Spirituele winkel

Amethist, de brenger van rust en spiritueel bewustzijn

Door:Karin
Amethist, de brenger van rust en spiritueel bewustzijn
Heb je aan het einde van een vermoeiende dag of midden in een chaotische situatie ernstig behoefte aan een moment van rust? Ben je bezig om verbinding te maken met je innerlijke wijsheid en kennis? Ben je op een spirituele reis om je energie te verhogen? Zit je in een rouw of verwerkingsproces? Als je ja hebt gezegd op een van deze vragen, dan heb je amethist nodig. Van beginners tot meer ervaren kristalliefhebbers, Amethist is een essentieel onderdeel van de collectie van elke kristalliefhebber!

Amethist is een essentieel onderdeel van de collectie van elke kristalliefhebber!

Je kunt de Amethist stenen voordelig kopen in onze online shop: https://www.spirituelewinkel.nl/edelstenen/amethist/ 

Geschiedenis en geloof:


Amethist wordt vanwege zijn diep paarse kleur geassocieerd met Bacchus, de Griekse god van de wijn. Uit deze steen werden vaak grote drinkvaten voor water en wijn gehouwen. Romeinse matrons geloofden dat het dragen van amethist zou helpen om trouw te garanderen. Cleopatra zou een ring van Amethist hebben gedragen waarin de afbeelding van Maend werd gegraveerd. Maend is een Perzische god, die werd beschouwd als een bron van verlichting en liefde.

Amethist is een van de twaalf edelstenen die in Openbaring langs de muren van de hemel stonden. In de rooms-katholieke kerk wordt de zuivere kleur van amethist geassocieerd met de wijn die in het sacrament van de mis is getransfigureerd naar het bloed van Christus. Amethist is een kenmerkende edelsteen voor bisschoppen en wordt vaak in veel van hun ceremoniële ringen verwerkt.

Vindplaats:


Amethist komt voor in Brazilië, Canada, India, Madagaskar, Namibië, Rusland, de Verenigde Staten, Uruguay en Zambia. De diepste en meest levendige gekleurde amethist wordt gevonden in Uruguay.

 

Helende eigenschappen van amethist:


♥ Steun bij rouwverwerking ♥ Spiritueel bewustzijn ♥ Paranormale gaven ♥ Innerlijke rust en genezing ♥ Genezing van lichaam, geest en ziel ♥ Positieve transformatie ♥ Meditatie ♥ Balans ♥ Verlicht stress ♥ Communicatie

 

Amethist en de chakra’s:

De eigenschappen van het Amethist-kristal zijn diep verbonden met het derde oog chakra, het centrum van spiritualiteit en intuïtie, en het kruinchakra, het chakra dat ons in verbinding brengt met het universum. Deze energiecentra kunnen worden geassocieerd met de kleur paars, wat helpt verklaren waarom amethist kristal zo'n krachtige steen is om het derde oog en het kruinchakra in evenwicht te brengen, te openen en te activeren. Als je werkt met de helende eigenschappen van het Amethist-kristal om meer rust, ontspanning en spiritueel bewustzijn in je leven te brengen, dan zul je beginnen te begrijpen waarom Amethist een van de meest populaire en gewilde kristallen ter wereld is.

 

Waar kan deze steen je bij helpen:

Amethist is een essentiële steen voor elke kristalliefhebber, de betekenis van het Amethist-kristal is krachtig en kan worden ingezet voor verschillende doeleinden. Deze kalmerende steen stelt je in staat je geest tot diepe rust te brengen, wat heel goed kan helpen bij het slapen. De steen is ook geweldig om mee te mediteren en om je ontspannen en relaxed door het leven te laten bewegen vanuit een hogere staat van zijn. Ongeacht wie je bent of wat je doelen in het leven zijn, een amethist kristal kan je ondersteunen tijdens je levensreis.

Enkele van de meest bekende toepassingen om verbinding te maken met de energie van de Amethist zijn voor spirituele oefeningen, met name het verdiepen van je verbinding met jezelf en je vermogen om je intuïtie aan te boren. Naast het vergemakkelijken van je intuïtieve gevoel, helpt de energie van het Amethist-kristal je ook om aan innerlijke vrede te werken en je te laten rusten en ontspannen wanneer dat het meest nodig is - voor het slapengaan, tijdens een stressvolle situatie of voordat je met een meditatie begint.

Hoewel Amethist niet zo bekend staat om zijn beschermende eigenschappen, werkt het ook om je geest te beschermen. Dit doet hij door je energieveld te omringen in een bubbel van violet licht. Door je energetische vibratie te verhogen en je geest op je gemak te houden, kan deze steen een krachtige aanvulling zijn op je energetische bepantsering.

Innerlijke rust vinden

De eigenschappen van het Amethist-kristal helpen je om je geest, lichaam en geest te ontspannen. Dit kalmerende effect kan u helpen om terug te keren naar een staat van evenwicht, zelfs als er externe factoren zijn die je rust verstoren. De Amethist kristalsteen zuivert je energieveld van ongewenste energie zodat je verbinding kunt maken met je innerlijke rust en de rest achter je kunt laten.

In het bijzonder zijn de helende eigenschappen van het Amethist-kristal verbonden met het hoofdchakra en helpt het om je geest te verlichten van eventuele zorgen, stress of spanning. Deze steen helpt mentale afleidingen of rommel te verwijderen, zodat je je hoofd leeg kunt maken en wat ruimte kunt vinden om te ademen. Vanuit een heldere en kalme staat van zijn, zul je beter in staat zijn om gemoedsrust te vinden en tot rust te komen vanuit een chaotische of waanzinnige staat.

De werking van het Amethist-kristal is ook ideaal voor dagelijks energetisch onderhoud en niet alleen voor onmiddellijke verlichting van situaties met veel stress.  Door consequent en dagelijks met deze steen te werken, kun je een sterker gevoel van zelfbewustzijn beginnen op te bouwen wanneer je het contact met je gevoel van vrede bent kwijtgeraakt, en je kun je steeds opnieuw verbinden met die toestand, elke keer gemakkelijker en sneller. Uiteindelijk kom je misschien in lawaaierige, drukke, hectische situaties terecht, terwijl je innerlijke omgeving is gevuld met pure rust.

 

Je intuïtie aanboren


Een andere krachtige manier om met je Amethist-kristalsteen te werken, is door je intuïtie te versterken. Als krachtige steen van spiritualiteit helpt Amethist je verbinding met jezelf te verdiepen. Door dit verhoogde bewustzijn en deze verbinding kun je beginnen met het aanboren van je intuïtie. Je intuïtie is als een stem in je hoofd die je onbewust begeleidt. Voor sommigen kan het heel subtiel zijn, terwijl het voor anderen heel diepgaand en duidelijk kan zijn. Soms kiezen we ervoor om het te negeren, maar als je naar je intuïtie luistert, word je altijd geleid door je hoogste zelf. Hoe meer je met het Amethist-kristal werkt, hoe beter je verbinding kunt maken met dat gevoel van intuïtie.


Hoe je Amethist kristal kunt gebruiken om rust en vrede te vinden


Onze favoriete manier om de eigenschappen van het Amethist kristal te gebruiken om innerlijke rust te vinden, is door een kristalprogramma voor jezelf te maken. Door Amethyst-kristallen sieraden te dragen, de steen bij je te dragen en deze aan je ruimte toe te voegen, kun je een interne en externe omgeving van rust en ontspanning creëren, ongeacht waar je bent of wat je doet.

Het dragen van Amethist in de vorm van sieraden is een krachtige manier om gedurende de dag contact te maken met de energie van de steen. Je amethist armband, ketting of oorbellen kunnen je eraan herinneren om je gevoel van innerlijke rust te bewaren, zodat je niet kwetsbaar bent voor het leed of de afleiding van de buitenwereld.

Naast het dragen van de steen, kun je met het dragen van een Amethist steen in je tas of zak de energie vasthouden en verbinden wanneer je deze het meest nodig hebt. Als je merkt dat je je opnieuw moet verbinden met zijn vredige energie, houd dan je kristal vast en haal een paar keer adem om in een meer vredige staat van zijn te komen.

Edelsteenwater: Leg een amethist gedurende 24 uur in een kan met water. Het water neemt de energie van de amethist in zich op. Drink het water verdeeld over de dag op en/of gebruik het water om je eten in te koken.

De laatste stap in je kristalprogramma voor vrede is om de steen in je ruimte te brengen. Plaats het naast je bed, in je werkruimte of ergens anders waar je het elke dag zult zien als een herinnering dat rust en vrede voor je beschikbaar is wanneer je het nodig hebt. De steen zal ook kalmerende energie afgeven om een ​​meer vredige omgeving te creëren.

Wanneer je met Amethyst werkt om je intuïtie aan te boren, gebruik dan de volgende affirmatie: ik vertrouw mezelf en mijn intuïtie.

Amethist Kristal affirmatie om vrede te vinden: Wanneer je met Amethist werkt om vrede te vinden, gebruik dan de volgende kristalintentie: Ik heb vrede.


Amethist vormen:

Amethist is verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, van ruwe tot gepolijste stenen.

Ruwe Amethist: Sommige mensen vinden het prettig als een steen onbewerkt is omdat dit natuurlijker overkomt en ruwe stenen over het algemeen goedkoper zijn dan gepolijste stenen. Ruwe amethist kun je goed gebruiken voor edelsteenwater, een brokje om bij je te dragen, verschillende brokjes in je woning of op je werkplek te verdelen of om aan je badwater toe te voegen voor een heerlijk ontspannen bad. Ze zijn ook erg mooi om je tuin mee te decoreren.

 

Gepolijste Amethist: Deze worden vaak gebruikt als knuffelsteen. Ze hebben geen scherpe randjes en zijn over het algemeen klein en licht en dus gemakkelijk bij je te dragen. Je kunt met gepolijste stenen ook edelsteenwater maken of er 1 onder je kussen leggen.

Sieraden van Amethist: Een Amethist bij je dragen als sieraad is handig en het ziet er nog mooi uit ook. Je staat constant in verbinding met de energie van de Amethist en je hoeft niet bang te zijn dat je de steen verliest. Je kunt kiezen voor een klein hangertje, een stoere punt, een donutvorm, hartvorm, armbandje, halsketting, sleutelhanger en nog veel meer.

Massagestaaf Amethist: Met de massagestaaf van Amethist kun je gericht met energie werken door met de spitste of ronde kant een bepaald gebied te healen.

Mala Amethist: De mala met 108 kralen wordt gebruikt voor het reciteren of zingen van mantras. Het getal 108 is het ideale getal voor alle doeleinden. Het is belangrijk dat onze gedachten zuiver zijn tijdens het reciteren of zingen van de mantra. Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep dat het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed.

Je kunt de Amethist stenen voordelig kopen in onze online shop: https://www.spirituelewinkel.nl/edelstenen/amethist/ 

Chakra's - Derde Oog Chakra, Kruinchakra
Geboortesteen - Februari
Zodiac - Maagd, Boogschutter, Steenbok, Waterman, Vissen
Planeet - Jupiter
Element - Lucht, Water
Trilling - Nummer 3
Typische kleuren - licht, lichtroze violet tot een diep druif paars

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »