9.3
Chakra balans 4 top tips

Chakra balans 4 top tips

0 reactie minuten lezen
Breng je chakra's in balans met deze tips

Het hele universum is gemaakt van energie, en je lichaam is daarop geen uitzondering.

Lang vóór de moderne technologie en wetenschap wisten oude culturen al dat alle levende wezens een levenskracht met zich meedroegen. Ze noemden de energiecentra die in ons bewegen de chakra's. Volgens sommigen heeft een mens 47 chakra’s terwijl het er volgens anderen veel meer zijn. Hoe dan ook, we concentreren ons meestal op de 7 hoofdchakra’s, omdat deze een belangrijke rol spelen in de balans en de gezondheid van ons lichaam en onze geest.

Wat zijn de 7 chakra's?
Chakra is een oud Sanskrietwoord dat letterlijk wiel betekent.
Dit komt doordat de levenskracht, of prana, die in je beweegt, ronddraait en roteert. Deze draaiende energie heeft 7 centra (wielen) in je lichaam, beginnend bij de basis van je ruggengraat (stuit) tot helemaal naar de bovenkant van je hoofd.

Als je gezond en evenwichtig bent dan zorgen de 7 chakra's voor de juiste energiebalans voor elk deel van je lichaam, geest en ziel.
Maar als een van je chakra's te snel ronddraait, geblokkeerd raakt of langzaam beweegt, zal je gezondheid eronder lijden.

Door je te verdiepen in de 7 chakra's, kun je beter afgestemd raken op de natuurlijke energiestroom van je lichaam. En met die informatie kun je beginnen met het in evenwicht brengen van je chakra's en een gezond en harmonieus leven leiden.

De 7 chakra's zijn:

De Wortelchakra
De Sacraalchakra
De Zonnevlechtchakra
De Hartchakra
De Keelchakra
De 3e Oogchakra
De Kruinchakra

Hoe houd je je chakra's precies in balans?

We geven je 4 tips. Scroll snel verder!

 

  1. ✨Adem diep in... en uit – chakra meditatie

Ademen is de sleutel tot de ziel. Een goede ademhaling helpt je ontspannen en verlaagt de bloeddruk. Bovendien versterkt een goede ademhaling je immuunsysteem.

Interessante boeken over ademhaling vind je hier 

              

  1. ✨Gebruik edelstenen en sieraden

Dat brengt vaak balans in je chakra's.

Het zeven chakra-systeem is een oud model van de belangrijkste energiecentra in het menselijk lichaam. Elk van de chakra's wordt geassocieerd met verschillende kwaliteiten en ontwikkelingsstadia van ons als mens. Chakra-stenen zijn edelstenen en kristallen die de energie van de chakra's activeren of versterken.

              

3.✨ Gebruik kleur.

Elke chakra staat symbool voor een bepaalde kleur. Merk jij dat je niet geaard ben? Doe een rode trui aan vandaag, draag een rode jaspis bij je, of brand een rode chakra kaars

  1. ✨Let op je eventuele klachten.

Waar heb jij last van? En... welke chakra is hieraan gekoppeld? Voorbeeldje: heb jij last van je keel of moeite om dingen uit te spreken? Kijk eens naar je keelchakra. Elke (blokkade in jouw) chakra is gekoppeld aan een mentale, fysieke, spirituele of emotionele oorzaak.

Kort samengevat, houdt je ademhaling onder controle, luister naar wat je lichaam je wil vertellen en maak gebruik van de wondere wereld van edelstenen en kleur!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan ook eens onze andere blogs:

hoe-kan-ik-mezelf-aarden/

 kleurentherapie Kleurentherapie

    Chakra helende klankmeditatie

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0