Op werkdagen vóór 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden
14 dagen retourrecht
Snelle levering
Klantbeoordeling 9+
9.2
Shungiet de steen van leven

Shungiet de steen van leven

0 reactie minuten lezen
Shungiet. Informatie over de herkomst, zijn bijzondere eigenschappen en hoe je het kunt gebruiken.

In deze blog lees je een aantal interessante weetjes over shungiet. Het is een buitengewoon positieve steen en het gebruik hiervan kan je een verscheidenheid aan zegeningen opleveren.

Klik hier om naar de rubriek te gaan https://www.spirituelewinkel.nl/edelstenen/shungite/

 

Waar komt onze Shungiet vandaan

De Republiek Karelië, of uitgebreider de regio Karelië, is een plek met een werkelijk unieke natuur. Het wordt niet voor niets 'het land van meren en bossen' genoemd. Als je alle meren in het Russische deel van Karelië meetelt, komt het aantal meren overeen met het aantal gezinnen dat daar woont (ongeveer 63 duizend meren). Dat is enorm, en nergens ter wereld is er zo'n concentratie van schoon zoet water. Laat staan ​​nog eens 23 duizend rivieren die al deze waterreservoirs met elkaar verbinden. Een ander groot deel van de natuur in Karelië zijn de ongerepte bossen die tot 50% van de regio beslaan. Last but not least zijn er de enorme hoeveelheid rotsen van oude oorsprong. Al deze kristalzuivere omstandigheden hebben een basis gelegd voor de vorming van de prachtige steen die shungiet is.

De geschiedenis en eigenschappen van Shungiet

Ten tijde van de vorming van shungiet werd deze beïnvloed door de natuur van de regio, nu is het nu andersom. De afzettingen van shungite beïnvloeden het ecosysteem van Karelia diep. Het water van de Karelische meren wordt schoongehouden door shungiet, vooral het beroemde Karelische bronwater. Het werd zelfs iets mythisch in het begin van de 18e eeuw, maar het werd vervolgens door het Russische leger bewezen zeer effectief te zijn in gevechtsomstandigheden van de Grote Noordelijke Oorlog. De overwinnaar van de oorlog, Peter de Grote, speelde een grote rol in het steeds populairder worden van Karelisch shungietwater, en hij stichtte zelf de eerste Russische spa in Karelië. Karelisch shungiet behoudt nog steeds de zuiverheid van Karelisch water, tot het punt dat je zonder voorafgaande reiniging het  water uit het Onegameer kunt drinken. Op deze manier kunnen we zien dat de eigenschappen van Shungiet werken voor de hele regio waar het wordt gevonden.

natuur kraelië

 

Shungiet en de Nobelprijs voor chemie

Een ander uniek karakter van Karelisch shungiet werd bewezen door de winnaars van de Nobelprijs voor chemie in 1996, die de fullerenen in Karelisch shungiet ontdekten. Deze unieke atoomstructuur geeft Karelisch shungiet het vermogen om water te filteren en de negatieve elementen rond shungiet te transformeren. Het verrijkt bijvoorbeeld het water waar het in ligt in positieve zin, samen met een aantal andere positieve genezende en beschermende eigenschappen. De fullereenstructuur is exclusief voor Karelisch shungiet (hoewel het in andere mineralen en rotsen voorkomt) en shungiet uit andere delen van de wereld mist het.

Karrelish shungiet herkennen

Je kunt shungiet in verschillende vormen kopen. Zo zijn er ruwe stenen, gepolijste stenen of stukjes steen die in een vorm zijn uitgehouwen. Denk hierbij aan piramide, bollen of andere vormen. Er is een overvloed aan manieren om te bepalen of het shungite-stuk dat je hebt gekocht de echte Karelische steen is met zijn unieke eigenschappen. Het duidelijkste aan de buitenkant van Karelische shungite zijn de kleine infusies van andere rotsen en mineralen. De grond in het Karelisch is ermee gevuld, dus het is geen wonder dat ze met elkaar versmelten. Maar als je shungite-item niet de infusies heeft, maak je dan geen zorgen, er komen altijd schone exemplaren van shungite voor. De meest effectieve manier om de authenticiteit van Karelisch shungiet te controleren is door het aan te sluiten op een batterij, twee draden en een lampje. Echte Shungite geleidt elektriciteit en dat is een zeer zeldzame kwaliteit voor stenen.

lampjeShungiet Reinigen


Shungiet neemt veel negatieve energie uit de omgeving op en het is dus raadzaam om hem regelmatig te reinigen. Dit doe je het beste door hem een nachtje in de aarde te stoppen, bij volle maan buiten of op de vensterbank te leggen of onder een doek in het zonlicht. Let wel op met ruwe shungiet, deze kan afgeven. Je kunt dit verminderen door de steen bij binnenkomst te wassen en eventueel af te borstelen met een tandenborstel. De steen zal altijd zwart blijven afgeven, maar in mindere mate.

 

 

Unieke eigenschappen van Shungiet

Shungite is een krachtige steen om je te beschermen tegen de elektromagnetische straling die wordt afgegeven door elektrische apparatuur, waaronder computers, mobiele telefoons, magnetrons en televisies. Dit wordt nu elektronische vervuiling genoemd.

Er is opgemerkt dat deze steen sterke helende eigenschappen heeft en dat Shungite elk organisme in je lichaam dat schadelijk voor je is zal helpen neutraliseren.


Wie moet het gebruiken? Hoe helpt het jou?

Iedereen kan deze bijzondere steen gebruiken.

Wetenschappers hebben gekeken naar de eigenschappen ervan, omdat wordt aangenomen dat het in staat is om veel gezondheidsproblemen te verzachten of misschien zelfs te voorkomen. Een goede reden om een stukje steen te pakken en het zelf te testen.

In het bijzonder is bekend dat het helpt bij huidklachten. Water dat ermee is doordrenkt, kan worden gebruikt om probleemgebieden te reinigen. Zoals de meeste zwarte stenen, is dit een sterke steen om je te helpen bij het aarden.

Heb je last van elektromagnetische straling, leg dan een aantal stenen bij energiebronnen in je huis of draag er 1 bij je.


Hoe kun je shungiet gebruiken

Het aantal manieren waarop ze deze steen gebruikt kan worden groeit vrij snel en je kunt verwachten dat er in de toekomst nog meer mogelijkheden worden gevonden.

Interessant is het om te zien dat  Shungite als ingrediënt in huidverzorgingsproducten, in balsems voor de handen en voeten en in haarverzorgingsproducten kan worden gebruikt.

Het wordt ook verkocht als poeder dat gemengd kan worden in cement en verf die kan worden gebruikt om EMV's (elektromagnetische velden)  te voorkomen.
 

Shungiet is ook geschikt om in of buiten je woning te plaatsen zodat het negatieve energie absorbeert. Het zijn zeer voordelige EMF-beschermingskristallen, waarvan wordt gezegd dat ze gevaarlijke elektromagnetische stralingen verwijderen die afkomstig zijn van magnetrons, wifi en vele andere elektronische apparaten.

Het aantal toepassingen voor dit bijzondere mineraal is behoorlijk verbazingwekkend.

Shungite-chips voor het zuiveren van water

Leg de stenen 24 uur in een kan met water. Daarna is het water opgeladen met de energie van de stenen en kun je het drinken, ermee koken of je ermee wassen. Zorg dat je de stenen regelmatig reinigt door ze in het zon of maanlicht te plaatsen om energie te krijgen en op te laden.

Shungiet ruw

 

Shungiet is een steen die een sterke verbinding met de aarde-chakra maakt.

Het is zowel een steen voor de basis- of wortelchakra en het is een sterke steen om je met beide voeten op de aarde te houden zodat je stabiel en evenwichtig blijft.

Je kunt shungiet toevoegen aan je badwater voor een heerlijk ontspannen en reinigend bad, of je kunt er een lekker voetenbadje mee maken waarna je weer helemaal terug op aarde bent.

Psychische bescherming

Bescherm je aura-veld met shungiet of shungiet water voor psychische en lichamelijke bescherming. Dit doe je door je te wassen met shungiet water, het water in je aura te vernevelen of door een shungiet bij je te dragen.

Shungiet hanger

Wil je bescherming tijdens spiritueel of energetisch werk dan kun je er voor kiezen om de shungiet te combineren met andere beschermende stenen zoals jaspis, zwarte toermalijn, obsidiaan en/of tijgeroog.

 

Huidproblemen en allergieën

Om te helpen bij het behandelen van huidproblemen en allergische aandoeningen, kun je shungiet combineren met andere stenen die bij deze aandoeningen helpen, maar veel mensen vinden dat enkel shungiet al vrij effectief is voor allergieën als deze steen alleen wordt gebruikt.

Bij huidproblemen kun je combineren met aventurijn groen, fluoriet of bergkristal. Laat de stenen 24 uur in een bakje water staan en was het probleemgebied met dit water.

Bij hooikoorts kun je shungiet combineren met aquamarijn of chalcedoon. Drink kleine slokjes van het water waar je de stenen 24 uur in hebt laten liggen en/of dep je ogen en neus met het water.

Om te ontgiften drink je gedurende de dag ca 2 liter van het edelsteenwater dat je hebt gemaakt door de stenen 24 uur in het water te laten liggen. De stenen die je kunt combineren met shungiet zijn; jade groen, rookkwarts en bergkristal.

Shungiet edelsteenwater

Huid en haarverzorging

Meng een beetje shungiet poeder met je favoriete huidcréme. Een gezichtsmasker of huidcrème met shungiet zuivert de poriën, versnelt de regeneratie van cellen en verjongt de bovenste lagen van de lederhuid. De huid wordt veel elastischer. Je kunt deze crème helemaal zelf maken van natuurlijk ingrediënten, of het poeder toevoegen aan een bestaande crème.

- Huidverzorging door mengen met bodylotion of bodyzeep.
- Haarmasker of shampoo door te mengen met een natuurlijke ingrediënten die je haren een boost geven, of mengen met een natuurlijke shampoo

 

Weerstand versterken

Versterk je weerstand door een edelsteenelixer te maken van shungiet, bergristal en oranje calsiet. Drink gedurende de dag ca. 2 liter van dit water.

 

Ontspannen met shungiet

Als je last hebt van spanningshoofdpijn en slapeloosheid dan kun je shungiet combineren met amethist, aventurijn groen en rookkwarts. Maak hier edelsteenwater waar je van kunt drinken en/of voeg deze combinatie stenen toe aan je badwater. Je kunt ook een setje van deze stenen onder je hoofdkussen of op je nachtkastje leggen. Bij acute stress of opkomende hoofdpijn kun je de stenen in je hand nemen of op je lichaam leggen.

 

Shungiet als beschermingsveld buitenshuis

Leg aan weerszijden van je woning een stuk shungiet om je te beschermen tegen elektromagnetische velden van buitenaf.

Leg een stukje naast en/of boven de voordeur om een zuiveringspoort te creëren. Je zou ditzelfde ook binnenshuis kunnen doen.

 

Shungiet als bescherming binnenshuis

Leg een stukje shungiet op bepaalde plekken in huis om jezelf te beschermen tegen eletromagnetiesche straling. Bij stopcontacten, in de meterkast en bij elektrische apparaten kun je gemakkelijk een ruw stukje shungiet leggen. Op meer zichtbare plekken kun je kiezen voor een mooie bol, obelisk of piramide, maar net zo goed een ruw stukje als jou dat meer aanspreekt.

 

Andere toepassingen

Verwen je planten binnen en buitenshuis door ze water te geven dat is doordrenkt met de positieve energie van shungiet.

Gebruik shungiet water om je ramen te wassen en vloeren te boenen.

Grondverbetering door met potaarde te vermengen (5 à 10%)
Anti elektrosmog objecten of ruimtes maken door te mixen met (grond)verf
Als onderdeel om orgoniet producten te maken.

Je ziet, shungiet is een geschenk van moeder natuur waar je oneindig veel voordelen uit kunt halen. Wacht niet langer en creëer je eigen ervaringen met deze prachtige steen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »