9.3
Edelstenen voor kinderen

Edelstenen voor kinderen

0 reactie minuten lezen
Ontdek de mooiste edelstenen die je kind kunnen ondersteunen en helpen.

Helende edelstenen voor kinderen

 

Edelstenen of kristallen zijn prachtige creaties van moeder natuur en ze zijn er niet enkel voor volwassenen, integendeel! Ook kinderen kunnen er aanzienlijk van profiteren. In deze Blog leer je hoe edelstenen kinderen kunnen helpen, verschillende manieren waarop ze het beste ingezet kunnen worden om er maximaal plezier aan te beleven en wat de beste stenen zijn voor kinderen.

 

Kinderen van alle leeftijden en van over de hele wereld hebben een natuurlijke aantrekkingskracht op edelstenen. Ze worden aangetrokken door hun energieën, hun schoonheid, kleur en vorm. Er zijn veel edelstenen die geschikt zijn voor kinderen. Trommelstenen zijn een geweldige manier voor kinderen om kennis te maken met edelstenen, omdat ze gemakkelijk vast te houden zijn en geen scherpe randen of breekbare onderdelen hebben. Hieronder staan ​​enkele goede beginnersstenen voor kinderen; we hebben echter gemerkt dat kinderen instinctief worden aangetrokken tot de perfecte steen, speciaal voor hen. Het beste schaf je meerdere edelstenen aan en laat je ze vervolgens de stenen verkennen en de steen kiezen waarvan ze denken dat die op het moment het beste voor hen is. De wereld van kristallen en edelstenen is een geweldige manier voor kinderen om de rauwe schoonheid van de natuur te ontdekken en de processen en energieën die betrokken zijn bij het creëren van dergelijke schoonheid in alle vormen en kleuren.

 

Waarom voelen kinderen zich aangetrokken tot kristallen?Kinderen hebben een natuurlijke verbinding met het mineralenrijk. Ze worden aangetrokken tot edelstenen en hebben een aangeboren gevoeligheid voor hun genezende krachten. Ze ervaren de subtiele energieën van kristallen als vanzelfsprekend. Ze zijn onbevangen en nog niet beïnvloed door de beredenerende wereld om hen heen, omdat ze voor een groot deel aangewezen op hun zintuigen, de sensitieve en intuïtieve systemen van het lijf en brein. En juist omdat ze nog zo puur zijn worden kinderen aangetrokken door de subtiele  energie, schitterende kleuren, vormen en texturen die kristallen bezitten. Een kristal kan als een vriend voelen voor een kind, een vertrouwde energie die je overal kan vergezellen en waar je zorg voor kunt dragen.

Hoe kunnen kristallen je kind helpen

Edelstenen kunnen helpen om kinderen rustige, stabiele energie te geven en hen te helpen omgaan met verschillende emoties en gevoelens. De subtiele energie van edelstenen helpt hen de wereld vanuit een geaard perspectief te begrijpen en te verwerken. Het is belangrijk dat je kinderen stenen kunnen kiezen waarvan zij denken dat deze bij hen past. Laat ze de stenen aanraken, voelen en vasthouden. Sommige edelstenen zijn sterker dan anderen en door klein te beginnen, kunnen ze in een mooi langzaam tempo op hun frequenties afstemmen en matchen.

Bovendien kun je je samen met je kind verdiepen in de wondere wereld van het ontstaan, de chemische samentelling en de vindplaats van de kristallen. Een leuke en leerzame bezigheid. quality time!

Edelstenen dragen en gebruiken voor kinderenAls je kind en een kristal elkaar hebben gevonden, dan kun je kijken hoe je dit kristal het beste kunt inzetten. Je kunt de edelstenen in een buidel, onder het kussen van een ouder kind of onder het bed voor jongere kinderen plaatsen. Dit is een goede manier voor hen om op hun kristallen-energie af te stemmen. Sommige stenen bieden een kalmerende energie die kan helpen tijdens het slapen. Ze kunnen ook aan een ketting worden gedragen als het kind oud genoeg is. Veel kinderen vinden het echter heerlijk om hun kristallen in een zakje in hun broekzak te stoppen of ze in een speciale doos te bewaren. Kinderen voelen aan wanneer ze edelstenen moeten vervangen of ze niet meer moeten gebruiken als ze de steen “ontgroeit” zijn of als deze toe is aan vervanging.

 

Edelstenen verzorgen

Als je een edelsteen koopt of cadeau krijgt dan is het belangrijk om de steen eerst te reinigen. Je weet nooit welke energie er misschien in mee is gelift en je wil natuurlijk een krachtige en frisse steen om mee te werken. Je kunt je stenen op verschillende manieren reinigen.

Waarom moet je een edelsteen verzorgen

Edelstenen geven energie af, maar nemen ook energie op uit hun omgeving, net zoals mensen, dieren en planten. Als je het bijvoorbeeld een beetje moeilijk vindt om van jezelf en anderen te houden dan kan een rozenkwarts jou helpen zodat je je hart open durft te stellen.

De rozenkwarts edelsteen heeft je hierbij geholpen en is dus ofwel “uitgeput” en misschien heeft hij ook een deel van jouw energie die je kwijt moest overgenomen. Belangrijk is dus om de steen op zijn beurt ook weer te helpen “schoon” te worden. Je kunt je edelstenen op verschillende manieren reinigen, van ongewenste energie ontdoen en “opladen” met nieuwe energie.

Meer manier om je edelstenen te verzorgen vind je hier

Mocht de steen ondanks al je inspanningen toch gaan scheuren, barsten of verkleuren, koop dan een nieuwe steen en geef de oude steen terug aan de aarde. Met de kracht van de aarde kan de steen zich weer herstellen en wellicht in de toekomst iemand anders helpen.

12 beste edelstenen voor kinderen

Agaat komt van nature voor in vele kleuren, maar wordt ook vaak geverfd in schitterende felle kleuren waar kinderen op af komen.  Het is een sterk aardende steen en heeft een prachtige energie.
Deze edelsteen kalmeert, troost, harmoniseert, geeft humor en vreugde. Maar agaat is ook  een steen van kracht en moed, het is ideaal voor kinderen omdat het helpt bij het aarden en stabiliseren van emoties en fysieke energie. Agaat helpt bij het accepteren van jezelf en het zien van de waarheid. De genezende en reinigende eigenschappen elimineren negatieve energie, kalmeren en kalmeren de geest, het lichaam en de geest. Agaat is ideaal voor kinderen met ADHD.

Amethist is misschien wel de beste steen die je kind kan hebben, omdat het zowel kalmerende energie als vertrouwen in het leven van je kind brengt.

Omdat het een meditatief kristal is, is Amethist een van nature spirituele steen. Help je kind verbinding te maken met zijn Hogere Zelf en beter te vertrouwen op zijn intuïtie. Dit zal zowel hun zorgen als die van jou kalmeren.

Bovendien helpt de kalmerende aard van de steen het kind om rustig te slapen, wat zijn emotionele en fysieke leven zal versterken.

Onze tip voor het gebruik van amethist:

Vanwege de kalmerende effecten is Amethist een geweldige steen als je kind last heeft van nachtmerries. Leg deze paarse steen gewoon onder het kussen of matras voordat ze 's avonds naar bed gaan. De zachte energie van Amethist zal zijn werk doen en zorgen voor een rustgevende slaap.

 

Aventurijn groen

Groene Aventurijn helpt kinderen een positieve, gemakkelijke levenshouding te bevorderen. Het brengt vreugde, geluk en emotionele rust en bevordert gezondheid en welzijn.

Aventurijn bevordert mededogen en empathie en kalmeert onze woede. Het stimuleert onze geest, creativiteit, motivatie en onafhankelijkheid.

Het beschermt ons tegen elektromagnetische energie en opent je hart voor de schoonheid van de natuur.

Bergkristal is een zuiverende steen, die negatieve energieën neutraliseert.

Als je kind vaker ziek is, kan helder kwarts een goede metgezel voor het kind zijn. De genezende energie van het kwarts helpt de pijn te verzachten, of het nu emotioneel of fysiek is. Dit maakt het een van de beste kristallen voor baby's die ziek zijn en niet met medicijnen kunnen worden behandeld.

Verder zal het ook helpen bij het stimuleren van creativiteit. Het zal je kind helpen om op zijn gevoel te vertrouwen en te doen waarvan hij denkt dat goed is, wat het belangrijkste onderdeel is van emotioneel welzijn.

Carneool is éen van de beste helende stenen voor een boost van energie en zelfvertrouwen. Het brengt vuur in ons leven, geeft ons levensvreugde en een hernieuwd gevoel van vitaliteit en spontaniteit.

Carneool genezende eigenschappen zijn talrijk, maar een van de meest prominente eigenschappen is dat het een stabiliserende steen is. Het herstelt vitaliteit, wilskracht, motivatie en vastberadenheid.

Carneool heeft de kracht om je gemotiveerd te houden, en het zal je geest snel en scherp houden.

Citrien Als je je kind somber en melancholisch vindt terwijl het eerst opgewekt en vrolijk was, dan bevelen we aan om Citrien te kopen.

Het zal al hun creativiteit en vrijheid van geest die ze ooit hadden, terugbrengen. Het zal ervoor zorgen dat ze al het verdriet vergeten en ze zelfverzekerder en opgewekter worden.

Fluoriet

Het meest populaire kristal om op school te focussen is fluoriet. Dit is een geweldige steen om je te helpen concentreren. Als je kinderen huiswerk moeten afmaken of een project moeten afmaken, plaats dan wat fluoriet in hun werkgebied voor concentratie. Beter nog, laat ze de stenen programmeren zodat ze zich bewust zijn van de bedoeling!

Fluorietsteen heeft therapeutische eigenschappen die mensen met ADHD kan helpen. Als uitstekend leerhulpmiddel kan fluoriet het concentratievermogen en het zelfvertrouwen vergroten. Fluoriet kan negatieve energie absorberen en positiviteit rondom de persoon stimuleren.

De steen verbetert zowel het fysieke als mentale evenwicht en coördinatie. Het kan ook de aura reinigen en stabiliseren. Naast al deze positieve eigenschappen, verminderen de kristallen stress en kalmeren ze de emoties en zorgen ze voor harmonie in het lichaam.

Labradoriet beschermt niet alleen de aura, maar het spel van licht zal ook veel kinderen aanspreken.

Labradoriet is niet alleen erg mooi om naar te kijken maar deze edelsteen heeft ook nog eens diverse toepassingen en associaties. Het is namelijk een heel goede beschermer en zelfs genezer.

Labradoriet is een sterke, beschermende en spirituele steen. Het dient als een bescherming van je auravelden en zorgt ervoor dat negatieve invloeden uit je omgeving geen effect op jou hebben. Wanneer je langere tijd last hebt van ziekte of stress en je hierdoor uit balans voelt is de labradoriet edelsteen een perfecte oplossing.

Door bovengenoemde factoren kunnen er namelijk zwakke plekken ontstaan in je aura. Hierdoor kun je je vermoeid voelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Labradoriet zorgt ervoor dat de zwakke plekken in je aura worden opgevuld en je vermoeidheid verdwijnt. Daarnaast werkt labradoriet goed bij een tekort aan zelfvertrouwen.

Maansteen is erg goed voor kinderen die te maken hebben met emotionele problemen of hyperactief zijn. Je kind kan het kristal gewoon vasthouden of het op zijn voorhoofd wrijven - je zult merken dat ze het kristal instinctief zullen gebruiken waar ze het nodig hebben.

Rozenkwarts

Rozenkwarts zorgt ervoor dat kinderen zich openstellen voor hun gevoelens en expressiever worden. De warme energie van de steen zorgt ervoor dat je kind onvoorwaardelijke liefde voor zichzelf en anderen heeft.

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen trekt harmonieuze vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie.

Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.

Onze tip voor het gebruik van rozenkwarts: leg een steen op het nachtkastje of onder het matras. Dit kan bijdragen aan een goede nachtrust, zonder nachtmerries.

 

Sodaliet de donkerblauwe kleur en de witte calciumbanden die het blauw omringen, kalmeren je kind wanneer het zich angstig of emotioneel voelt. Sodaliet staat ook bekend om zijn mentale evenwicht en helpt je ​​kind bij logisch denken.

Sodaliet helpt kinderen om zich te concentreren en te centreren, wat hard nodig is tijdens huiswerk. Kies een sodaliet bol voor op hun bureau. Misschien een paar Sodaliet-knuffelstenen voor in hun rugzak.

Mocht je kind de voorkeur geven aan een andere steen die hier niet staat beschreven, vertrouw dan op de intuïtie van je kind. Je kunt altijd meer informatie zoeken over de betekenis van een bepaalde steen en vaak begrijp je dan helemaal waarom het kind voor deze steen kiest.

 

Tijgeroog is een briljant glanzend kristal met bruine en goudgele kleuren, net als het oog van een tijger. Kinderen zijn er dól op. Tijgeroog kan kinderen helpen met vertrouwen, kracht en moed.

Deze steen kan het geluk en de innerlijke kracht van het kind echt verhogen. Het zal moed geven om nieuwe dingen te proberen en het vertrouwen geven om te doen wat zij denken dat juist is, zonder na te denken over wat anderen van hen denken.

 

Veel plezier met je edelstenen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0