9.3
Bergkristal betekenis en werking

Bergkristal betekenis en werking

0 reactie minuten lezen
De Bergkristal staat bekend om zijn hoge trillingen. Door alle rommel uit je lichaam en geest te verwijderen, kan een helder kwartskristal je helpen je af te stemmen op je hogere zelf en op je hoogste potentieel leven.

Weet je niet goed ​​wat je wilt in het leven of hoe je je doelen kunt halen? Weet je wel wat je wilt, maar vind je het moeilijk om het te realiseren? Dan kun je de energie van helderheid en manifestatie die een helder kwartskristal biedt goed gebruiken.

Je kunt de bergkristal stenen voordelig kopen in onze online shop: https://www.spirituelewinkel.nl/edelstenen/bergkristal/

Geschiedenis en geloof

Omdat Bergkristal zo'n werelds kristal is, hebben culturen van over de hele wereld hun eigen mythologie met betrekking tot deze steen. De term "kwarts" komt van het Griekse woord voor "ijs". Oude Griekse filosofen zoals Theophrastus geloofden dat de transparante steen een vorm van permanent ijs was, zo koud dat hij niet kon ontdooien. Europese helderzienden in de middeleeuwen gebruikten kristallen bollen gemaakt van Bergkristal, omdat ze zouden helpen bij het voorspellen van de toekomst.


In Zuid-Amerika dachten inheemse culturen dat schedels van bergkristallen de geest van hun voorouders in zich hielden. En in het oude Egypte werd helder kwartskristal gebruikt om monumenten te bouwen, omdat men geloofde dat het de energie van het planetaire systeem zou kanaliseren. En in de oude Japanse mythologie werd Bergkristal beschouwd als een symbool van perfectie, omdat men dacht dat het de fysieke vorm was van de adem van een witte draak. Volgens de mythologie waren draken symbolen van vrijgevigheid en welwillendheid, dus het kristal werd ook geassocieerd met dergelijke waarden.

 

Vindplaats

Een van de meest voorkomende mineralen ter wereld, Bergkristal kan zich in een breed scala van omgevingen ontwikkelen en is op elk continent te vinden.

 

Eigenschappen van Bergkristal


♥ Harmonie ♥ Energie ♥ Genezing ♥ Paranormale gaven ♥ Duidelijkheid ♥ KalmteHelende eigenschappen van Bergkristal

Bij dit kristal draait alles om helderheid, licht, reflectie en versterking. De helende eigenschappen van dit kristalheldere kristal zorgen ervoor dat iedereen die met de steen verbonden is, zo helder wordt als hun kwartskristal. Of je nu manifesteert, beslissingen neemt of gewoon je mentale inbox opruimt, een helder kwartskristal is essentieel. Vergelijk het met een verfrissende douche, maar dan voor je geest.

 

Waar kan Bergkristal je bij helpen

Bergkristal staat bekend als de "meester-genezer" en versterkt energie en gedachten, evenals het effect van andere kristallen. Het absorbeert, slaat op, geeft vrij en reguleert energie. Bergkristal onttrekt allerlei soorten negatieve energie en neutraliseert straling.


De betekenis van de Bergkristal steen is vooral krachtig voor iedereen die nieuwe doelen wil stellen en bereiken. Door je te helpen kristalhelder te worden over wat je wilt en hoe je dit kunt manifesteren, ondersteunt de Bergkristal je bij het creëren van een visie op je leven die uniek is voor jou. De Bergkristal helpt je het lawaai van de buitenwereld, of interne afleiding te overstemmen, zodat je jouw ideale leven in je geestesoog kunt zien en er aan kunt werken om het te realiseren.
Als je onzeker of verward bent, dan is er geen beter kristal om je te helpen bij het zoeken naar het soort leven dat je voor jezelf wilt.

 

MANIFESTEREN

Zodra je precies weet wat je wilt in het leven kun je de reis beginnen om het te realiseren. Als je klaar bent om het leven van je dromen te manifesteren, doe dan een beroep op de energie van Bergkristal om je manifestatiebeoefening naar een hoger niveau te tillen.

Omdat bergkristal je vibratie te verhoogt en je helpt helder te blijven over wat je wilt creëren, is een helder kwartskristal de ideale steen voor manifestatie. Hoewel de hele familie van kwartskristallen bekend staat om hun manifesterende vermogens, zijn de eigenschappen van het heldere kwartskristal vooral handig voor dit soort oefeningen, omdat ze je in staat stellen om je intenties te versterken. Op dezelfde manier waarop Bergkristal andere kristallen kan opladen, kan het de kracht van je intentie verhogen en versterken. Door een helder kwartskristal te programmeren om nieuwe mogelijkheden te manifesteren, kan jouw kristal je intentie vasthouden en het universum in sturen.

 

Hoe je Bergkristal gebruikt

Onze favoriete manier om de eigenschappen van het Bergkristal te gebruiken om helderheid en daadkracht te verkrijgen, is door een kristalprogramma voor jezelf te maken. Door Bergkristallen sieraden te dragen, de steen bij je te dragen en deze in je ruimte toe te voegen, kun je een interne en externe omgeving van helderheid en energie creëren, ongeacht waar je bent of wat je doet. Om een ​​duidelijk beeld te krijgen van een situatie of je algehele leven, maak je een kristalprogramma voor het verkrijgen van helderheid met Bergkristal.


Ongeacht welke afleidingen of beslissingen zich voordoen, jouw bergkristal zal gemakkelijk toegankelijk zijn om je te helpen je uiteindelijke doelen te identificeren en deze trouw te blijven.

Dragen: Het dragen van Bergkristal in de vorm van sieraden is een krachtige manier om gedurende de dag contact te maken met de energie van de steen. Of je er nu voor kiest om een ​​ketting of armband met Bergkristal te dragen, je kunt er zeker van zijn dat je alles kristalhelder voor de geest krijgt. Je Bergkristal armband, ketting of oorbellen kunnen je eraan herinneren om trouw te blijven aan je doelen, zonder dat je je laat afleiden door de buitenwereld.

Een andere krachtige manier om toegang te krijgen tot de energie van Bergkristal is door het bij je te dragen, bijvoorbeeld in je tas of in je broekzak. Hoewel je misschien niet constant in contact bent met de steen, heb je hem wel bij de hand voor die momenten dat je verbinding wil maken met de energie van het kwartskristal. Als je merkt dat je voor een moeilijke beslissing staat, vergeet dan niet om contact te maken met je Bergkristal om de helderheid van je geest te vergroten.

Om je kristalprogramma te voltooien, kun je de energie van de Bergkristal in je omgeving brengen. Leg het in de buurt van je woon of werkruimte, of ergens waar je elke dag tijd doorbrengt, zodat je verbinding kunt maken met je kristal en je kunt afstemmen op je hogere zelf.

Bergkristal Intentie om helderheid te verkrijgen: Wanneer je met Bergkristal werkt om helderheid te verkrijgen, gebruik dan de volgende kristal affirmatie: Het is mij kristalhelder wat ik wil, ik bereik al mijn doelen.

Bergkristal vormen

Bergkristal is verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, van ruwe tot gepolijste stenen.

 

Ruwe Bergkristal: Sommige mensen vinden het prettig als een steen onbewerkt is omdat dit natuurlijker overkomt en ruwe stenen over het algemeen goedkoper zijn dan gepolijste stenen. Ruwe amethist kun je goed gebruiken voor edelsteenwater, een brokje om bij je te dragen, verschillende brokjes in je woning of op je werkplek te verdelen of om aan je badwater toe te voegen voor een heerlijk ontspannen bad. Ze zijn ook erg mooi om je tuin mee te decoreren.

 

Gepolijste Bergkristal: Deze worden vaak gebruikt als knuffelsteen. Ze hebben geen scherpe randjes en zijn over het algemeen klein en licht en dus gemakkelijk bij je te dragen. Je kunt met gepolijste stenen ook edelsteenwater maken of er 1 onder je kussen leggen.

 

Sieraden van Bergkristal: Een Bergkristal bij je dragen als sieraad is handig en het ziet er nog mooi uit ook. Je staat constant in verbinding met de energie van de steen en je hoeft niet bang te zijn dat je de steen verliest. Je kunt kiezen voor een klein hangertje, een stoere punt, een donut, hartvorm, armbandje, halsketting, sleutelhanger en nog veel meer.

Massagestaaf Bergkristal: Met de massagestaaf van Bergkristal kun je gericht met energie werken door met de spitste of ronde kant een bepaald gebied te healen.

Mala Bergkristal: De mala met 108 kralen wordt gebruikt voor het reciteren of zingen van mantras. Het getal 108 is het ideale getal voor alle doeleinden. Het is belangrijk dat onze gedachten zuiver zijn tijdens het reciteren of zingen van de mantra. Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep dat het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed.

 


Bergkristal Associaties


Chakra's - Kruinchakra
Geboortesteen - April
Zodiac - Leeuw
Planeet - Zon-
Element - Alle (aarde / vuur / lucht / water)
Trilling - Nummer 4
Typische kleuren - Zuiver kwarts is kleurloos of wit

Je kunt de bergkristal stenen voordelig kopen in onze online shop: https://www.spirituelewinkel.nl/edelstenen/bergkristal/

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0