Op werkdagen vóór 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden
14 dagen retourrecht
Snelle levering
Klantbeoordeling 9+
9.2
Infinity symbool

Infinity symbool

0 reactie minuten lezen
Wat is het mysterie van het infinity symbool? Wat betekent het? En wat heeft het jou te bieden? Wat is de oorsprong ervan?

Wat is het mysterie van het infinity symbool? Wat betekent het? En wat heeft het jou te bieden? Wat is de oorsprong ervan? Lees verder om het antwoord op deze vragen te leren.

Het woord infinity (oneindig) is afgeleid van 'infinitas', een Latijns woord dat eindeloos of eeuwigheid betekent. Het wordt gebruikt om gebeurtenissen of gevoelens uit te leggen die eeuwig, grenzeloos en tijdloos zijn. Kortom, de term oneindigheid kan worden gedefinieerd als onmetelijk, het eeuwige en het oneindige.

 

DE DIEPERE BETEKENIS BEGRIJPEN VAN HET SYMBOOL INFINITY


Het oneindigheidssymbool is al meer dan duizend jaar in gebruik en geeft het eeuwige in het universum en de kosmos eromheen weer. Dit mystieke symbool is een zijwaarts liggende 8 figuur en is iets waar mensen hun kracht uit hebben kunnen putten. Maar het Infinity-symbool is meer dan een bron van kracht, er is veel dat mensen niet weten over dit symbool.


Infinity heeft een belangrijke betekenis in geloof, spiritualiteit en religieuze overtuigingen. Oneindigheid wordt genoemd in het christendom, het taoïsme, Sanatan Dharma (hindoeïsme), het boeddhisme en nog veel meer.

Wat fascinerend is aan de betekenis van oneindigheid in religie, is dat elk geloof tot een vergelijkbare conclusie lijkt te komen. Het leven is oneindig. Onze tijd op aarde mag dan eindig zijn, onze ziel bestaat voor altijd.

In het Grieks is het woord voor oneindigheid 'apeiron'. Het heeft dezelfde betekenis als grenzeloos, maar in die tijd was het een negatief woord. 'Apeiron' werd vroeger opgevat als 'uit chaos, zonder gedefinieerde vorm of krom'. Aristoteles zegt: "... oneindig zijn is een ontbering, geen perfectie, maar de afwezigheid van een limiet..."

Oneindig is onbegrensd zijn, eindeloos en eeuwig zijn. Het universum is oneindig en veel religies geloven dat God oneindig is.

AZIË – TIBET & INDIA
Er zijn verschillende historische verhalen over het oneindigheidssymbool uit verschillende delen van de wereld. In Tibet en India staat het voor perfectie en balans tussen man en vrouw.

KELTEN
De Kelten hebben de Keltische knopen, die lijken op het oneindigheidssymbool - er is geen begin of einde. Om verder te gaan, het dubbele oneindigheidssymbool en de Keltische knopen lijken behoorlijk op elkaar. Weinig mensen zijn zich ervan bewust dat het dubbele oneindigheidssymbool "dubbele volkomenheid" uitbeeldt. Er zijn verschillende Keltische knopen, waarbij elke knoop een andere voorstelling heeft. Maar de fundamentele betekenis blijft hetzelfde: de eindeloze cirkel van het leven.

https://www.spirituelewinkel.nl/sieraden/zilveren-sieraden/keltische-sieraden-zilver/


GRIEKS
Griekse filosofen en wiskundigen hadden voortdurend ruzie over oneindigheid, waarbij filosofen als Pythagoras en Plato beweerden dat alle dingen in de wereld kunnen worden weergegeven door een gedefinieerde reeks waarden of gehele getallen. Hun argument ging verder met te zeggen dat 'Goed' ook een meetbare waarde was en dus eindig.

EGYPTENAREN
Een ander woord voor het oneindigheidssymbool is Lemniscates, dat afkomstig is van het woord 'Lemniscatus', een Latijns woord dat 'lint' betekent. Het idee komt van Ouroboros, een oud beeld van een slang of draak die in zijn eigen staart bijt. Dit oude symbool verbeeldt de eindeloze cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte.


Het huidvervellen van de slang is een symboliek van zielsverhuizing; het symbool van het bijten van de staart stelt vruchtbaarheid voor, waar de staart de fallus voorstelt, en de mond de baarmoeder.

De Ouroboros wordt verondersteld voor het eerst te zijn gezien in de 10e-eeuwse kopie van "Chrysopoeia van Cleopatra", een alchemieboek dat in de 3e eeuw werd geschreven.

In Egypte werd het symbool van de draak die zijn staart opeet voor het eerst gezien in een Egyptische graftekst in de 14e eeuw voor Christus. Het kwam in de westerse traditie door Griekse magische praktijken en werd later overgenomen in het gnosticisme, het hermetisme en de alchemie.

GNOSTICISME
Gnosticisme betekent 'kennis hebben'. Het is een reeks overtuigingen, cultuur, systemen en religieuze ideeën die afkomstig zijn uit de vroege christelijke en joodse secs in de 1e eeuw na Christus. Dit geloof zag de slang in zijn staart bijten als een teken van de eeuwigheid en de ziel van de wereld. Alles bij elkaar genomen, werd de Ouroboros gezien als een wezen die de wereld omvatte en de cirkel voltooide door in zijn staart te bijten.

HERMETICISME
Hermetisme is verwant aan het gnosticisme omdat het het nastreven van kennis over spirituele mysteries is. Deze beweging is grotendeels gebaseerd op de geschriften van Hermes Trismegistus, een Griekse God die wordt vergeleken met Thoth, de Egyptische God van wijsheid en magie.

ALCHEMIE
Alchemie is de voorloper van de moderne scheikunde, waar het geleidelijk door werd vervangen rond het einde van de achttiende eeuw. Een belangrijk doel van alchemie in de Arabische en westerse traditie was het vervaardigen van de Steen der wijzen om gewone metalen in goud te veranderen, ziektes te genezen en langer te kunnen leven. Maar niet veel mensen weten dat alchemie meer is dan het maken van goudklompjes. Het is geworteld in de overtuiging dat alles, inclusief metalen, een universele geest bevat. Het gelooft dat er leven is in metalen, en ze groeien in de baarmoeder van de aarde. Deze onderlinge verbondenheid heeft een eeuwige eenheid. Alchemisten verlangen om uit de cyclus van geboorte en dood te komen naar een eeuwige bestemming.

Al deze overtuigingen hebben één ding gemeen: het verlangen naar het oneindige of om te leren en deel uit te maken van dat wat zonder einde is. Dus, hoe werkte het oneindigheidssymbool zijn weg naar de moderne tijd?En dan dit nog:

Het oneindigheidssymbool kan in één doorlopende beweging worden getekend en heeft geen begin of einde. Het geeft je het idee van geen beperkingen en oneindige mogelijkheden.

In meditatie wordt het symbool van oneindigheid gebruikt om ons te herinneren aan balans, focus, harmonie, vrede en eenheid.

Spiritualiteit
Hoewel het oneindigheidssymbool een seculier wiskundig/wetenschappelijk symbool is geworden voor oneindigheid in getallen en eeuwige tijd & ruimte, is het symbool afkomstig van een religieuze plaats, waardoor we er zulke spirituele en positieve betekenissen aan hebben kunnen meegeven.

Infinity symbool in sieraden:

https://www.spirituelewinkel.nl/sieraden/zilveren-sieraden/infinity-hanger-zilver/

Infinity sieraden zijn een populaire en modieuze trend die explosief is gegroeid vanwege de mooie betekenissen en elegante uitstraling. Het is een geweldige aanvulling op elk type outfit en kan een sentimenteel tintje aan je stijl geven.

Voor sommigen kan de oneindigheid de modernere interpretatie van eeuwigheid en eeuwige liefde symboliseren. Voor anderen put hun verbinding met de oneindigheid echter uit het oude begrip als het symbool van perfectie, dualiteit en empowerment.

Hoewel het concept van oneindigheid of, echt voor altijd niet echt kan worden begrepen, vertegenwoordigt het het verlangen naar iets dat eeuwig is. Dit is de reden waarom veel stellen ervoor kiezen om het oneindigheidssymbool als accessoire of tatoeage te dragen om hun liefde en verbinding te uiten.


Tegenwoordig is het dragen van oneindigheidssieraden een weergave van iets eindeloos, zoals een liefde of verbintenis. Met de twee onderling verbonden cirkels, die elk een kant van de relatie vertegenwoordigen, omvat het idee van 'voor altijd samen' zijn, ook na de dood.


Nog niet genoeg gezien? Kijk dan eens in de volgende rubriek voor andere leuke Infinity items. https://www.spirituelewinkel.nl/spiritualiteit/infinity-symbool/

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »