Op werkdagen vóór 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden
14 dagen retourrecht
Snelle levering
Klantbeoordeling 9+
9.1
Huis reinigen met witte salie

Huis reinigen met witte salie

1 reactie minuten lezen
Voelt je huis niet meer als een "thuis" of wil je de boel gewoon eens energetisch opfrissen? Gebruik dan eens witte salie en je zult versteld staan van het resultaat.

Witte salie, je huis en aura reinigen.

Voelt je huis niet meer als een "thuis" of wil je de boel gewoon eens energetisch opfrissen? Gebruik dan eens witte salie en je zult versteld staan van het resultaat.

Toen ik een aantal jaren geleden hoorde van witte salie en wat het volgens sommigen beloofd te doen, was ik erg sceptisch om eerlijk te zijn. Onze werkruimte waar veel mensen over de vloer kwamen voelde niet meer goed en alles in mijn lichaam en geest verzette zich als ik daar naar binnen moest gaan. Na een ziekbed en sterfgeval van een zeer dierbare geliefde wist ik het, ik moest iets gaan doen dat me meer voldoening gaf. En zo is Spirituele winkel Web-Angel geboren. Het probleem was dat we in dezelfde ruimte moesten beginnen omdat we niet wisten of ons avontuur succesvol zou worden en deze ruimte gewoon financieel gezien geen groot risico vormde als onze droom niet op eigen benen zou kunnen blijken te staan. Op een dag liep ik deze ruimte opnieuw binnen en wist niet wat me overkwam. Het voelde licht en fris als na een regenbui en ik was erg  gemotiveerd om iets te gaan ondernemen. Er was op het oog niets veranderend en toen ik verhaal ging halen bij mijn partner wist die nergens van, maar even later kwam er aarzelend uit dat hij de ruimte met witte salie had gereinigd. Alsof hij zelf niet geloofde dat het dit niet kon zijn wat ik opmerkte. Mooi toch! Een beter bewijs dan je eigen opgedane ervaring is er niet.

Nu zal ik wat meer vertellen over het reinigen met witte salie zodat jij het ook kunt proberen en ervaren.

Het reinigen met witte salie noemt men smudgen. De term smudgen (beroken) is afkomstig van de Native Americans die salie, sweetgrass en andere kruiden verbranden en met de vrijgekomen rook mensen, dieren, ruimtes, kristallen en objecten energetisch reinigen.

Hoe kan je Smudgen?

Er zijn vele manieren om te smudgen, uitgangspunt is dat jij je er prettig bij voelt. Hieronder geef ik een mogelijke manier aan en wat je hierbij nodig hebt. Voor het smudgen heb je een vuurvaste schaal nodig (schelp, smudgebowl) , houtskool blokjes, eventueel kruiden, (salie, sweetgrass) korrelwierook of Palo Santo hout een smudgeveer en vuur. 

   

Abalone schelp

Klik hier voor de Abalone schelpen

 

Losse salie

Leg eventueel wat zand of aarde op de bodem van de bowl, om je handen of je tafel tegen de warmte te beschermen. Gebruik je een abalone schelp, dan beschermt het zand de binnenkant.  Steek een houtskoolblokje, salie en eventueel kruiden of wierook met een lucifer aan. Zodra de salie begint te roken start je met smudgen. 

Smudge stick

Een smudge stick gebruik je door het topje aan te steken met een aansteker of lucifer en de vlam uit te blazen, zodat de stick gaat gloeien. De geurige rook komt dan vrij. De stick kan gedoofd worden in een vuurvast schaaltje met zand. Op deze manier kan hij meerdere keren gebruikt worden.

Smudge stick

Klik hier om deze smudgestick te kopen

Let voordat je begint met smudgen goed op met kinderen en dieren. Smudge bij voorkeur als kind en dier niet in huis zijn, maar als het niet anders kan dat ze zich niet in dezelfde ruimte bevinden als waar je gaat smudgen.

Een ruimte smudgen

Wanneer je een heel huis gaat reinigen, werk dan van verdieping naar verdieping, van boven naar beneden en in de richting van een open raam of deur. Zorg dat de rook echt overal terecht komt. Loop ermee langs de muren en in alle hoeken. Heb je een muurkast, zorg dan dat je die ook meeneemt in het ritueel. Je hoeft niet met de salie in de kast te gaan want je wil niet dat er ongemerkt iets begint te smeulen door een onopgemerkt afgevallen vonkje. Verspreid gewoon de rook goed in alle hoeken en gaten. Laat het huis even goed doortochten zodat alle ongewenste energie die is opgenomen door de rook je huis kan verlaten.

 Witte salie smudgen in ruimte  

Smudge bowl

Smudge bowl

Klik hier om een smudge bowl te kopen

Sommige mensen zetten liever een schaaltje met smeulende salie neer in een ruimte en laten de rook zijn eigen weg vinden. Als je dit doet zorg er dan voor dat de onderkant van de schelp of bowl geen schade aan je vloer of meubels kan aanbrengen doordat de bodem te heet wordt. Leg voldoende zand of aarde in de schaal en/of zet hem op een hittebestendige onderzetter.

Flower of life schaaltje

Hittebestendige onderzetter

Jezelf smudgen

Met je Smudgeveer trek je de rook naar je toe (ter hoogte van je hart). Vanuit je hart trek je de rook over je hoofd naar achteren. Daarna trek je de rook langs de armen naar beneden (altijd van je af werken) en tenslotte trek je de rook langs je hele lichaam naar beneden, richting aarde. Sommige plaatsen in je lichaam kunnen wat meer rook nodig hebben. Luister goed naar je gevoel en sta bij die plaatsen wat langer stil.

Smudge veer

Smudge veer

Bestel hier smudge veren

 

Voorwerpen smudgen

Je kunt zo ongeveer elk voorwerp dat je kunt bedenken ontdoen van ongewenste energie door het te smudgen. Je kunt je edestenen reinigen door ze te beroken met witte salie, maar je kunt ook je dromenvanger zo nu en dan eens onderwerpen aan een energetische opfrisser. Dit zou je met je stenen en andere aankopen al kunnen doen als je ze in huis hebt. Niet alleen de spullen die je via een webwinkel besteld, maar ook met de spullen uit de fysieke winkel. Stel je eens voor hoeveel mensen dit artikel al vóór jou in hun handen hebben gehad en welke energie dragen zij bij zich?  Net zoals je textiel was voordat je het aantrekt of er tussen gaat slapen kun je andere spulletjes energetisch "wassen".

De vier elementen zijn bij het smudgen alom vertegenwoordigd:

Aarde = salie/kruiden

\Lucht = rook/veer

Water = schelp/bowl

Vuur = branden 

 

Overige producten voor het energetisch reinigen van je zelf of een ruimte.

Sweet grass

 Sweet gras vlecht

Bestel hier sweet grass

 

Smudge stick en palo santo hout

 

Palo Santo (Bulnesia Sarmient) hout wordt beschouwd als magisch, zeldzaam, heilig en uniek. De geurende .houtsoort staat spiritueel hoog in aanzien bij sjamanen .en genezers en wordt al duizenden jaren gebruikt bij .rituele zegeningen en voor zuiveringsdoeleinden door .de oorspronkelijke bevolking van Zuid-Amerika. Ook .in Europa is Palo Santo zeer geliefd. Onze producten .worden 100% veilig geoogst zonder enige schade aan .levende bomen. Wij bieden slechts producten aan die .verkregen werden van afgevallen takken in de wouden van Ecuador.

 Gebruik: Steek één eind van het stokje aan, laat enkele seconden branden en blaas dan de vlam uit.   Laat het verder gloeien en blaas de rook over je lichaam of de voorwerpen die je ritueel wilt reinigen, zoals de hele ruimte, je hele huis of je auto. Palo Santo geeft een lichte, zoete geur die wat lijkt op Frankincense of Neroli wierook. Je kunt het heilig hout ook in combinatie met salie gebruiken.

Palo santo en witte salie

Bestel hier heilig hout

 

Bergkristal: Reinig de Bergkristal onder stromend water, of haal ze door de rook van de salie. Je kunt de Bergkristallen dan in 4 hoeken leggen als beschermend schild, je kunt ze bij je dragen, in verschillende ruimtes leggen of iets anders wat voor jou goed voelt.

Wierook en kruiden

Wierook kruiden

Korrelwierook en/of kruiden kunnen samen met de salie gebruikt worden. Vraag je gidsen, Aartsengel Michaël of een ander lichtwezen om je te beschermen en helpen de ongewenste entiteiten naar het licht te sturen.

en voorbeeld van een spreuk die je zou kunnen gebruiken tijdens het reinigen is:

Ik reinig deze plaats.

In naam van de Godin,

de God en alle elementen.

Maar je kunt natuurlijk ook je eigen spreuk/tekst gebruiken voor nog meer kracht.

Bestel hier de wierookharsen

In deze rubriek hebben we alles dat je nodig kunt hebben bij het smudgen voor jou op een rijtje gezet: Je kunt alle artikelen los kopen, maar om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we ook al kant en klare pakketjes voor je gemaakt.

Bestel hier witte salie producten

 

Veerle Heymans Geplaatst op 11/11/2022

Heel mooi en duidelijk uitgelegd
Echt fijn om de verschillende mogelijkheden te lezen.

Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »