9.3
Chakra helende klankmeditatie

Chakra helende klankmeditatie

0 reactie minuten lezen
Dit is een krachtige techniek om je chakra's te resoneren en in balans te brengen met klinkers.

Chakra helende stemklanken

Dit is een krachtige techniek om je chakra's te resoneren en in balans te brengen met klinkers. Je kunt deze oefening elke dag uitvoeren en je zult versteld staan van de helende energie die van nature aanwezig is in de klinkers.

In het oude Sanskriet, Hebreeuws, Chinees, enz. worden de klinkers als heilig beschouwd. Met andere woorden, de klinkers dragen de intentie en focus.

Voor je begint zorg je dat je in een rustige ruimte zit waar jij je veilig voelt en ongestoord kunt mediteren. Maak het sfeervol zodat het gemakkelijk is om diep in jezelf te keren. Zorg bijvoorbeeld dat het lekker ruikt door middel van een chakra wierook  of geurspray

                                         

 

Ga in een comfortabele stoel of op een meditatiekussen zitten. Probeer je ruggengraat zo recht mogelijk te houden, dit is nodig zodat de energie vrij langs je ruggengraat en door je lichaam kan stromen. Als je moeite hebt met de juiste houding te vinden dan kan helpen om je voor te stellen dat je hoofd aan een fijn koord hangt, waardoor je lichaam er op natuurlijke wijze onder hangt.

meditatiekussen
Meditatiekussen


Maak de geluiden met een zachte stem - niets overbelasten. Concentreer je en focus je energie en intentie om elke chakra in balans te brengen en te activeren. Om de juiste toonhoogte voor een bepaald chakra te vinden, volg je het gevoel waar de toon in je lichaam resoneert, (behalve de keel waar het altijd zal resoneren). Het maakt niet uit of het de ene dag op een andere plaatst is dan de volgende dag. Er is geen vaste frequentie.

Adem diep in en laat je onderbuik uitzetten terwijl je inademt. Stel je voor dat de energie van elke ademhaling je lichaam binnenkomt via het chakra waarmee je aan het werk bent, dit kan helpen om geconcentreerd te blijven. Je kunt eventueel ook bij elk chakra de kleur die hierbij hoort visualiseren.

De eerste chakra (wortel) – is gelegen aan de basis van de wervelkolom. Herhaal de toon met de diepste "UU", een heel laag keelgeluid dat gewoon zachtjes op de ademhaling beweegt 7x. Blijf comfortabel met het geluid - forceer het niet. (Rood).

Het tweede chakra (sacraal) - bevindt zich ongeveer 2-3 centimeter onder de navel. Herhaal 7x met een hogere maar nog steeds diepe "Oe" (Oranje).

Derde chakra (Solar Plexus) - bevindt zich boven de navel. Herhaal 7x keer met een hogere toon "OO"  (Geel).

Vierde chakra (hart) - gelegen in het midden van de borst. Herhaal 7x met een hogere toon "AA"  Dit is het geluid dat mededogen belichaamt. (Groen).

Vijfde chakra (keel) – Herhaal 7x met behulp van een hoger "EE"  (Blauw).

Zesde chakra (derde oog) - gelegen in het midden van het voorhoofd, iets boven de ogen. Herhaal 7x, met een nog hogere "Ei"  (Indigo).

Zevende (kroon) – Herhaal 7x met het hoogste "IE" -geluid dat je kunt maken zonder te forceren. (Violet of wit).

Blijf nu 10 - 20 minuten zitten in een ruimte van stilte en ontvankelijkheid om de energie te ervaren. Als je daarna een te licht gevoel in het hoofd hebt, herhaal dan een "aaaah" om de energie terug naar het hart te brengen, dan een "oe" om de energie naar het sacraal te brengen om weer terug te komen bij jezelf.

Als je moeite hebt met het maken van de klanken, dan kunnen deze klankinstrumenten je helpen.

Interessante boeken over werken met de chakra’s.

 

Of lees ook eens onze andere blogs over chakra's:

Hoe kan ik mezelf aarden

Chakra balans - 4 top tips

Kleurentherapie

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0