Spirituele winkel

Feng Shui kikker

Door:Nicole
Feng Shui kikker
Trek voorspoed en rijkdom aan met de Feng shui gelukskikker.

Feng shui kikker

Verdiep je in de mooie symboliek van de Feng shui gelukskikker en haal er je voordeel uit! https://www.spirituelewinkel.nl/spiritualiteit/feng-shui/feng-shui-kikker/

De feng shui-geldkikker - ook bekend als de driepotige pad of geldpad - heeft diepe symbolische wortels. Het is een mythologisch wezen met drie poten dat rijkdom en overvloed zou aantrekken. Hij wordt beschouwd als het belangrijkste symbool van welvaart-, rijkdom- en geldzegeningen in Feng Shui. Een geldkikker kan op verschillende locaties worden geplaatst, maar er zijn een paar algemene regels die je moet volgen om ten volle te genieten van de voordelen van dit spirituele symbool.


Mythe van de gelukskikker


De symboliek van de geldkikker komt uit de Chinese folklore. Volgens een legende stal de vrouw van één van de acht onsterfelijken, die hebzuchtig was en verlangde naar rijkdom, het elixer van onsterfelijkheid en dronk het helemaal leeg. Als straf werd ze veranderd in een pad met de staart van een kikkervisje in plaats van twee achterpoten en ze werd verbannen naar de maan. In een andere versie van het verhaal schoot haar verbolgen echtgenoot haar neer met een pijl, waardoor ze een been verloor.

Verder worden kikkers en padden rond water gevonden en in feng shui staat water symbool voor rijkdom. Samen hebben deze legendes en associaties de geldkikker veranderd in een magneet voor rijkdom en geluk.

 

Een geldkikker plaatsen


Traditioneel zou de geldkikker in het rijkdomgebeid van een huis moeten worden geplaatst. In klassieke feng shui is dit de zuidoostelijke hoek van je ruimte. En in BTB (of westerse) feng shui is dit het gebied linksboven in een ruimte.Naast het plaatsen van een kikker in het financiële centrum, kun je kiezen voor meerdere kikkers zoals bijvoorbeeld op een bureau, in de buurt waar je financiële papieren bewaart, of in je hal schuin vanaf de voordeur. In dit geval is het belangrijk om de kikker naar binnen te laten kijken in plaats van naar buiten door de deur te kijken, zodat hij rijkdom voor je oplevert.


Je kunt er ook voor kiezen om meerdere geldkikkers te plaatsen - in het bijzonder groepen van drie, zes of negen - zou meer rijkdom brengen dan een enkele kikker. Maar overschrijd de negen niet en plaats ze zo dat ze in verschillende richtingen staan.

Plaats een feng shui-geldkikker altijd op een respectvolle manier. Houd de kikker en het gebied eromheen schoon en plaats hem nooit rechtstreeks op de grond. Kies in plaats daarvan een verhoogd oppervlak, zoals een kast die tegen een muur wordt geplaatst om de energie te beschermen. Maar plaats de kikker ook niet te hoog, want hierdoor kan hij buiten het bereik van de zakken komen die hij met geld zou moeten vullen.

Plaatsen om een ​​geldkikker te vermijden


Plaats kikkers en padden niet in het midden van een kamer, onder een raam, in de keuken, sanitaire vertrekken, en ook niet in de slaapkamers om te voorkomen dat slechte chi zich kan verzamelen.De Chinese Feng shui beoefenaars beschouwen kikkers en padden als wezens die gunstig zijn voor allerlei soorten geluk. Men gelooft dat een groepje kikkers in de achtertuin je tegen pech zal beschermen. De driepotige pad is bijzonder gunstig en wordt doorgaans gevonden met drie gouden munten in zijn bek ,die het brengen van goud in het huis symboliseren, Plaats de kikker diagonaal ten opzichte van de voordeur, met zijn gezicht naar binnen, niet naar buiten, want anders symboliseert hij geld dat naar buiten verdwijnt. Houd kikker en padden weg uit keukens, sanitaire vertrekken, en ook uit slaapkamers om te voorkomen dat slechte chi zich kan verzamelen.

Laat het geluk en de welvaart maar stromen! https://www.spirituelewinkel.nl/spiritualiteit/feng-shui/feng-shui-kikker/

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »