Web Angel

Alles over pendelen

Door:Karin
Alles over pendelen
Wat is een pendel en wat kun je er mee

Wat is een pendel en wat kun je er mee.

Een pendel is een metalen, houten of stenen gewichtje, uitlopend in een punt. Aan de pendel zit een dunne ketting of draad. De pendel wordt boven een kaart of voorwerp gehouden, waarna er een vraag wordt gesteld. De pendel gaat door spiertrillingen bewegen en kan zo antwoord geven op de gestelde vraag, doordat de pendel zal gaan slingeren naar het antwoord op de kaart of een antwoord in gedachten bevestiging. 

Werken met een pendel is geen hocus pocus gedoe. Het is een middel om de kloof tussen de analytische en de intuïtieve kant in onszelf te overbruggen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, haalt een pendel de informatie uit jezelf. De informatie komt dus van binnenuit, en niet van buiten uit. Daardoor is het een zeer veilig en betrouwbaar middel om inzicht te krijgen. Echter onthoudt dat de pendel NOOIT antwoord zal kunnen geven op een vraag, waarop de pendelaar onbewust het antwoord NIET weet. Indien een niet paranormaal begaafde pendelaar de pendel zal gebruiken om antwoord te krijgen op vragen waarop hij onbewust het antwoord niet weet, dan zal geen bevredigend resultaat te verwachten zijn. Is er sprake van onbewuste paranormale gaven, dan mag er naar verwachting wel een antwoord komen. 

De pendel is een manier om het rationele en het intuïtieve aspect in ons met elkaar in evenwicht te brengen.

Pendelen kan iedereen leren, maar als je bewust of onbewust paranormaal begaafd bent, zullen er betere resultaten geboekt worden, dan wanneer je totaal niet paranormaal ontwikkeld bent. Toch zal zich ook dan, na verloop van tijd een onbewuste paranormale gave gaan ontwikkelen, waardoor op langere termijn, de resultaten beter zullen zijn dan geheel in het begin. Het leren van pendelen hoeft niet lang te duren. Al binnen enkele minuten oefenen kan men al bevredigende resultaten behalen. Maar, hoe vaker je het doet, en hoe meer soorten vragen je behandeld, hoe groter je inzicht zal worden en hoe beter de resultaten op tal van vragen. 

Als je zelf wil gaan leren penden dan heb je natuurlijk een pendel nodig en eventueel pendelkaarten of een pendeldoek. Je kunt de kaarten in boeken vinden of van het internet afhalen. Blanco kaarten, kun je zelf van tekst kunt voorzien. Zo kun je iedere gewenste kaart maken die je wilt. 

Bestel hier een pendeldoek

Het kiezen van een pendel: Hoe de pendel er uitziet of van welk materiaal hij gemaakt is, maakt eigenlijk niet zo veel uit. Voor mensen die liever een meer professionele pendel willen hebben, zijn er een aantal pendels te koop, van metaal tot halfedelsteen. Neem de tijd om een intuïtieve keuze te maken, een pendel is namelijk iets heel persoonlijks. Stel je in op de pendels of de foto's ervan en laat je gevoel kiezen. De prijzen zijn afhankelijk van de soort pendel, de vorm, de afmetingen en de afwerking. Zoals met zoveel dingen kan je het zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt. De goedkoopste pendels werken uitstekend. Het pendellichaam zou tussen de 10 en 40 gram moeten zijn. De lichte geven eerder reactie maar zijn vaak instabieler. De zwaardere pendels (vaak de metalen) reageren trager maar vaak is de uitslag preciezer af te lezen. Het is heel belangrijk dat je van je pendel houdt!

Het reinigen en bewaren van een pendel: Ook een pendel moet natuurlijk gereinigd worden. Niet alleen omdat hij vuil kan worden, maar ook omdat er verstoorde energie in kan gaan zitten. Het reinigen is heel simpel. Je kan een pendel reinigen op de volgende manieren: 

* Haal de pendel door de rook van witte salie of wierook, of ontlaad de pendel op Hematiet steentjes:

Bestel hier de Hematiet steentjes

* Na reinigen eventueel opladen met positieve energie met behulp van bergkristal. Dat werkt heel goed bij o.a. halfedelstenen pendels. Leg de pendel na het reinigen een nachtje samen met wat bergkristal op een doek in het maanlicht.

Bestel hier de bergkristal steentjes

Bewaar je pendel altijd in een brocaattasje, buidel of doosje. Zo voorkomt je dat hij stuk gaat of beschadigd, maar ook blijft hij zuiver wat straling betreft.
Leen je pendel niet uit, doet je dat toch, dan moet je hem na gebruik zuiveren en reinigen.

Bestel hier de pendelzakjes

Wat je moet onthouden en weten! Pendelen kun je alleen goed doen, als je ontspannen en rustig bent. Maak je hoofd leeg, ontspan je, en laat de pendel zijn gang gaan. Stel je open voor de boodschap. Rustige new age muziek en het branden van een kaarsje of wierook kan heel goed werken om te ontspannen en een juiste sfeer te creëren.

Houdt de pendel, met duim en wijsvinger vast aan het kettinkje. Knijp er niet in, maar houdt hem ontspannen vast. Ondersteun je hand door je ellenboog op tafel te laten rusten. Laat puur de nauwelijks zichtbare spiertrillingen het werk doen. De pendel zal dan vanzelf in beweging komen en steeds sneller gaan bewegen.

Voordat je de eigenlijke vraag stelt vraag je de pendel eerst of je deze vraag mag stellen. De ja en nee kaarten zijn daarvoor erg geschikt, maar je kunt ook voor jezelf beslissen dat van boven naar beneden ja is en van links naar rechts nee betekent. Wil je de pendel zelf richting laten kiezen als je geen gebruik maakt van een kaart, ga dan als volgt te werk: Vraag (hardop of in gedachten) wat de richting voor deze pendel is voor "ja". De pendel zal dan de richting aangeven. Als je antwoord hebt gekregen hang je de pendel stil met je andere hand en doe je hetzelfde met "nee". Vraag daarna ook wat "geen antwoord" is. Nu weet je wat de antwoordbewegingen van jouw pendel op jouw vragen zijn. Gebruik je de kaart, dan hoef je dit niet te doen natuurlijk, de pendel zal de antwoorden gewoon op de kaart aanwijzen. Als de pendel duidelijk nee aangeeft, heeft doorvragen gen zin, omdat het verkregen antwoord, onbetrouwbaar zal zijn. 

Denk van tevoren goed na over hoe je de vraag wilt stellen. De vraag dient in de meeste gevallen zo gesteld te worden, dat hij met ja of nee beantwoord kan worden, dat geldt vooral wanneer je gebruikt maakt van de ja-nee kaarten. Bijvoorbeeld: "Liggen mijn verloren sleutels in huis?" i.p.v. "ligt mijn verloren ring in huis of buiten?". De laatste vraag is een keuze en daar kan niet met ja of nee op geantwoord worden. In dit geval moet je de vraag concretiseren, en bij "nee" op de 1e vraag een vervolgvraag stellen: "Zijn mijn verloren sleutels buiten het huis?". Gebruik je de ja-nee kaarten of het pendelkleedje dan is de keuze wat ruimer, behalve ja en nee, staan meerdere antwoorden op. Dat maakt het wat makkelijker en geeft meer inzicht, want het leven is nu eenmaal niet altijd zwart wit, het is ook wel eens er tussenin.

Gebruik je bijvoorbeeld edelsteenkaarten, dan dien je de vraag af te stemmen op deze kaarten. Je hoeft dan geen ja-nee vraag meer te stellen. 
Berg na gebruik je pendel op in een brocaattasje, buidel of doosje. Berg ook de kaarten op en laat ze niet rondslingeren. Reinig je pendel na iedere sessie.

Oefeningen

Kies een tafel en stoel die lekker zit. Zet je voeten plat naast elkaar op de grond, zodat je goed in evenwicht zit. Leg de gewenste kaart op tafel en houdt de pendel losjes in je hand (de hand waarmee je schrijft) boven de kaart of het voorwerp en probeer je hoofd zo leeg mogelijk te maken. Dat doe je door de gedachten gewoon voorbij te laten gaan, totdat je hoofd vrij is van gevoelens en gedachten.

Ja-Nee methode:  Begin met de meest simpele vorm, de ja-nee methode. Print een ja nee kaart uit of maak er zelf eentje, of neem voor dat 'Ja', verticaal is, en dat 'Nee', horizontaal is. Wil je de pendel zelf richting laten kiezen als je geen gebruik maakt van een kaart, ga dan als volgt te werk: Vraag (hardop of in gedachten) wat de richting voor deze pendel is voor "ja". De pendel zal dan de richting aangeven. Als je antwoord hebt gekregen hang je de pendel stil met je andere hand en doe je hetzelfde met "nee". Vraag daarna ook wat "geen antwoord" is. Nu weet je wat de antwoordbewegingen van jouw pendel op jouw vragen zijn. Gebruik je de kaart, dan hoef je dit niet te doen natuurlijk, de pendel zal de antwoorden gewoon op de kaart aanwijzen. 

Stel nu een simpele vraag, waarop je het antwoord weet. Hiermee test je of de pendel goed werkt en of je gedachten de pendel niet beïnvloeden. Vraag bijvoorbeeld "Ben ik een vrouw?" De pendel zal nu in beweging komen en het juiste antwoord aangeven. Dat zal ja of nee zijn. Neem daarna nog een paar vragen, waarop je zelf het antwoord weet. Stel bijvoorbeeld de vraag "Is sneeuw oranje?" of "Is gras blauw?" Als de uitkomst steeds bevredigend is, kies dan een vraag waarop je geen antwoord weet, maar welke je kunt controleren. Bijvoorbeeld: "Is de temperatuur in de huiskamer boven de 24 graden?" De pendel zal een antwoord aangeven. Controleer het antwoord op de thermometer. 

Zo kunt je tal van vragen verzinnen waarop je het antwoord op moet zoeken, zolang je maar een ja-nee vraag stelt. Als je dit helemaal onder de knie hebt kun je beginnen met vragen te stellen, waarop je het antwoord niet meteen weet of kunt controleren. Als je ook daar een bevredigend antwoord op krijgt, mag je jezelf een gevorderde pendelaar noemen en ben je in feite klaar om het pendelen in de praktijk te brengen.

Lukt het niet, dan moet je regelmatig blijven oefenen om onbewuste paranormale vermogens te leren ontwikkelen. Blijven ook die uit, dan kan deze techniek alleen worden gebruikt om antwoord te krijgen op vragen waarop je onbewust zelf het antwoord weet, aangezien je onbewuste verantwoordelijk is voor het in beweging zetten van de pendel.

Foto’s pendelen: Leg twee of meerdere foto's voor je neer, zonder gebruik te maken van een kaart. Neem als het even kan, foto's van hetzelfde formaat. Kies duidelijke foto's, liefst pasfoto's. Controleer nu eerst of de pendel juist werkt. Neem een foto van je partner en die van een vreemde. Heb je geen partner, neem dan bijvoorbeeld een foto van één van de ouders, broers, zussen, familieleden of kennissen en een foto van een vreemde. Leg beiden foto's naast elkaar. Vraag nu bijvoorbeeld "Wie is mijn partner/man/vrouw/moeder/vader?" Als het goed is, zal de pendel de juiste foto aanwijzen. Blijf oefenen totdat het lukt maar nooit langer dan 30 minuten per dag. 

Neem daarna twee foto's waarvan je de uitkomst niet weet, maar wel kunt controleren. Laat bijvoorbeeld iemand twee foto’s kiezen. Het is van belang dat je zelf de personen op de foto niet kent. Laat dit eventueel door een partner of vriend doen. Leg ze weer naast elkaar en stel de juiste vraag. Laten we er even van uitgaan dat je een foto hebt liggen van een schilder en een foto van een automonteur. Je vraagt dan bijvoorbeeld "Wie is de schilder van deze twee?" De pendel zal dan een foto aanwijzen. Is het fout, herhaal het dan. Herhaal het daarna met twee andere foto's. Als de pendel het antwoord niet weet, zal hij of stil blijven hangen of tussen de twee foto's in richting aangeven, soms zelfs cirkeltjes om de foto's heen gaan draaien. 

Lukt het niet, dan moet je regelmatig blijven oefenen om onbewuste paranormale vermogens te leren ontwikkelen. Blijven ook die uit, dan kan deze techniek alleen worden gebruikt om antwoord te krijgen op vragen waarop je onbewust zelf het antwoord weet, aangezien ons onbewuste verantwoordelijk is voor het in beweging zetten van de pendel.

Als het je lukt om iedere volgende keer meteen het antwoord goed te hebben, dan ben je klaar om echt te beginnen met pendelen. Je kunt dan met deze methode bijvoorbeeld voedsel testen, foto's van gebouwen, dieren of voorwerpen pendelen en nog veel meer.

Edelstenen pendelen: Soms zullen we niet weten welke edelsteen we moeten kiezen voor onszelf of voor anderen. Dan kunnen we natuurlijk een aantal stenen op tafel leggen en de juiste steen door de pendel laten aanwijzen. Helaas zullen de meeste van ons geen assortiment stenen in bezit hebben. In dat geval zijn de edelsteen pendelkaarten een handig hulpmiddel. De kaarten uit deze cursus zijn zeer uitgebreid maar natuurlijk staan lang niet alle stenen erop. Maak desnoods van de blanco kaarten een paar extra kaarten met daarom de stenen die u toe wilt voegen aan de lijst. Zet bij het laatste vak altijd "Niet op deze kaart". 

Begin te pendelen op kaart 1. Staat de steen die u zoekt er niet bij, dan zal de pendel dit aangeven door het vakje "niet op deze kaart" aan te wijzen. Ga dan verder met de volgende kaart, net zolang totdat de pendel een steen aangeeft. Geeft hij ook op de laatste kaart of op de kaart die u zelf geschreven heeft aan dat de steen niet op de kaart voorkomt, dan kan de pendel geen geschikte steen vinden of staat de steen echt niet op de kaarten. Worden er meerdere stenen aangegeven, schrijf dan de namen van de stenen op en pendel daarop opnieuw, zodat uiteindelijk één sten overblijft. Dit is de steen die u moet hebben.

Lukt het niet, dan moet u regelmatig blijven oefenen om onbewuste paranormale vermogens te leren ontwikkelen. Blijven ook die uit, dan kan deze techniek alleen worden gebruikt om de juiste steen te vinden indien u onbewust het antwoord weet, aangezien uw onbewuste verantwoordelijk is voor het in beweging zetten van de pendel.

Voorwerpen pendelen: Er kan met de pendel, net als bij foto's, ook op voorwerpen worden gependeld. De methode hangt af van wat u wilt doen of bereiken. Wilt u een keuze maken tussen aan aantal voorwerpen, dan zult u een vraga moeten stellen die maakt dat de pendel zal kiezen tussen de voorwerpen. Wilt u meer te weten komen over een enkel voorwerp, dan dient u het voorwerp samen met bijvoorbeeld de ja-nee kaart te gebruiken. Ook dan dient u duidelijke vragen te stellen die met ja of nee beantwoord kunnen worden. Je kan ook weer voornemen dat 'Ja' verticaal is en 'Nee', horizontaal. Dat is handig als je ergens ter plaatse een voorwerp wilt uitpendelen. Dat kan als je bijvoorbeeld wilt weten of een voorwerp negatief geladen is, of als een voorwerp ergens voor gebruikt is. In de praktijk blijkt dit erg goed te werken.

Lukt het niet, dan moet u regelmatig blijven oefenen om onbewuste paranormale vermogens te leren ontwikkelen. Blijven ook die uit, dan kan deze techniek alleen worden gebruikt om antwoord te krijgen op vragen waarop u onbewust zelf het antwoord weet, aangezien uw onbewuste verantwoordelijk is voor het in beweging zetten van de pendel.

Soorten pendels:

Pendels zijn er in diversen soorten en maten.

Pendels van edelsteen

Bestel hier de pendels van edelsteen

Bestel hier de pendels van metaal

Pendel hout

Bestel hier de pendels van hout

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »