Web Angel

Palo Santo - Heilig Hout

Door:Karin
Palo Santo - Heilig Hout
Zoals je weet zijn er verschillende manieren om je huis energetisch te reinigen. Heel vaak wordt hier witte salie voor gebruikt, maar niet iedereen is gecharmeerd van de aparte reuk die deze bladeren voortbrengen als ze branden. Het kan ook zomaar zijn dat je eens iets anders wilt proberen, of dat je een heerlijk smudge potje wil maken van salie én heilig hout. Hieronder zal ik je wat informatie geven over heilig hout, ook wel Palo Santo genoemd, en de werking hiervan.

Is er verschil tussen Heilig hout en Palo Santo

Nee er is geen enkel verschil tussen Palo Santo en Heilig hout.

Palo Santo is Spaans voor “heilig hout”.

Waar komt heilig hout vandaan

Heilig hout is afkomstig van de Guaiac (Bulnesia sarmientoi), een boom die veel voor komt in een deel van het gebied Gran Chaco in Zuid-Amerika, langs de grenzen van Argentinië-Bolivia-Paraguay. Het hout wordt lokaal gewonnen met respect voor de natuur. Er worden alleen takken gebruikt die op natuurlijke wijze van de bomen vallen door storm of ouderdom. Het hout moet vervolgens 4-10 jaar rijpen voordat de magische geur vrijkomt.

Het hout is 100% natuurlijk.

Heilig Hout


Palo Santo hout of heilig hout om je huis te zuiveren

Heilig hout of Palo Santo wordt net zoals wierook gebruikt. Dit 100% zuivere hout geeft een heerlijke zoete geur wanneer het wordt aangestoken. Het wordt gebruikt door sjamanen bij zuiveringsrituelen en het uitspreken van gebeden. De sjamanen geloven dat het hout een helende werking heeft. Het zou slechte geesten verjagen en heeft een heilzaam effect op lichaam en geest. Palo santo wordt gebruikt bij verkoudheid, griep, stress, astma, hoofdpijn, angsten, depressie, ontstekingen, buikpijn en reuma en kan hier een heilzame werking op hebben.

 

Verschillende variaties van Heilig hout

Stokjes

Granulaat

Houtsnippers

Wierook stokjes

Wierook kegeltjes

Aromatherapie spray

Heilig hout olie

Agua de Florida Palo Santo

 

Klik hier om bovenstaande producten te bestellen

 

Hoe gebruik je heilig hout

Je kunt heilig hout op verschillende manieren gebruiken. De populairste manier is het verbranden van een stukje hout als wierook. Steek het hout aan zoals wierook en laat het even branden zodat het goed aan is. Blaas vervolgens zodat het hout gaat gloeien. Het stukje hout gloeit niet langer dan enkele minuten, maar dat is vaak al voldoende voor de lekkere geur. Wil je dat het hout langer blijft branden, leg het dan op een brandend houtskooltje (op een vuurvaste schaal).

Wat je nog meer met heilig hout kunt doen

Stoombad heilig hout

Laat water koken in een pannetje en voeg daar een stokje heilig hout, of houtsnippers aan toe. Desgewenst kun je ook wat gedroogde salie erbij doen. Giet het geheel in een kom. Ga met je gezicht boven de kom hangen (ca. 3 cm afstand)  en doe een handdoek over je hoofd zodat de dampen van het heilig hout water niet kunnen ontsnappen. Adem 5 tot 10 minuten rustig in door je neus en uit door je mond.

Heilig hout bescherm amulet

Zelf je amulet maken. Neem een stukje heilig hout dat jou aanspreekt qua vorm en kleur (licht, donker of kleurverloop). Je kunt het stukje hout ook nog eventueel bewerken door kleiner te maken of een andere vorm te geven. Je kunt het hout gemakkelijk bijsnijden met een mesje en eventueel bijvijlen. Je kunt er ook een symbool op tekenen. Verder kun je nog een edelsteen of veer aan het houtje binden met een stukje leer of touw. Als je een gaatje in het houtje boort dan kun je het om je nek hangen. Je kunt er natuurlijk ook een krachtbuidel van maken die je altijd bij je draagt, om je nek of in je broek of tas. In dat geval kun je gemakkelijk nog meer items toevoegen aan je bescherm amulet. Het amulet beschermt tegen negatieve invloeden en geeft je een veilig gevoel.

Je kunt ook een buideltje maken voor een kind dat angstig is en last heeft van nachtmerries.

Aromatherapie heilig hout

Aromatherapy spray Palo Santo is op basis van een natuurlijke tinctuur van Palo Santo, hydrolaat en etherische olie. Wij gebruiken geen emulgatoren of chemische grondstoffen.

- 100% natural
- puur hout
- geen chemische toevoegingen

Reinigt de ruimte en je aura, maar dan zonder rook.

Cologne Palo Santo heilig hout

Van dezelfde makers als het Florida Water (Murray & Lanman Peru). Een bijzondere cologne met een melange van diverse geuren, waaronder Palo Santo. Een warme en zachte cologne.

Deze cologne staat bekend om zijn zoete, verkwikkende en verfrissende geur.

Het is doordrenkt met veel Copal hars hout. Het ruikt heerlijk zoet, met een vleugje kokosnoot, maar uiteindelijk met weinig anders vergelijkbaar.

Je kunt dit water gebruiken om een ruimte mee te reinigen door het in een spray flesje te doen en te vernevelen. Op deze manier kun je ook je aura reinigen door het boven je hoofd te vernevelen.

Verder kun je een scheutje aan je badwater toevoegen.

 

Heilig Hout olie

Deze olie is sterk geconcentreerd, 100% puurheid en natuurlijk gewonnen uit de Palo Santo (Heilig Hout) boom. Deze exclusieve olie wordt o.a. gebruikt om te kalmeren en energie vrij te maken. Daarnaast toepasbaar bij diverse rituelen en te gebruiken in een brandertje met water om de ruimte te zuiveren. Je kunt ook een paar druppeltjes toevoegen aan je badwater voor een heerlijk ontspannen en reinigend bad.

 

 

The Magic Medicine of Palo Santo

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »