Op werkdagen vóór 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden
14 dagen retourrecht
Snelle levering
Klantbeoordeling 9+
9.2
Aventurijn

Aventurijn

0 reactie minuten lezen
Aventurijn, alles wat je moet weten over deze bijzondere gelukssteen!

Wat is Aventurijn

Aventurijn is een variëteit van doorschijnend kwarts of kwartsiet met een overvloed aan kleine plaat- of vlokvormige insluitsels. Licht dat het kwarts binnendringt, valt op deze insluitsels en weerkaatst daaruit. Dit zorgt voor een sprankelend uiterlijk dat bekend staat als 'aventurescence'. De insluitsels kunnen ook een aparte en vaak mooie kleur aan het materiaal geven. De meest voorkomende opname in aventurijn is fuchsiet, een groene chroomrijke mica. Slechts een paar procent volumeprocent fuchsiet kan aventurijn een duidelijke groene kleur geven. Aventurijn komt voor in Brazilië, India, Rusland, Tanzania en vele andere plaatsen.

 

 

 

 

Aventurijn kleuren

Aventurijn is meestal groen, maar komt ook in de kleuren blauw, rood, oranje en geel.

 

Hoe komt Aventurijn aan zijn naam

Aventurijn dankt zijn naam aan het Italiaanse woord Aventura wat kans betekent. Met een dergelijke naam en de prachtige kleurenschema's, kun je niet anders dan verliefd worden op deze sprankelende steen, die onmiddellijk verbinding maakt met al je positieve krachten die diep van binnen zijn opgeborgen. 

 

Wat zijn de eigenschappen van Aventurijn          

Het Aventurijnkristal staat in de edelsteenwereld bekend als één van de beste stenen voor geluk, waardoor het een must-have is om geluk en voorspoed in je leven uit te nodigen. Naast het uitnodigen van geluk in alledaagse situaties, zijn de helende eigenschappen van Aventurijn vooral handig voor momenten waarop je moet presteren, zoals sollicitatiegesprekken, examens, optredens en belangrijke vergaderingen. Waar je het geluk ook voor nodig hebt, Aventurijn is de steen die niet mag missen in je edelsteencollectie.

Aventurijn is ook een steen van welvaart. Het versterkt leiderschapskwaliteiten en daadkracht. Bevordert mededogen en empathie. Moedigt doorzettingsvermogen aan en helpt bij het zien van alternatieven en mogelijkheden. Het kalmeert woede en irritatie en bevordert een gevoel van welzijn.

Lichamelijk kan Aventurijn huiduitslag verzachten, allergieën, migraine verminderen en de ogen kalmeren.

 

Kleurgenezing met Aventurijn

Naast de generieke genezende eigenschappen van Aventurijn, hebben specifieke kleuren aanvullende eigenschappen:

Blauwe Aventurijn

Chakra's - Derde Oog Chakra, Keelchakra

Helpt mensen die gevoelig zijn voor verslaving om verantwoordelijkheid te nemen voor hun problemen. Bij meditatie zal het je helpen bij het hervinden van je innerlijke kracht en helpen om niet toe te geven aan verleidingen. Blauwe Aventurijn ruimt oude, stagnerende energieën op en helpt je om je open te stellen voor innerlijke groei en spiritueel werk. Het versterkt ook de communicatieve vaardigheden, waardoor je je kunt uitspreken wanneer dat nodig is en trouw blijft aan jezelf.


Groene Aventurijn

Chakra´s - Hartchakra

Groene Aventurijn is een trooster en hartgenezer. Het lost negatieve emoties en gedachten op. Het brengt welzijn en emotionele rust. Deze steen is niet alleen een talisman van geluk, hij kalmeert de ziel, reguleert je energie en opent je hart zodat je in staat bent om te geven én te ontvangen. Een goede allround genezer.

 

Gele Aventurijn

Chakra’s - Zonnevlechtchakra

Gele Aventurijn opent en brengt de Sacraal- en Zonnevlechtchakra in evenwicht. Het is vooral nuttig voor degenen die overgevoelig of besluiteloos zijn, en helpt bij het overwinnen van gevoelens van machtsproblemen en het gevoel geen controle hebben over je eigen leven. Gele Aventurijn verhoogt ook de creativiteit.Oranje Aventurijn

Chakra’s - Sacraal chakra

Oranje Aventurijn wordt beschouwd als een steen van geluk, fortuin en een manifestatie van opwindende nieuwe mogelijkheden. Het wordt ‘fluistersteen’ genoemd omdat de energie van deze steen helpt om je innerlijke kritische en veroordelende innerlijke stem te kalmeren.
Het zal helpen bij het vergroten van intellectuele kracht, het stimuleren van je creativiteit en het vergroten van je bekwaamheid. Oranje aventurijn brengt vrolijkheid in je leven. Het bevordert een vrolijke en ontspannen sfeer in huis, op de werkplek en in het contact met andere mensen. Mentaal stelt deze steen je in staat om je dromen te leven.

 

Rode Aventurijn

Chakra’s – wortelchakra

Aventurijn rood is een steen van manifestatie door actie. Het put uit de elementen aarde en vuur om de stroom van prana, of levenskracht, te vergroten door het fysieke lichaam nieuw leven in te blazen en zijn energie te concentreren om dingen voor elkaar te krijgen. Het verhoogt de vitaliteit en mentale alertheid, en versterkt het verlangen om de uitdagingen van het leven met vastberadenheid en doorzettingsvermogen aan te gaan. Het inspireert creativiteit en seksualiteit, en vernieuwt de opwinding en het vertrouwen in het verwezenlijken van je projecten, doelen en verlangens.

 

Hoe je je aventurijnkristal gebruikt


Aventurijn voor het aantrekken van geluk.

De beste manier om de eigenschappen van het aventurijnkristal te gebruiken om je geluk te vergroten, is door de steen overal bij en om je heen te hebben. Dat kan door sieraden met Aventurijn kristallen te dragen, de steen te bij je te dragen en in je omgeving neerzetten. Op die manier kun je altijd en overal verbinding maken met je geluksbrenger.

Dragen van Aventurijn sieraden: Het dragen van Aventurijn-sieraden of hangers is een krachtige manier om gedurende de dag contact te maken met het Aventurijn-kristal. Je persoonlijk sieraad zal je eraan herinneren om ontvankelijk en open te blijven voor alle kansen die zich tijdens je dag voordoen.

Losse steen bij je dragen: Als je geen sieraden kunt, of mag dragen, dan kun je met het dragen van een Aventurijnsteen in je portemonnee, tas of broekzak je geluksenergie overal mee naartoe nemen. Wanneer je merkt dat je geluksenergie blokkeert, neem dan de steen in je handen en laat hem alle negatieve energie uit je geest, lichaam en ziel verwijderen, zodat je de energie van geluk kunt ontvangen.

In je omgeving plaatsen: De laatste stap in je programma is om de steen in je ruimte te brengen. Plaats je steen, of stenen ergens waar je ze elke dag zult zien en jezelf kunt baden in hun energie. Zie het als een herinnering dat je geluk hebt en de mogelijkheid hebt om je eigen geluk voor jezelf te creëren.

Je kunt de kleur Aventurijn kiezen die het beste bij jou, en wat je wil manifesteren past!

 

Aventurijn bij huidpoblemen:

Als je last hebt van eczeem, uitslag, acne of andere huidproblemen, dan kun je deze verzachten door gebruik te maken van de eigenschappen van aventruijn. Je kunt dit op meerderen manieren doen.

Leg 1 of meerdere groene aventurijnkristallen in een kom met water. Laat dit 24 uur staan en was de aangedane plekken met het water dat de energie van de aventurijn heeft opgenomen.

Stop 1 of meerdere stenen in een potje met crème, speciaal voor jouw huid.

Leg 1 of meerdere stenen in een kan met water en laat dit 24 uur staan, daarna heeft het water de energie van het aventurijnkristal opgenomen. Drink dit water gedurende de dag op.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »