij hebben iets voor iedereen. Voeg de rustgevende en beschermende kracht van Amethist toe aan je leven en geniet van de voordelen die deze schitterende steen te bieden heeft.

Wil je meer weten over deze bijzondere steen? Lees dan hier verder in onze Blog over Amethist.