9.3
Aroma diffusers en aroma therapie

Aroma diffusers en aroma therapie

0 reactie minuten lezen
Aroma diffusers, alles wat je moet weten over deze magische geurvernevelaars.

Aroma diffuser

diffuser

Wat is een aroma diffuser

Aroma diffusers, of aroma verspreiders, zijn apparaten die worden gebruikt om essentiële oliën (sterk geconcentreerde extracten van bloemen, bladeren en andere plantendelen) in de omringende lucht te verspreiden. Van alle soorten diffusors die er zijn, raden we je aan om etherische oliën te verspreiden met een ultrasone diffuser. De diffusers creëren een koele nevel die op een zachte manier etherische oliën toevoegt aan de lucht die je inademt.

Waarom een diffuser

Van de niet-passieve (zonder energie) diffusers, behoren de ultrasone diffusers meestal tot de meest betaalbare aromatherapie-diffusers. Terwijl ze etherische oliën in een bepaalde ruimte verspreiden, kunnen ze ook de kamer bevochtigen.

Volgens de oude praktijk van aromatherapie kan het verspreiden van de geur door de lucht van essentiële oliën de geur receptoren in je neus activeren, deze worden verzonden naar de hersenen waardoor het autonome zenuwstelsel wordt beïnvloed.

Het is een simpele manier om optimaal te genieten van opbeurende tot ontspannende mengsels zonder de integriteit van de etherische olie te schaden. Geen hitte, geen brandgevaar, geen rommel, geen gedoe.

Hoe werkt een aroma diffuser

Om je een voorstelling te maken hoe een diffuser werkt kun je je voorstellen dat je naast een waterval staat. Terwijl het water naar beneden stroomt, blaast het de lucht in met een koele, kalmerende mist. Dat is precies wat een diffuser doet: de lucht doordringen met pure, natuurlijke wellness.

waterval diffuser

 

WAT GEBEURT ER AAN DE BINNENKANT


Hoe krijgt je diffuser precies de goede dingen uit de natuur in de lucht? Er is een kleine keramische schijf die in het hart van elke ultrasone diffuser leeft. Wanneer je de tank met water vult, een etherische oliemengsel toevoegt en de diffuser aanzet, trilt de schijf, waardoor ultrasone golven ontstaan ​​die de olie in microscopisch kleine deeltjes breken. De diffuser geeft vervolgens deze fijne nevel van etherische olie en water af aan de lucht, zodat je gemakkelijk bijv. de geneeskrachtige  essentie van planten kunt inhaleren.

Om water in damp om te zetten is doorgaans warmte nodig, maar ultrasone diffusors bereiken hetzelfde doel door middel van een zogenaamd adiabatisch proces - de technische term om helemaal geen warmte te gebruiken om mist te produceren.

Het enige dat nodig is om de mystieke vernevelingskracht van diffusie aan te boren, is een van onze aroma diffusors, wat water en je favoriete etherische oliemelange. Vul gewoon het waterreservoir en krijg direct wellness met één druk op de knop.Nog een aantal voorbeelden waarom een aroma diffuser een aanwinst is!


Ze vormen zo'n geweldige aanvulling op elk huis of op elke werkplek en hebben een heleboel voordelen. Als je eenmaal je diffuser hebt aangeschaft, is het tijd om van alle bijzondere voordelen te genieten!

*Een etherische aroma diffuser is een geweldige toevoeging aan elke ruimte. Ze zijn perfect om de lucht in je slaapkamer, badkamer of keuken te reinigen, de lucht in je ruimte te bevochtigen en de meest uiteenlopende aroma's naar je neus te brengen.

*Diffusers zijn ook zeer geschikt voor gebruik in commerciële ruimtes zoals spa's of massagetherapieklinieken, maar ook in een winkel, op kantoor of in een vergaderruimte.

* Ze bevochtigen niet alleen de lucht, maar door toevoeging van je favoriete etherische olie, creëer je elke gewenst sfeer.

* Druppel bij verkoudheid enkele druppels Eucalyptus in het water van de diffuser en je neus en keel worden verzacht zodat je minder last hebt van hoesten en een verstopte neus en dus beter kunt slapen.

* De aroma diffusers komen in verschillende uitvoeringen en er past er dus altijd wel eentje in jouw interieur.

* De aroma diffuser is veilig in gebruik in vergelijking met o.a. olieverdampers waar je vuur (theelichtje) voor nodig hebt om het water te verwarmen zodat verneveling kan plaatsvinden.

* De aroma diffusers creëren een mystieke sfeer en kunnen je zelfs helpen ontspannen door simpelweg naar de magische mist te kijken die vrijkomt.

* De meeste aroma diffusers zijn voorzien van LED licht dat in sommige gevallen meerdere kleuren die op de gewenste kleur kan worden vergrendeld. Zo dient je diffuser ook nog als sfeerlicht!

* Frist de ruimte waarin hij staat en je geest op!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoe gebruik je een aroma diffuser

Het is heel simpel!

1. Open het deksel
2. Steek de stekker in het stopcontact
3. Voeg water en etherische olie toe
4. Start met gebruiken

Let op
Plaats in een open ruimte zodat de nevel zich vrij kan verspreiden.
Plaats uit de buurt van apparatuur die gevoelig is voor waterdamp (bijv. een TV en andere elektronische apparatuur).
Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aroma diffuser en aromatherapie

etherische olie aromatherapie

 

Aromatherapie

 

Ons reukvermogen is een van de krachtigste zintuigen die we bezitten. De meest subtiele geur van iets bekends kan een speciale herinnering oproepen, waardoor we veel sneller teruggaan naar een bepaalde tijd dan met al onze andere zintuigen.

In een zorgvuldig proces ontwikkelen geurontwerpers elke geurolie door essentiële oliën of andere aromatische chemische verbindingen te selecteren die goed bij elkaar passen. Vervolgens wordt de ideale hoeveelheid van elke olie bepaalt voor het specifieke thema dat ze in gedachten hebben en wordt dit vastgelegd voor de resulterende blend. Voorbeeld: voor een geur die is geïnspireerd op het gevoel dat je een zonnige zomerdag op het strand doorbrengt, zouden de ideale aromatische verbindingen waarschijnlijk lichte, verfrissende en opbeurende eigenschappen hebben.

Experimenteer met verschillende etherische oliën om het voor jou gewenste effect te behalen.

 

Welke olie kun je het beste gebruiken voor een diffuser

In principe kun je zowel etherische, als geurolie gebruiken in je diffuser, maar wij raden je aan om voor de pure varianten te kiezen en ik zal ook uitleggen waarom.

Als je een diffuser aanschaft dan kies je ervoor om de lucht in je omgeving te zuiveren op een zo puur mogelijke manier, zonder het branden van een theelichtje om het water te verwarmen en zonder het branden van wierook waarbij (het woord zegt het al) rook vrijkomt. Het is mede daarom dat mensen steeds vaker kiezen voor een diffuser. Het zou zonde zijn als je een diffuser aanschaft om de lucht te zuiveren en het dan verpest door een chemische geurolie aan het water toe te voegen.

Elke olie die je toevoegt aan de diffuser zweeft door de  lucht en die lucht adem jij in. Dit kan natuurlijk nooit gezond zijn. Kies dus het liefste voor een goede etherische olie voor de diffuser. Deze oliën bestaan uit natuurlijke grondstoffen en bevatten dus geen toegevoegd parfum. 

Deze oliën zijn vaak duurder dan de geparfumeerde variant, maar ze zijn gezonder om in te ademen.

 

Enkele voorbeelden van etherische oliën en hun werking

Heb je behoefte aan rust en ontspanning, probeer dan eens een geur uit te zoeken die je aan een fijne, ontspannende vakantie laat denken. Bijvoorbeeld de lavendelvelden in Frankrijk. Lavendelolie

Als je een gevoel van geborgenheid wil ervaren dan ben je misschien op zoek naar de -rustgevend melange

Heb je een beetje pit en energie nodig, dan is rozemarijn een optie.

Citroengeur ontspant het lichaam en stimuleert de geest, dit zou dus een goede olie zijn om gefocust te blijven tijdens het studeren. 

Eucalyptus verzacht de luchtwegen en houdt bovendien insecten op afstand.

Melanges 

De Mélanges van etherische oliën zijn samengesteld uit de enkelvoudige etherische oliën uit ons assortiment, die volgens bepaalde receptuur met elkaar zijn gemengd. Zuivere etherische oliën hebben een heilzame werking voor de instandhouding, het bevorderen zowel als herwinnen van de lichamelijke èn geestelijke gezondheid. De etherische oliën, waaruit onze mélanges zijn samengesteld, zijn zorgvuldig geselecteerd op de werking die zij op de psyche hebben.

Namaste etherische oliën https://www.spirituelewinkel.nl/wellness/etherische-olien/namaste-olie/

Kwaliteits oliën van Namaste

Etherische oliën zijn vluchtige, olie-achtige bestanddelen van bloemen, bladeren, struiken, bomen, vruchten, wortels, zaden of harsen. Deze oliën zijn verantwoordelijk voor de stofwisseling van een plant en ze worden dan ook beschouwd als de levenskracht ervan. Een etherische olie is het meest essentiële en tegelijkertijd het meest subtiele deel van een plant. Het heeft de eigenschap de levensenergie van de mens te vergroten door zijn specifieke eigenschappen.

Etherische oliën van De groene Linde

De Groene Linde is een familiebedrijf in Noord-Holland dat zich heeft toegelegd op het vervaardigen van helende geurfrequenties door middel van essentiële olie. Ze maken unieke mengsels van natuurzuivere etherische oliën voor aromatherapie rondom verschillende levensthema’s. Vooral de energetische toepassingen van het natuurproduct etherische olie staan daarbij voorop.

Als je toch liever de goedkopere geurolie kiest, kijk dan eens hier 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0