9.3
Roos van Jericho

Roos van Jericho

0 reactie minuten lezen
De roos van Jericho is een eeuwige plant met mystieke eigenschappen. Eeuwenlang wordt het gebruikt om negatieve invloeden uit te wissen en vrede, harmonie en overvloed te brengen.

 


Een paar interessante weetjes over deze magische plant.

Bestel hier de roos van Jericho

Roos van Jericho, of Selaginella lepidophylla, of dinosaurusplant. Deze plant komt uit de Chihuahuan-woestijn van Mexico, New Mexico en Arizona.

De roos van Jericho dankt de naam van de opstandingsplant vanwege het verbazingwekkende vermogen om "weer tot leven te komen" nadat hij volledig is uitgedroogd!

De roos van Jericho groeit in de woestijn, zuigt al het water op, en als er dan niets meer te drinken is, krult hij zichzelf op en waait door de woestijn totdat hij op een ander water stuit. En hoewel uitdrogen misschien klinkt als een kant en klaar recept voor een ramp, is het eigenlijk het geheim van het succes van deze plant. Rose of Jericho is een soort mos, afkomstig uit woestijngebieden waar water schaars is. Deze plant kan volledig uitdrogen, opkrullen en rondblazen als een tumbleweed totdat hij water vindt. Wanneer hij een waterbron vindt, ontvouwt hij zich en onthult prachtige groene varenachtige bladeren. Zodra het de watervoorraad heeft uitgeput, droogt het weer uit en blaast het door naar de volgende drinkplaats. 

Het verhaal van de Roos van Jericho

Weinig planten hebben een verhaal dat zo bijzonder is als de roos van Jericho. De roos van Jericho is een superheld onder de planten, die bijna onmogelijk te doden is. Een perfecte plant dus voor mensen die moeite hebben om planten in leven te houden. De “dode” Roos van Jericho plant kan jarenlang droog in een donkere kast worden bewaard en komt opnieuw tot leven als je hem in een kommetje met water plaatst.  

Alleen al de natuurlijke groeicyclus van de Roos van Jericho is intrigerend, en dit heeft geleid tot de vele overtuigingen en bijgeloof van deze geweldige plant. De roos van Jericho gaat op magische wijze van schijnbare dood naar leven, het is niet verwonderlijk dat men gelooft dat deze plant magische eigenschappen heeft.

Deze zeldzame magische botanische plant wordt vaak gebruikt in rituele spirituele tradities voor liefdes- en geldspreuken. Er wordt gezegd dat je veel zegeningen zult hebben als een stuk van het kruid in huis in een kom met water wordt bewaard. Het water moet vaak worden ververst en rond het huis worden gesprenkeld om het van alle negativiteit te zuiveren en vrede te brengen. Gebruik het water om jezelf te reinigen voor ritueel werk, was de vloeren ermee, “zegen” deuropeningen en zalf kaarsen. Je kunt een takje in je zak of in een buideltje bij je dragen om negatieve energie af te weren.

 


Meerdere toepassingen

Als je ruimte een oppepper nodig heeft …

Het meest gangbare gebruik voor de Roos van Jericho is vrij eenvoudig: decoratie!

In sommige culturen en religies wordt het gebruikt om je ruimte van negatieve energie te ontdoen. Je kunt het houden van deze plant beschouwen als rookvrij smudgen.

Rose of Jericho staat bekend als de opstandingsplant vanwege zijn vermogen om zichzelf te doen herleven na lange periodes van droogte. Veel culturen en religies beschouwen het als een symbool van:

geluk
positieve energie
vernieuwing
voorspoed
Verzorging

Zet je bol in een kom met koud of lauw water. Na 30 minuten begint het zijn takken open te spreiden en na ca. 4 uur is je plant weer springlevend. Geef ze maximaal 7 dagen elke dag water. Daarna volledig laten uitdrogen (ongeveer 2 dagen, anders gaat de plant rotten ), de Jericho zal zijn takken sluiten en terug krullen tot een bal. Dan kun je het keer op keer hergebruiken.

 

Tip: gebruik gedestilleerd water of laat kraanwater een nacht staan, voordat je het aan je plant toevoegt.

Ververs het water elke dag en geef je plant elke week een watervrije rustdag. Laat de plant om de paar weken helemaal uitdrogen.

Tip: Als je 2 Rozen van Jericho aanschaft dan kun je zorgen dat er altijd één in bloei staat, terwijl de andere een paar dagen “vakantie” heeft.

Temperatuur
Laat de plant niet te warm of te koud worden. De meeste kamertemperaturen zijn prima, maar let op tocht en ventilatieopeningen. Hoewel een roos van Jericho inheems is in woestijnomgevingen, kan hij toch gevoelig zijn voor extreme temperatuurschommelingen.

Licht
Een roos van Jericho gedijt goed bij goed licht, maar als hij opkrult bij weinig licht (of als je hem in een kast opbergt om hem in de winter veilig te bewaren), kun je hem altijd doen herleven!

Snoeien
Rose of Jericho hoeft niet echt te worden gesnoeid, maar je kunt een schone schaar gebruiken om dode punten te verwijderen die niet herleven als de plant volledig gehydrateerd is. Dit zal helpen om je plant gezond en mooi te houden!

 

Is Rose of Jericho giftig?


Het is moeilijk om een ​​definitief antwoord te vinden, aangezien deze plant relatief nieuw is in de kamerplantscene dus het is het beste om op veilig te spelen en je roos van Jericho buiten het bereik van je harige vrienden te houden.

 

En dan dit nog:

De roos van Jericho is ook een heel bijzonder cadeau! Symbolisch gezien geef je iemand een cadeau waar ze “een eeuwigheid”  plezier aan kunnen beleven en dat voor oneindigheid (oneindige vriendschap, liefde, dankbaarheid) staat.

Het is ook een mooi troostgeschenk omdat het ook symbool staat voor vernieuwing, wedergeboorte en eeuwigheid.

Veel gezinnen zullen de plant zorgvuldig onderhouden en eventueel van generatie op generatie doorgeven. Een huis waar de "Roos van Jericho" wordt bewaard, zal worden gezegend en gevuld met overvloed en harmonie.

Let op, dit is een voorbeeld foto. De roos wordt zonder cadeauverpakking geleverd. Wel met beschrijving.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0